40 nejlepších filmů, seriálů a dokumentů za měsíc listopad

40 nejlepších filmů seriálů listopad

Netflix zase ukázal, proč je jedničkou na světě. Jen v listopadu nabídnul desítky originálních titulů, mezi kterými opět došlo k nadvládě seriálové tvorby. Na úspěch Dámského gambitu z října navázala čtvrtá série Koruny, ale dostalo se také na výborné filmy. V nabídce se nově objevila Americká elegie od Rona Howarda nebo Mosul od producentů Russoových. Se štědrou nabídkou Netflix novinek dokázalo držet krok pouze HBO GO, které uvedlo pokračování seriálů Jeho temné esence a Mr. Robota. Bylo toho ale podstatně víc, třeba i na českých službách.

30 stříbrných – 1. řada

Boj mezi dobrem a zlem. Vítejte ve světě, kde nic není tak, jak se na první pohled zdá, a nikomu nelze věřit. Seriál 30 stříbrných, který natočil režisér Álex De La Iglesia. (HBO GO)

Americká elegie

Student práv z Yalu se vrací do rodného města v Appalačském pohoří, vzpomíná na minulost svojí rodiny a přemýšlí o vlastní budoucnosti. (Netflix)

Aunty Donna: Zábavný dům – 1. řada

Komediální trio zvané Aunty Donna předvádí svůj absurdní a praštěný smysl pro humor ve skečích a písních a jako spousta neobvyklých postav. (Netflix)

Boss Level

Akční podívaná s časovou smyčkou, ve které uvízne Frank Grillo, byla zakoupena streamovací službou Hulu. Premiéru plánovanou na rok 2021 ale předstihl únik snímku na internet. (VOD)

Dash & Lily

Cynik Dash a veselá Lily si ve vánočním New Yorku na různých místech předávají červený zápisník se vzkazy a výzvami. Protiklady se o Vánocích prostě přitahují! (Netflix)

Experti na podivná řemesla

Dokumentární seriál o prapodivných sportovních soutěžích a bláznech, co vášnivě fandí všem, kteří se jich účastní, nebo se jenom motají kolem. (Netflix)

Havel

Film Havel je první celovečerní biografie české legendy. Soustředí se na disidentská léta Václava Havla, která ohraničují dva přelomové roky 1968 a 1989. (Aerovod, O2TV)

Hlasy

Zoufalý Daniel zaslechne po záhadné smrti svého syna volání o pomoc z onoho světa a rozhodne se vyhledat známého odborníka na paranormální jevy. (Netflix)

Jeho temné esence – 2. řada

Jeho temné esence, seriálová adaptace oceňované stejnojmenné trilogie spisovatele Philipa Pullmana, která je považována za novodobé mistrovské dílo imaginativní fikce, sleduje Lyru (Dafne Keen), zdánlivě obyčejnou, ale odvážnou mladou ženu z jiného světa. (HBO GO)

K2 Vlastní cestou

Klára Kolouchová jako první rodilá Češka zdolala před lety Mount Everest a v loni jako první Češka a teprve dvacátá žena světa vystoupala i na druhou nejvyšší horu světa – na nebezpečnou K2. (Aerovod, O2TV)