Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Třinec opět vítězný. Odpor Sparty zlomil v oslabení její bývalý kapitán Vrána

Stále se nestalo, aby Oceláři odešli z utkání bez bodu. V 23. kole extraligy vyhráli hokejisté Třince třináctý ze čtrnácti zápasů v této sezoně, tentokrát v jednom ze šlágrů kola nad Spartou 4:2. V první třetině po trefě hostujícího Romana Horáka otočili na 3:1. Gólový účet uzavřel potom bývalý kapitán Sparty Petr Vrána v oslabení.

Třinecký Petr Vrána dává gól Spartě
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Šlágr kola, v němž se střetly první a třetí tým tabulky, začala lépe Sparta. Horák z levého kruhu překonal Kořenáře rychlým švihem nad vyrážečku. Hosté propásli šanci ke zvýšení z přečíslení dva na jednoho, ve kterém Řepík nezpracoval přihrávku Rouska a ani nevystřelil.

"Říkáme si, abychom nedostali gól ze startu, a bohužel to tam zase spadlo. Možná ale dobře, protože nás trošku nakopl. Nicméně měli bychom se toho vyvarovat, protože ne vždycky se to podaří obrátit, pomůžeme tím druhému týmu se dostat do tempa a pohody. Měli jsme štěstí, že jsme rychle otočili a že Sparta nepřidala druhý gól. Nebylo by to jinak jednoduché. Má kvalitní hráče, vyrovnané lajny," řekl Vrána.

V osmé minutě už Třinec vedl. Marcinko ani nevěděl, jak vyrovnal, když se od jeho chráničů odrazilo do branky Hrňovo plácnutí do puku. O 81 sekund později se právě Hrňa prosadil z přesilovky. Jeho první gól sezony prošel kontrolou u videa, když si Sparta vzala trenérskou výzvu, při níž neúspěšně reklamovala kontakt útočícího hráče s gólmanem Machovským.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Sparta

Třetí gól darovala Sparta domácím ještě v první třetině chybnou rozehrávkou, po níž se utrhl do úniku Růžička. Nejproduktivnější hráč soutěže zvýšil precizně provedeným bekhendovým blafákem.

Hostující trenéři udělali do druhé třetiny jednu změnu  Řepík nahradil v elitní formaci Tomáška. Sparta se zlepšila a Buchtele osmým gólem sezony snížil, když obkroužil branku a z pravého kruhu prostřelil Kořenáře mezi betony. Zanedlouho ale vrátil domácím dvoubrankový náskok Vrána. Bývalý sparťanský kapitán se v oslabení natlačil před Kalinu, položil si Machovského a zakončil do odkryté branky.

"První třetina nebyla z naší strany moc dobrá. Dali jsme sice gól z prvního střídání, potom šla naše hra dolů. Nevím proč. Zda jsme se až moc uklidnili anebo jsme byli rozespalí z cesty. Na to se ale nechceme vymlouvat. Třinec se lépe pohyboval, potvrdil, že má dobré přesilovky. Potom jsme se malinko zlepšili, ale dopouštěli jsme se chyb, které nás stály góly. Dostali jsme gól i při vlastní přesilovce, to se nesmí stávat," uvedl Horák.

Sparta v úvodu poslední třetiny zatlačila Třinec, ale vyloženou šanci měl jen Horák, který zblízka nepřekonal Kořenáře. Zaujalo gesto Kudrny, který odvolal faul domácích. Za fair play ale nebyl odměněn, jeho střela při hře bez brankáře lízla horní tyčku. Pražané hráli power-play déle než tři minuty, ale úspěch slavila obětavost domácích. Oceláři tak vyhráli i osmý domácí zápas sezony.

"Na Třinci je vidět, že hraje v pohodě a s lehkostí, my máme trošičku problémy v koncovce a nepomůžeme si ani přesilovkami. Dva góly jsme jim ještě darovali," uvedl trenér hostů Josef Jandač. "Utkání jsme si prohráli v úvodní třetině. I když jsme dali první gól, tak soupeř rychle otočil skóre a v celé třetině jsme byli horším týmem. Proti rozjetému Třinci to bylo těžké dotahovat," dodal.

HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 4:2 (3:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Marcinko (Hrňa, D. Musil), 8. Hrňa (P. Vrána, Gernát), 17. Martin Růžička, 37. P. Vrána - 1. R. Horák (Kalina, Sobotka), 35. Buchtele (Piskáček). Rozhodčí: Horák, Pražák - Lhotský, Svoboda. Vyloučení 4:2. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Bez diváků.

Sestavy:

Třinec: Kořenář - Gernát, M. Doudera, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Hrňa, Marcinko, F. Zadina - O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík - Dravecký, Miloš Roman, Hrehorčák. Trenér: Varaďa.

Sparta: Machovský - Košťálek, Piskáček, Kalina, Tomáš Dvořák, M. Jandus, Němeček - Tomášek, R. Horák, Sobotka - Řepík, M. Sukeľ, Rousek - M. Forman, Pech, Buchtele - Zikmund, D. Vitouch, A. Kudrna. Trenéři: Hořava a Jandač.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články