Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vlhová a další slovenští lyžaři přešli do nového svazu

Petra Vlhová a další přední závodníci opustili kvůli dlouhodobé nespokojenosti Slovenskou lyžařskou asociaci (SLA) a přešli do Svazu slovenského lyžování (ZSL). Asociaci následně ministerstvo školství, vědy, výzkumu a sportu odebralo statut národního sportovního svazu.

Petra Vlhová
zdroj: ČTK/AP

"Dvanáct let bojujete a trápíte se. Ministrovi jsem řekl, že je jednodušší postavit novou firmu než tu starou rekonstruovat. Proto Petra odchází do nového svazu," citoval web pravda.sk Igora Vlhu, otce vedoucí závodnice sjezdařského SP.

Slovenské lyžování bude dočasně spadat pod národní olympijský výbor. Podle vládního zplnomocněnce pro sport Karola Kučery může díky tomu Vlhová po dohodě s mezinárodní federací FIS pokračovat v SP, kde ji o víkendu čekají závody ve Svatém Mořici.

Prezident SLA Ivan Ivanič se proti informaci o zrušení členství ve FIS ohradil. "SLA je jediným řádným členem FIS. Reprezentantka Petra Vlhová je nadále řádnou členkou SLA, která jí jako jediný partner FIS zabezpečuje možnost startovat ve Světovém poháru a jiných mezinárodních soutěžích," uvedl v prohlášení.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články