Akci Česko zpívá koledy ani covid nezastaví. Pojďte si s námi zazpívat také!

1. prosinec 2020

Akce Česko zpívá koledy s Deníkem slaví svoje první velké kulatiny. Ve středu 9. prosince se totiž od 18 hodin uskuteční už 10. ročník – byť s jistým omezením, jelikož vládní omezení opatření znemožňují hromadné akce. Jak to tedy bude letos?

Prostě si zazpíváme v domácím prostřední v rodinném kruhu. Nebo, pokud by to epidemiologická situace dovolila, v malých skupinách s dostatečnými rozestupy – třeba před vašim domem, na návsi či kdekoliv tam, jste byli zvyklí. Pořád však musí platit, že zdraví je na prvním místě!

Stejně tak se nemění, že akce Česko zpívá koledy je hromadnou akcí, kdy zpívání těch nejkrásnějších vánočních písní ve stejný čas na dálku propojí obyvatele napříč naší vlastí. Také věříme, že se k nim přidají i krajané žijící v zahraničí.

„Také letos se můžete k účasti přihlásit na našich webových stránkách na adrese ceskozpivakoledy.cz. Následně od nás získáte odkaz na společný stream, na kterém bude 9. prosince tempo i tóny udávat v přímém přenosu Čechomor. Živý přenos naladíte také na regionálních stanicích Českého rozhlasu 9. prosince od 18 hodin. V letošním roce máme připravenou zvukovou pohlednici, kterou může každý čtenář odeslat z webu Česko zpívá koledy svým blízkým,“ uvedla za pořádající Deník manažerka marketingu Jitka Peroutková.

Jako každý rok nám pak můžete do redakce poslat fotky a videa z vašeho zpívání. S velkou radostí je uveřejníme na našich webových stránkách, abyste se mohli našim prostřednictvím podělit s dalšími o kus překrásné atmosféry, kterou adventní čas v Česku, na Moravě i ve Slezsku nabízí.

A co si letos společně zazpíváme?

  1. Nesem vám noviny
  2. Narodil se Kristus Pán
  3. Půjdem spolu do Betléma
  4. Jak jsi krásné, neviňátko
  5. Pásli ovce Valaši
  6. Vánoce, Vánoce přicházejí
Spustit audio

Související