Reklama:
Prodlouženo do pátku!
Protein Smart Whey v akci 1+1
Na výběr ještě 6 příchutí, dvě z nich se dnes vyprodají. Více zde.

Shaw Classic 2020 - disciplíny a pozvaní závodníci

Ronnie.cz > Powerlifting > Strongman

Brian Shaw, strongman. Brian Shaw, podnikatel. Brian Shaw, promotér. Takhle výstižně by se dal popsat aktuální status jednoho z nejsilnějších mužů světa. I když jako strongmana ho v posledních pár letech provázela různá zranění a neduhy, i tak nasbíral úžasuhodný počet titulů nejsilnějšího muže světa, a to čtyři z let 2011, 2013, 2015 a 2016. O pátý titul se stále snaží, bohužel ale, jak jsme psali v reportu z World's Strongest Man 2020, poslední dobou Briana zřejmě dohání věk a nastupuje mladší generace.

V posledních několika letech se Brian stal také veleúspěšným podnikatelem v oblasti strongman a fitness a vlastní několik značek se svým jménem. Mezi jeho značky patří Shawstrength nebo Evolution Athletics, které kromě oblečení mají v nabídce také sportovní pomůcky jako opasky nebo bandáže, a to nejen pro muže. Brian se také angažuje ve společnosti New Age na ochranu zubů. Jeho nejnovějším počinem, který právě začíná, je také společnost na doplňky výživy Undefined Nutrition.

Nyní si ale povíme něco o jeho dalším záběru. Brian Shaw se rozhodl uspořádat mezinárodně obsazené závody plné těch největších hvězd strongman sportu. Bohužel vzhledem k aktuální světové COVID-19 pandemii nemohou být plány tak pompézní, jak by se dalo čekat, nicméně i když Brian několikrát přehodnocoval situaci, závody budou. Celý koncept bude pojatý hlavně ve prospěch závodníků a sportu jako takového.

Dne 12. prosince 2020 se bude konat Shaw Classic. Závod jako takový bude rozdělen do dvou závodních dnů po třech disciplínách. Půlka se bude konat v Brianově domácí posilovně, akorát se nenechte mýlit slovem domácí, Brianova posilovna je lépe vybavená než většina komerčních fitness center široko daleko. Druhá polovina se bude konat u Brianovy horské chatky, kde má další vlastní bouchárnu.

Disciplíny Shaw Classic

  • Log Lift na maximum
  • Super Yoke - 500 kg
  • Farmer's Medley - 2x kufry + 1x rám
  • Deadlift s koly od Hummeru
  • Giant Dumbbell - 105 kg na opakování
  • Atlas Stones

Už samotné jméno Brian Shaw přitáhne dostatek pozornosti pro sponzory a média, nicméně Brian oslovil největší jména strongman sportu, aby atraktivitu ještě znásobil. Kromě toho, že sám bude závodit, tak se utká s další špičkou strongmanů. Bohužel ale nic není dokonalé a na závodě z důvodu zranění bude nakonec chybět Zydrunas "Big Z" Savickas, který byl nucen svoji účast tento týden zrušit, Martins Licis, nejsilnější muž světa pro rok 2019, jenž se zranil v září tohoto roku při jízdě na kole, a Hafthor Bjornsson, nejsilnější muž světa pro rok 2018, který ukončil kariéru a věnuje se přípravě na boxerský zápas s Eddiem Hallem, nejsilnějším mužem světa pro rok 2017. Nebude závodit ani Mateusz Kieliszkowski, jeden z nejkomplexnějších závodníků mezi strongmany a medailista většiny největších závodů posledních několika let, který doléčuje zraněný triceps. Také Rob Kearney léčí zranění nohy z pokusu o překonání rekordu v Log Liftu. Nad několika závodníky převážně z Evropy se vznáší otazníky, nicméně všichni byli pozvaní a většina účast potvrdila. Jsou to vítěz World's Strongest Man 2020 Olexii Novikov, druhý z téhož závodu Tom Stoltman, jeho bratr Luke, také borec z Estonska Rauno Heinla. Pozvaný byl i Larry Wheels, který se jako strongman jeden čas velmi angažoval, nicméně nyní se věnuje hlavně armwrestlingu.

Mezi potvrzenými jmény jsou hvězdy nejvyššího kalibru, posuďte sami:

  • Brian Shaw
  • JF Caron
  • Jerry Pritchett
  • Maxime Boudreault
  • Adam Bishop
  • Robert Oberst
  • Terry Hollands
  • Kevin Faires
  • Tom Stoltman
  • Luke Stoltman
  • Olexii Novikov
O fantastický zážitek bude postaráno, a protože Brian Shaw platí za velmi vzdělaného a inteligentního člověka, nenechal ani další motivaci jen tak. Sám jako prize money věnoval částku 25.000 dolarů, další peníze jistě přijdou od sponzorů, ale také uvedl v život vizi, ze které by se ostatní mohli učit. Celý závod Shaw Classic se bude na internetu vysílat on-line, to znamená, že tisíce, možná desetitisíce fanoušků budou moci sledovat závod v reálném čase. Respektive sledovat ho budou moci pouze ti, kteří si zaplatí za přístup do sledování on-line přenosu. Brian se ihned vyjádřil, proč to tak je. Celá vybraná částka z těchto přístupů bude rozdělena jako prize money pro závodníky.

Je to velmi zajímavý projekt, na kterém Brian velmi tvrdě pracuje se svou ženou Keri. Svým způsobem doufám, že toto je první ročník z mnoha dalších. Upřímně, bude velmi zajímavé vidět, jak se závodníci popasují s vyšší nadmořskou výškou druhého závodního dne a jak bude celý závod probíhat.


Poslední novinky ohledně Shaw Classic 2020 - video




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

11.12.14:10Bucci - Tak se nám závodní pole trochu proházelo: Adam Bishop (..+1
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 26 sekundami?



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie