Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cupra Formentor rozšiřuje nabídku. Kolik dáte za základní 1.5 TSI?

David Bureš
Diskuze (38)

Nový crossover kupé značky Cupra se nejprve začal prodávat ve vrcholné formě s 2.0 TSI (228 kW). Nyní následuje i další motor.

Cupra se prezentuje jako sportovně laděná značky vyplňující mezeru mezi mainstreamem a prémií, v případě stylového crossoveru Formentor ale už dopředu dala najevo, že v jeho případě vyloženě sportovní motorizace doplní i běžné, s nižším výkonem. A nabídka se právě nyní začala rozšiřovat.

Původně Formentor na český trh vstoupil výhradně ve vrcholné formě VZ, a to s benzinovým čtyřválcem 2.0 TSI o výkonu 228 kW, spárovaném se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG a pohonem všech kol. V takovém případě vůz přijde na 1.334.900 korun.

Video se připravuje ...

Nyní ale nabídku rozšiřuje agregát z opačného výkonového spektra. Řeč je o benzinovém čtyřválci 1.5 TSI (110 kW), základním motoru v paletě vozu. V kombinaci s šestistupňovým manuálem za něj dáte 774.900 korun. Motor lze ale kombinovat rovněž se sedmistupňovým DSG, a to za příplatek 45.000 korun.

Liší se i základní výbava, která je přesto bohatá. Zahrnuje full LED světlomety včetně mlhovek, 18“ kola z lehkých slitin, dojezdovou rezervu, ambientní osvětlení, vyhřívaný volant nebo polokožená sportovní sedadla. Dále jsou tu rovněž zadní parkovací senzory, adaptivní tempomat, osm airbagů (včetně kolenního řidiče a středového vpředu), třízónová automatická klimatizace, bezklíčový vstup, multimediální systém s 10“ dotykovým displejem nebo digitální přístrojový štít s 10,25“ obrazovkou.

To varianta VZ (veloz = rychlý), dnes dostupná výhradně s 2.0 TSI (228 kW) přidává rovněž 19“ kola, adaptivní podvozek, navigaci s 12“ obrazovkou, skořepinová přední sedadla s vyhříváním, progresivní řízení, zadní parkovací kameru, prediktivní adaptivní tempomat nebo automatický parkovací asistent.

Nabídka motorů pro Formentor se nicméně bude dále rozšiřovat i v příštích měsících. Základní verze bude dostupná ještě s 2.0 TDI (110 kW), 2.0 TSI (140 kW) a jako plug-in hybrid s kombinovaným výkonem 150 kW. Vrcholné VZ pak rovněž nabídne výběr mezi 2.0 TSI (180 kW) a plug-in hybridem o stejném systémovém výkonu.

Doporučujeme

David Bureš
Diskuze (38)

Doporučujeme

Avatar - wakantanka
3. 12. 2020 12:15
Re: Re: 2.5 R5
teda zhodneme sa na tom že sa nezhodneme :-) obaja to vidíme inak
Avatar - hugino
2. 12. 2020 23:49
Re: 2.5 R5
Ale Formentor nie je predsa prelepený Seat lebo Seat tento konkrétny model nemá.Tak už v tom je ta excluzivita + nemusí ísť primárne o výkon ale Cupra má v základe to čo Seat nemá ani v najvyššej výbave napr.športové sedačky,použité vnútorné dekory alebo materiály /alcantara/ atď takže kupujúci si môže nakonfigurovať auto povedzme od 27 000 Eur po 50 000 Eur a záleži len na ňom kolko je ochotný zaplatiť a aký výkon potrebuje a to je len dobre že dali takúto možnosť.Aj Maybach je v podstate luxusnejšie S-ko s lepšími materiálmi a dajú si za to patrične zaplatiť takisto ako Brabus alebo Alpina.Takže aj v tom je tá excluzivita.
Avatar - Blue Sun
2. 12. 2020 21:05
Re: Re: 2.5 R5
U DS bych nečekal něco, co zákazníci nechtěli ani u Citroënu, ze kterého značka vzešla. Hydractive je sice hezká vzpomínka, ale naštěstí už jen vzpomínka. Ale na odlišnosti pojetí u těch dvou značek se zkrátka neshodneme, pro mě je Cupra ze značkového pohledu marketingové selhání. Právě tím, co z ní zástavbou těch základních motorů dělají.
U DS je totiž rozdíl v tom, že z Citroënu C5 neuděláš vyšší výbavou lepší auto, zatímco ze sportovní značky těmi motory snadno uděláš podřadnou.
Avatar - wakantanka
2. 12. 2020 20:47
Re: Re: 2.5 R5
Tak ale princíp je plus mínus rovnaký. Jedni sa tvária ako prémiový luxus, druhí ako športová tiež skoro prémia. Formentor je svojbytný model a ďalšie majú nasledovať. Akurát osobne nevidím tú pridanú hodnotu ani u jedného. U DS by som čakal minimálne hydractive a multi-link, od Cupry techniku ktorú nemá hocaký iný Seat.
Avatar - pradeda777
2. 12. 2020 20:37
Re: 2.5 R5
Tož s tím 5 válcem by se stal "horkým kandidátem" na univerzál..... :-!