Air Cairo posiluje v Praze, na konci prosince začne létat už třikrát týdně

Airbus A320 společnosti Air Cairo v Praze. Foto: Marek HorákAirbus A320 společnosti Air Cairo v Praze. Foto: Marek Horák

Po vlně rušení letů začínají dopravci na Letišti Praha s obnovou některých linek nebo navyšování frekvence.

Letecká společnost Air Cairo se už podruhé rozhodla navýšit počet letů mezi Českem a Egyptem. Ke dvěma letům týdně z Prahy do Hurghady přidá dopravce od 23. prosince už třetí let.

Vyplývá to z informací na stránkách dopravce, navýšení potvrdila mluvčí Letiště Praha Kateřina Pavlíková. Dopravce obnovil spojení v Praze na začátku října, ve druhé polovině listopadu přidal další frekvenci. Od 23. prosince bude létat kromě pátku a soboty také ve středu. Nové středeční lety budou ve stejné časy jako víkendové: odlet v 18:30 z Prahy.

Cestující do Egypta mají povinnost předložit negativní test na Covid-19 po příletu, který není starší 72 hodin. Případně mohou využít testu až na egyptském letišti za 30 dolarů. Do Egypta ještě létají charterové lety Smartwings.

Po sérii negativních zpráv o rušení leteckého spojení jde o další nepatrný náznak lepšící se situace s leteckým provozem. Od tohoto týdne obnovily přímé spojení do Londýna a Amsterdamu České aerolinie. Podle poslední mapy zveřejněné na stránkách letiště je aktuálně v nabídce 24 přímých linek z Prahy.

Mapa spojení z Prahy k 25. listopadu 2020

Mapa spojení z Prahy k 25. listopadu 2020

Tagy Air Cairo HRG Hurghada letiště praha prg
38 komentářů