Easyjet mění pravidla pro příruční zavazadla

02.12.2020 - Evropa



Letecká společnost Easyjet se rozhodla, že na letech od 10 února 2021 bude uplatňovat přísnější pravidla pro příruční zavazadla a sjednotí je s pravidly, která jsou nyní platná u konkurence, například u společnosti Ryanair.

V současnosti může každý cestující Easyjetu přinést na palubu letadla jedno zavazadlo o maximálních rozměrech 56 x 45 x 25 cm a umístit jej do zavazadlového prostoru nad sedačkami, případně toto zavazadlo umístit pod sedačku před sebou. Nad to mohou cestující co si zakoupili službu "Extra legroom seat", tarif "Flexi" nebo držitelé věrnostních karet přinést na palubu navíc ještě jedno zavazadlo o rozměrech 45 x 36 x 20 cm, které umístí pod sedačku před sebou.

Na letech od 10 února se pravidla pro malá a velká příruční zavazadla na palubě prohodí. Každý cestující bude mít možnost s sebou přinést jen malé zavazadlo o rozměrech 45 x 36 x 20 cm, které umístí pod sedačku před sebou. Cestující se zakoupenou službou "Extra legroom seat", tarif "Flexi" nebo držitelé karet mohou ještě přinést na palubu navíc i větší zavazadlo o rozměrech 56 x 45 x 25 cm, které umístí do zavazadlového prostoru nad hlavami cestujících. V případech, kdy by mělo dojít k situaci, že by v zavazadlovém prostoru nad hlavami cestujících nebylo pro umístění zavazadla místo, bude toto opatřeno visačkou a posádka jej zdarma umístí do hlavního zavazadlového prostoru letadla, společně s odbavenými zavazadly.

Společnost EasyJet si od změny slibuje dvojí efekt - rychlejší nástup a usazení cestujících a současně tak na zvýšení příjmů z dodatečných služeb jako je poplatek za odbavené zavazadlo.

Airbus A319 na letišti v Amsterdamu, červenec 2013 (autor: Alf van Beem, Wikimedia Commons)

Témata