JetBlue se připravuje na zahájení letů do Evropy

  • 01.12.2020 17:00

Společnost JetBlue si zajistila sloty na letištích Gatwick a Stansted v londýnské oblasti, zatím však neuspěla na Heathrow. Sloty umožní společnosti zahájit v létě příštího roku transatlantické lety Bostonu do Stanstedu a z New Yorku na Gatwick.

Na Gatwicku JetBlue získala 14 z 28 požadovaných slotů, ve Stanstedu všech 28 požadovaných slotů. V Heathrow požadovala 42 slotů, žádné však nedostala. Sloty na zmíněných letištích koordinuje organizace Airport Coordination Limited International.

Pro provoz transatlantických linek si JetBlue v roce 2019 objednala 13 letadel Airbus A321XLR, které převezme v roce 2023. Z důvodu jejich nedostupnosti v příštím roce konvertuje JetBlue několik z 25 objednaných letadel A321neo na verzi A321LR, které na tyto lety prozatím nasadí.

První A321LR (D-AVXF) pro transatlantické linky JetBlue absolvoval 24. listopadu zkušební let z výrobního závodu v Hamburku. U JetBlue bude tento letoun létat s registrací N4022J.

Očekává se, že JetBlue bude nabízet transatlantické lety za bezkonkurenčně nízké ceny. (Foto: JetBlue)  


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace