3 blahodárné domácí masky, které si zamilujete

3 blahodárné domácí masky, které si zamilujete

V zimě je nutné pokožku pořádně vyživovat a starat se o ni. Domácí masky jsou skvělým pomocníkem pro krásnou a zdravou pleť. I když je v současné době na trhu dostatek kvalitních produktů, tak těm domácím se nic nevyrovná.

zdroj: pexels.com

Je libo domácí masku, která neobsahuje žádné chemické příměsi? Nemusíte se bát žádné alergické reakce nebo složení daného přípravku. Vše zvládnete doma. Výroba masky zabere jen pár minut, a navíc z dostupných potravin a ingrediencí, které snáze najdete v kuchyni. Vybrali jsme pro vás masky, které mají jen dvě nebo tři ingredience. Jakou domácí masku si zvolíte vy?

Medová maska

Kdo by nemiloval med? Zlatavá hmota, které dodává vaší pleti přesně to, co potřebuje. Je snadné z medu vyrobit skvělou masku. Další přísadou je kurkuma neboli indický šafrán. Koření, které obsahuje éterické oleje a má vynikající protizánětlivé účinky. Spolu s medem tvoří dokonalou harmonii.

Ingredience:

  • 3 lžíce medu
  • 1 lžíce kurkumy
  • 1 lžíce vody

Směs smíchejte a naneste na 20 minut na obličej. Jen opatrně na kurkumu, snadno vám zabarví ručník i oblečení! Masku poté setřete a zbytek opláchněte.

zdroj: pexels.com

Maska z droždí

Droždí má skvělé účinky pro akné, podrážděnou pleť a černé tečky. Pokud vás trápí aknózní nebo mastná pleť, pak sáhněte po droždí.

Ingredience:

  • 1 kostka droždí
  • 4 lžíce vody

Další jednoduchá maska, která je za pár sekund hotová. Rozdrobte droždí do misky a přilejte 4 lžíce vody. Směs promíchejte a nechte ji na pár minut odstát. Masku nanášejte v pastové konzistenci a nechte opět působit 20 minut, maska sama začne zasychat, poté ji jen omyjte teplou vodou.

zdroj: pexels.com

Jablková maska

Jablek je na podzim všude velké množství, tak nebude problém si jednu jablíčkovou masku vyrobit. Jablka v přirozené formě obsahují kyselinu glykolovou, které dokáže odstranit mrtvé buňky z pokožky a dodat vaší pleti svěžest.

Ingredience:

  • 1 menší jablko
  • 1 lžíce kokosového oleje

Jablko najemno nastrouhejte a přidejte kokosový olej v tekutém stavu. Pokud ho máte ztuhlý, nechte jej rozpustit v hrnci. Smíchejte ingredience a naneste masku na obličej. Opět nechte působit alespoň 20 minut a poté masku setřete nebo omyjte.

zdroj: pexels.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram