V restauracích a hospodách vrcholí přípravy na čtvrteční otevření

1. prosinec 2020 11:12

Už od čtvrtku budou moci lidé opět navštěvovat hospody a restaurace. A provozovatelé se na jejich návrat chystají už teď. Poslední měsíce pro ně byly náročné a mnohdy je zachránila jen výdejová okénka. I tak se ale někde muselo propouštět.

„Chystáme polední menu, poslední do krabičky. Máme skoro vyprodáno,“ říká kuchař porubské restaurace Skoč do Pole Vojtěch Žabka. Že to jsou možná jedny z posledních obědů, které na nějaký čas do krabiček chystá, mu vůbec nevadí. „Samozřejmě se těšíme. A na talíři je to hezčí,“ dodává.

Čtěte také

Provozovatel restaurace Richard Mauler byl dopředu připraven otevřít už v pondělí. Na provoz restaurace už má tak prakticky všechno nachystané. „Co se týče jídla, rozhodli jsme se, že o víkendech budeme mít zavřeno a také večery. Až do léta. V zimě a na jaře pojedeme jen obědy, které nám jdou nejlépe odjakživa,“ říká.

Stejně jako pro provozovatelé jiných restaurací i pro něj byly poslední měsíce náročné. „První zavření – bylo to pro všechny nové, tak jsme si vyzkoušeli, co jsme schopni udělat pod tlakem. Teď u té druhé vlny – to už jsme čekali. Museli jsme se rozloučit s několika lidmi a adaptovat na to provoz,“ dodává Mauler.

Kromě restaurace vlastní Richard Mauler i síť kaváren. „Na kavárny to dopadlo nejméně,“ poznamenal. Právě do kaváren si hosté pravidelně chodily jak pro kávy, tak pro dezerty, finanční ztráty proto nebyly tak velké. I tak se ale provozovatel těší, až bude moct všechny své podniky zase otevřít.

Spustit audio

Související