Přerov: Betlém u galerie je k vidění od první adventní neděle, na náměstí TGM se chystají plastiky

01.12.2020 16:01

Dřevěné sochy biblických postav a zvířat budou jako každoročně zdobit mostní oblouk v zámeckém příkopu před Galerií města Přerova. Betlém se ve světlech reflektorů rozzáří letos už po deváté počínaje první adventní nedělí.

Přerov: Betlém u galerie je k vidění od první adventní neděle, na náměstí TGM se chystají plastiky
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

„Slavnost rozsvěcování betléma pro veřejnost s tradičním hudebním doprovodem a odpočítáváním se letos nekoná, příchozí si jej mohou prohlédnout od naší kované brány ve dne i po tmě kdykoli po celý prosinec. Vánoční atmosféru na Horňáku umocní opět i světélky ověnčené stromy,“ informovala vedoucí Galerie města Přerova Lada Galová. Výstavní prostory galerie podle ní zůstanou až do konce roku 2020 uzavřeny z epidemiologických důvodů.

„Máme pro Přerovany ale přichystanou náhradní výstavní aktivitu, a sice expozici skleněných plastik v bývalé prodejně "EMOS" na nám TGM za výlohou.  Výstava Skleněný den/Skleněná noc akademického sochaře Marka Trizuljaka bude rovněž speciálně nasvětlena pro večerní a noční vidění, aby si lidé vánoční procházku městem kolem stromečku zpestřili pěknou uměleckou podívanou a vydali se odtud třeba právě směrem na Horní náměstí k betlému,“ popsala improvizovanou prosincovou nabídku umění v Přerově Lada Galová.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…