O2 pokryje více než polovinu stanic pražského metra 5G signálem, začíná už nyní

O2 pokryje více než polovinu stanic pražského metra 5G signálem, začíná už nyní
Fotografie: Dopravní podnik hl. m. Prahy
  • Po Praze 2, Praze 6 a Kolínu se nyní dočkají 5G také cestující pražského metra
  • Do konce letošního roku totiž operátor pokryje 35 stanic a navazujících tunelů

Pokrývání O2 zahájí v nejbližších dnech ve stanici Muzeum na trase C, následovat budou další stanice a přilehlé tunely, o čemž informuje operátor v tiskové zprávě. Zákazníci O2 se tak budou moci nově i v pražském metru připojit s 5G telefonem k nejmodernější mobilní síti současnosti.

5G metro - O2

5G signál bude do konce prosince 2020 k dispozici na trase C v úseku Háje – Nádraží Holešovice, na trase B v úseku Českomoravská – Radlická a stanice Nové Butovice a dále na trase A v úseku Náměstí Míru – Dejvická. Pokrývání metra 5G signálem bude pokračovat v roce 2021.

Aby mohli zákazníci vyzkoušet všechny výhody spojené s 5G, je třeba si pořídit telefon, který tuto síť podporuje. „Poptávka po nových 5G telefonech značně roste, v tuto chvíli nejrychlejší 5G síť podporuje každý desátý telefon zakoupený u O2,“ říká Václav Dostál, který má v O2 na starosti prodej mobilních telefonů a dalších zařízení. „Očekáváme, že počet aktivních 5G telefonů v naší síti ještě výrazně vzroste po Vánocích, kdy nové zařízení spousta zákazníků najde pod stromečkem,“ dodává Dostál.

Portfolio 5G se nejvíce rozrůstá u zařízení s operačním systémem Android. Za poslední 3 měsíce se počet dostupných modelů v nabídce O2 zdvojnásobil a jejich prodeje vzrostly o 560 %. Operátor nyní testuje i další modely, které brzy zařadí do nabídky. V současné době je nejdostupnějším telefonem z nabídky O2 vybaveným touto technologií Samsung Galaxy A42 128GB 5G za 9 495 Kč.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze