Jaroslava Obermairová se nakazila koronavirem. Jsem doma a je to hrozné, prozradila

Herečka Jaroslava Obermaierová se nakazila koronavirem
Herečka Jaroslava Obermaierová se nakazila koronavirem
Foto: nextfoto.cz
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 1. 12. 2020

Populární herečka Jaroslava Obermaierová (74) se řadí k další slavným tvářím, které se nakazily virem SARS-CoV-2, který způsobuje zákeřné onemocnění covid-19. Problém u herečky je, že se řadí do rizikové skupiny. Dobrou zprávou ale zatím je, že nepociťuje silnější průběh nemoci. "Zatím mi jen trochu škublo v hlavě, ale jinak mi zatím nic není. Jen musím být doma, což je hrozné," řekla pro ŽivotvČesku.cz herečka.

Na jaře bylo jen vzácností, když se někdo z českých herců nakazil. Vláda tehdy přijala hodně tvrdá opatření. Počty pozitivních případů se tak počítaly v desítkách až stovkách. Druhá vlna ovšem zavítala mimo mantinely a říjen byl extrémní, kdy nárůsty byly až okolo 15 tisíc pozitivně testovaných denně.

Vláda krátce před listopadem zatáhla za záchranou brzdu a zavedla podruhé poměrně tvrdá opatření. I přesto je řada lidí, kteří se nakazili přes skutečnost, že počty případů klesají. Meze ně se aktuálně řadí i herečka Jaroslava Obermaierová.

"Vím to asi tři dny. Příznaky byly takové, že si toho ani člověk nevšiml. Co mi vadí, že nesmím točit. Piji čaj a čekám, jestli se to nezhorší. Teď čekám, až uplyne doba v karanténě a pak půjdu na druhý test. Syn to asi přitáhl z práce a jediný jeho průběh je, že kašle," upřesnila pro ŽivotvČesku.cz populární herečka, kterou si zamilovali lidé v oblíbeném seriálu nejsledovanější tuzemské komerční stanice, ve kterém ztvárňuje roli Vilmy Nyklové.

"Je to celé špatně všechno. Hlavně mě mrzí, že se nemže hrát divadlo. Doufám, že se z nemoci brzy dostanu a že epidemie skončí," dodala pro ŽivotvČesku.cz herečka.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.