The Witcher (Zaklínač)
83/100 - 366×

The Witcher(Zaklínač)

Seriál Zaklínač zpracovává příběh osudu a rodiny. Geralt z Rivie, samotářský lovec příšer, usilovně hledá své místo ve světě, ve kterém jsou lidé často zkaženější než samotné příšery. Ale když ho osud zavede k mocné čarodějce a mladé princezně s nebezpečným tajemstvím, tak všichni tři musí společně přijít na to, jak přežít na místě, kde se právě nachází.

USA | 2019 | Pauza
vysílání
5 sezón | Netflix | 60 minut
žánr
Dobrodružný, Drama, Fantasy
hrají
Henry Cavill (Geralt z Rivie), Freya Allan (Ciri z Cintry), Anya Chalotra (Yennefer z Vengerbergu), Eamon Farren (Cahir), Mimi Ndiweni (Fringilla Vigo), MyAnna Buring (Tissaia de Vries), Wilson Radjou-Pujalte (Dara), Joey Batey (Marigold), Anna Shaffer (Triss Ranuncul), Tom Canton (Filavandrel), Mecia Simson (Francesca Findabair), Royce Pierreson (Istredd), Mahesh Jadu (Vilgefortz z Roggeveenu), Graham McTavish (Sigismund Dijkstra), Bart Edwards (Duny z Maechtu)

Na natáčení druhé řady se objevil choreograf, který připravil řežbu z Blavikenu

Na natáčení druhé řady se objevil choreograf, který připravil řežbu z Blavikenu

Pokud se vám v první sérii líbily bojové scény, tak si určitě pamatujete tu z Blavikenu. Choreograf, který ji připravil, se nakonec bude podílet i na druhé řadě.

21 1
1.12.2020

V souvislosti se Zaklínačem jsou souboje vždy citlivým tématem, protože od nich diváci očekávají maximum. Není se však čemu divit, Geralt se živí zabíjením nestvůr, což znamená, že se často pouští do různých soubojů. A vzhledem k tomu, že zaklínači jsou mistři ve svém oboru, by jejich bojové umění mělo být zpracováno dostatečně kvalitně.

Pravdou je, že nám první řada nenabídla moc akčních scén, což je však logické, protože na nějaké větší množství neměli tvůrci čas ani peníze – bojové scény se připravují velmi dlouho a natáčí se velmi dlouho, a proto stojí spoustu peněz. Obzvláště vydařený byl však souboj v prvním díle The End’s Beginning, kvůli kterému si Geralt vysloužil svou nepříliš oblíbenou přezdívku Řezníka z Blavikenu.

Tento souboj byl zároveň výjimečný v tom, že byl jako jediný v první řadě připraven bojovým choreografem Wolfgangem Stegemannem, Cavillovým dobrým kamarádem, který vytváří například bojové scény pro nejnovější díly filmové série Mission: Impossible. Zbytek soubojů první série připravil slovenský rodák Vladimír Furdík, který se však již nepodílí na druhé řadě, protože ho nahradil Thomas Hacikoglu.

(Právě v tuto chvíli se z Geralta stal Řezník. Foto: Netflix)

Tím Stegemannovo působení na druhé řadě padlo, nicméně se tento muž nedávno objevil na natáčení, z čehož plyne, že se nakonec bude podílet na druhé sérii. Zajímavé jsou však i okolnosti jeho návratu, společně s ním se totiž na plac vrátil i režisér Stephen Surjik, režisér prvních dvou dílů druhé série, jenž tu bude muset něco dodělat. A co půjde? O přetáčky.

Aktuálně se věří tomu, že se Stegemann opět začal podílet na natáčení Zaklínače kvůli překopání jedné akční scény. V první řadě tato situace nastala u zmiňované první epizody, pro kterou nejdříve připravil bojovou scénu Vladimír Furdík, ale ta se nakonec musela předělat, a to i s dalšími částmi dílu. Stegemann by tak měl opět připravit akční scénu, která bude stát za to a bude lepší než původní.

Tato scéna by se měla objevit ve druhé epizodě a měli by se jí zúčastnit Geralt, Ciri, Vesemir, Eskel, Lambert a Coen. Ti tu buď budou bojovat s nějakou příšerou, nebo jen mezi sebou. Tvůrci měli tento druhý díl již ve střižně, ale pravděpodobně tu zjistili, že připravená bojová scéna není moc povedená, a tak se Stegemann vrátil, aby tuto situaci napravil. Věříme tedy, že se dočkáme další povedené akční scény podobné té z Blavikenu.

Zdroj článku: Redanian Intelligence

Diskuze /0

Zatím žádné komentáře… Buď první!
Ale k tomu se musíš registrovat nebo se !

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Plakáty

Plakáty

Narozeniny

Hlídejte si nás

Filtr seriálů








Reklama