Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kalousek v bolestech znovu o holi: „Dřív nebo později to skončí výměnou kloubu,“ povzdechl si

Video se připravuje ...
Autor: Jakub Veinlich - 
1. prosince 2020
18:00

Zdravotní lapálie spoluzakladatele a šéfa poslanců TOP 09 Miroslava Kalouska (59) pokračují. Sněmovnou opět kulhá o francouzské holi. I když to prý není nic akutního, chodí k lékaři pravidelné opichy. Vášnivý tenista tak má po sportování nejen kvůli koronaviru, ale také kvůli opětovným problémům s kolenem.

Modrá francouzská hůl už se stává pravidelným „módním“ doplňkem bývalého ministra financí a někdejšího šéfa TOP 09 Miroslava Kalouska. Zhruba za dva týdny oslaví 60. narozeniny, moc skákat si ale nemůže. „Nic akutního. Prostě artróza třetího stupně. Několikrát operovaná kolena se prostě někdy splaší,“ reagoval na chodbě Sněmovny Kalousek na dotaz Blesk Zpráv, proč má opět hůl.

Tento týdne se už podle svých slov cítí lépe. Bolesti měl především v minulých dnech. „Teď chodím na opichy a bude to zase dobré. Minulý týden to bylo ale opravdu strašné. Příští týden už budu zase běhat,“ těší se, až zase hůl odloží.

Jeden ze služebně nejstarších poslanců je pověstný svým vztahem k tenisu. Od toho si teď musel dát pauzu kvůli kolenům ale také kvůli covidu. „Sportování s rouškou na hubě bych stejně nedal. Takže si počkám, až to bude bez té roušky,“ žertoval ve Sněmovně s tím, že artrózu třetího stupně budou muset lékaři řešit nejspíš na sále.

„Dřív nebo později to stejně skončí výměnou kloubu. Zatím je na to ale čas,“ dodal Kalousek, který tráví v Poslanecké sněmovně poslední rok, protože se rozhodl v nadcházejících sněmovních volbách nekandidovat. Poprvé se přitom poslancem stal v roce 1998.

O holi přišel Kalousek na rozhovoru už v červenci 2009. „To je kombinace artrózy a bývalého sportovního nadšení. Sportem ku zdraví,“ reagoval tehdy pro iDnes.cz.

O holi se pak belhal Sněmovnou také například v květnu před dvěma lety. „Trochu jsem si natrhnul lýtkový sval, nic vážného,“ popsal tehdy své zranění, které si přivodil při tenisu.

A o holi odkulhal Kalousek také z televizní debaty s ministryní financí Alenou Schillerovou také vloni v březnu. Přiznal, že byl na artroskopii kolene. „Měl jsem prasklý vnitřní meniskus a trochu poškozenou chrupavku, tak mi udělali nový výbrus,“ popsal tehdy důvody své zdravotní indispozice.

V srpnu 2018 šlo ale Kalouskovi, kterého ve Sněmovně považují za nejzdatnějšího rétora, podle jeho slov doslova o život. Skončil totiž za pět minut dvanáct v nemocnici. Tam podstoupil akutní operaci tenkého střeva.

„Můžu vám potvrdit, že jsem skutečně po operaci, jsem v naprosto vynikající péči zdravotníků Vojenské nemocnice. Jakékoliv další podrobnosti ale sdělovat nebudu,“ potvrdil tehdy přímo z nemocnic svou hospitalizaci Kalousek Blesk Zprávám. Kvůli operaci tak chyběl například na mimořádné schůzi Sněmovny, která tou dobou rozhodovala o navýšení důchodů.

„Umím si představit, že kdyby se mi to přihodilo v některých z vyspělých zemí EU, např. v Londýně, tak jsem se pravděpodobně vrátil v zinkové rakvi,“ řekl ve Sněmovně Blesk Zprávám Kalousek,“ popsal Kalousek později Blesk Zprávám vážnost svého zdravotního stavu.  

Video  Pro Kalouska je politika droga. Na absťák po odchodu zatím nemyslí. Co bude dělat dál?  - Jakub Veinlich, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

kacer56 ( 2. prosince 2020 18:16 )

Od kdy chodí prasata na operaci kloubů ? Pokud tomu doobytkovi nepomůže zvěrolékař, tak rychle utratit a šup do kafilérie.

stoura ( 2. prosince 2020 11:43 )

Aspoň je vidět, jak je ten pazdrát oblíbený

Michal Snobl ( 2. prosince 2020 08:42 )

Ááá Kradousek si pořídil kouzelné hole na kolegy ve vládě.

1pravda1 ( 1. prosince 2020 23:46 )

zajímavé, nadával na Prymulu úplně šíleně a za pár dnů ze sebe udělal přichlastávače v zavřené hospodě, totálně se ztrap­nil.­...vys­míval se Zemanovi, kvůli chůzi a nyní se sám viklá o holi...copak to bude do třetice...

hanecek ( 1. prosince 2020 23:32 )

Pevně věřím, že tento nebude mít nárok na hůl, nebo kolečkové křeslo a jako invalidovi, který již nemůže pracovat příjde o všechny výhody.....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa