Pel-mel o Covid-19 (díl 23.)

„Zdravotní pas“ znamená povinné očkování maskované svobodou volby

Helen Buyniski

24. 11.

Donucovací orgány si sice myslely, že je to skvělý nápad, skeptici však byli zděšeni, že by je soukromá společnost mohla přinutit k aplikaci farmaceutické směsi jako podmínky pro nástup do letadla. Nejzlověstnějším aspektem takové politiky však je, že v podstatě nebude vynucována nátlakem. Potencionální cestující mohou buď vzít uspěchanou vakcínu s vedlejšími účinky, nebo zůstat doma.

Celý článek najdete na webu RT

***

Externí vzájemné hodnocení testu RTPCR k detekci SARS-CoV-2 odhaluje 10 hlavních vědeckých nedostatků na molekulární a metodické úrovni: důsledky pro falešně pozitivní výsledky

Pieter Borger et al.

27. 11.

Mezi fatální chyby, které zcela zneplatňují protokol testování PCR patří, že test:

  • Je nespecifický kvůli chybné konstrukci primeru;
  • je enormně variabilní;
  • nemůže rozlišovat mezi celým virem a virovými fragmenty;
  • nemá žádné pozitivní ani negativní kontroly;
  • nemá standardní operační postup;
  • nezdá se, že by byl řádně přezkoumán.

Celý článek najdete v Corman-Drosten Review Report

P.S. Jde o hlavní testovací metodu na koronavir a toto kritické přezkoumání testovací metody publikované o rok dříve našlo 6 zásadních a 4 menší nedostatky. Studie konstatuje, že test nemá vědeckou úroveň a někteří jeho tvůrci byli v jasném konfliktu zájmů.

***

Zachraňme si život očkováním!

29. 11.

Evropské vlády investovaly miliardy, objednaly podíly ve farmaceutických společnostech, podepsaly předběžné smlouvy a objednávky těchto vakcín. Obvyklá testovací doba nejméně pěti-osmi let, která umožní zjistit možné dlouhodobé vedlejší účinky očkování, jako je např. rakovina nebo porušení imunity, v tomto případě zřejmě nehraje žádnou roli. Psychicky zdecimovaný, vyděšený a částečně uvězněný občan bude volat po svobodě a vykoupení.

Celý článek najdete na webu D-FENS

***

Die Presse: Slovenský premiér musel hromadné testy odložiť, v krajine vládne chaos

Ingrid Vrabcová

30. 11.

Po vnútrovládnych nezhodách napokon Matovič oznámil, že druhé kolo celoplošného testovania na COVID-19,  ktoré bolo naplánované na prvý decembrový víkend, sa odkladá na neurčito.

Celý článek najdete na webu Hlavný denník

***

VIDEO: Krabicové mléko bez laktózy od slovenské firmy je pozitivně testované na COVID-19 pomocí antigenového stěrového testu z lékárny!

VK

30. 11.

Kvůli těmto šmejdovským testům přitom zavřel slovenský premiér do karantény všechny Slováky, kteří se nechtěli nechat dobrovolně otestovat! A více jak 3 miliony Slováků s údajně negativními testy potom měly pocit, že jsou zdraví a v pohodě!

Celý článek najdete na webu Aeronet

***

V příštím roce zřejmě vznikne Státní hygienická služba. Mohla by zavřít školy i zakázat akce

Markéta Pakandlová

30. 11.

Ministerstvo zdravotnictví připravuje novelu o ochraně veřejného zdraví, která centralizuje krajské hygienické stanice pod Státní hygienickou službu. Ústřední orgán bude moci například zavřít školy, obchody či zakázat akce, podobně jako jsou zakázané v současné době kvůli nouzovému stavu a nařízením vlády. Podléhat bude hlavnímu hygienikovi, který je náměstkem ministra zdravotnictví. Norma by měla platit od července příštího roku. Krajské hygienické stanice měly dosud pravomoci formulované obecněji a vztahovaly se jen na jejich region.

Celý článek najdete na webu ČT24

***

Hygienické stanice by mohly využívat data z mobilů

Hynek Trojánek

30. 11.

Ministerstvo zdravotnictví předložilo novelu zákona o elektronických komunikacích, která má umožnit hygienickým stanicím bez povolení soudu získávat data uchovávaná pro účely vyšetřování závažné kriminality. Děje se tak necelé dva měsíce poté, co Soudní dvůr Evropské unie opakovaně konstatoval, že plošný sběr těchto údajů je v rozporu s evropským právem. Přesně tato nelegálně shromažďována data chce využívat hygiena. Návrh jde přitom ještě dál, než stávající úprava, když ani nevyžaduje jakékoli podmínky pro vyžádání dat, ani soudní povolení.

Celý článek najdete na webu Digitální svobody

***

V Česku zemřelo nejvíce lidí za posledních deset let, počty dál strmě stoupají

Martina Heroldová

1. 12.

Podle Českého statistického úřadu zemřelo v letošním roce výrazně více lidí než v minulosti. Ze srovnání dat za posledních deset let vyplývá, že úmrtí stoupla především u seniorů nad 65 let. Počet mrtvých za jednotlivé týdny oproti průměru začal skokově narůstat během října. Podle posledních zaznamenaných dat činí rozdíl oproti průměru již více než čtyři tisíce úmrtí.

Celý článek najdete na webu Aktuálně.cz

***

Vakcínu lidé na výběr nedostanou. Očkování může být podmínkou pro některé služby

Viet Tran

1. 12.

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) nepředpokládá, že by bylo možné, aby si každý vybral, které očkovací látce dá přednost. Pakliže budou „vakcíny srovnatelné“, lidem by to mělo být jedno. Osvětovou kampaň, jak motivovat poměrně skeptické obyvatelstvo ČR k očkování, ještě resort finišuje. Hlavní hygienička Jarmila Rážová také naznačila, že bez očkování proti koronaviru či pravidelného testování možná nebude možné využít některých služeb.

Celý článek najdete na webu Echo24

***

N-TV: Boj proti koronaviru zadluží Němce 180 miliardami eur

kou

1. 12.

Německý rozpočet na rok 2021 sestavený vládnoucí koalicí stanoví podle N-TV náklady ve výši 498,6 miliard eur: národní dluh se tak zvýší o 180 miliard eur. Podle zástupce CDU Eckhardta Rehberga jsou takové velké dluhy nezbytné, aby provedly zemi přes koronavirovou pandemii.

Celý článek najdete na webu První zprávy

***

Koronavirus není od nás, říká Čína a ukazuje i na Česko. Vědci čínskou studii vyvrací

Echo24, JCH

1. 12.

Čína se navzdory všem důkazům o opaku stále snaží dokázat, že nový typ koronaviru, který ochromil celý svět, nepochází od ní. V minulosti vinila ze světové pandemie Itálii nebo USA, které patřily k nejhůře postiženým zemím světa, nyní za nejpravděpodobnějšího původce pokládá Indii. Mezi možnými viníky krize ale uvádí také Českou republiku. Píše o tom britský deník Daily Mail.

Celý článek najdete na webu Echo24

***

Vědci: Koronavirus se zřejmě šířil v USA mnohem dříve, než všichni tvrdili

zv

1. 12.

Virus SARS-CoV-2 mohl být v hlavním městě USA mnohem dříve, než se dosud uvádělo. Vědci tvrdí, že tohoto původce onemocnění covid-19 nyní zjistili v krvi jedinců, kterým odebírali vzorky už kolem 13. prosince 2019.

Celý článek najdete na webu TN.cz

***

Tlak a frustrace. Zdravotnický personál v Belgii prchá kvůli covidu z nemocnic

ČTK

1. 12.

Jedna je dnes pekařkou, druhý se chce stát knihovníkem: oba za sebou zaklapli bránu nemocnice a zanechali za sebou stres a nesnesitelné pracovní podmínky způsobené pandemií covidu-19. Píše o tom agentura AFP.

Celý článek najdete na webu Deník.cz

***

Vakcína na covid bolí. Nenormální. Expert vytáhl vážné věty

mp

2. 12.

Data, která jsou k dispozici již dnes, ukazují podle Petráše, že stávající vakcíny provází vyšší výskyt nežádoucích příhod či nežádoucích účinků po očkování. „Ale zatím tedy můžeme říci, že tyto bezprostřední reakce jsou, alespoň zatím tedy, do jisté míry očekávatelné. Lokální reakce jsou očekávatelné a je to i příznak toho, že to očkování možná i funguje. Z těch systémových reakcí se velmi často hlásí vysoké teploty až horečky, celková únava, bolest hlavy, bolesti kloubů, bolesti svalů a musím říct, že je to ve frekvenci, která není úplně obvyklá pro běžné očkování tak, jak ho známe. Jestli je to ještě akceptovatelné, teď budou posuzovat ty lékové agentury,“ upozornil Petráš.

Celý článek najdete na webu Parlamentní listy

***

Británie jako první na světě schválila použití covidové vakcíny

ČTK

2. 12.

Británie dnes jako první na světě schválila použití vakcíny proti covidu-19 od americké farmaceutické společnosti Pfizer a německé firmy BioNTech. Dostupná má být od příštího týdne. S odvoláním na britskou vládu o tom informovala agentura Reuters.

Celý článek najdete na webu České noviny

***

Co je „Great Reset“?

Michael Snyder

2. 12.

Podle Světového ekonomického fóra je „Great Reset jedinečnou, vhodnou příležitostí“ pro globální lídry utvářet „budoucí stav globálních vztahů, směr národních ekonomik, priorit ve společnosti, povahu obchodních modelů a řízení globálních občanů po celém světě“…

Celý článek z katehon.com najdete na webu Zvědavec

4.4 5 hlasy
Hodnocení článku
Platby

Líbil se vám článek?
Přispějte, prosím, redakci OM na č. ú. 2900618307/2010, nebo přes následující QR kódy.

QR platba 50 Kč

QR platba 50 Kč

QR platba 100 Kč

QR platba 100 Kč

Odebírat
Upozornit na
24 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
orinoko
2. 12. 2020 13:31

Na obzoru sofistikovaná totalita, o jejíž formě si mohl nechat zdát ve svých představách i Orwell. Za chvíli bude rok 2024. To už budeme vědět více. A těch 40 let rozdílu samozřejmě vydá svoje pokrokové nástroje, byť budou mít jen jinou formu. Ovšem hodiny nenávisti zůstanou. Jakpak na tom bude humor, když v nástinu už končí veškerá sranda?

Pojď se kOČKOVAT!

Pojď se kočkovat.jpg
fajt
2. 12. 2020 13:43

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/zimni-dovolena-se-lyzarum-komplikuje-rakousko-narizuje-karantenu-40344011#seq_no=1&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart&dop_req_id=C4qBVKen4o1-202012021334&source=article-detail – taky přidám trochu mediálního bulváru – pro lyžníky, kteří se covidu ale vůbec nebojí ( to už ukázali na jaře) trochu nepříznivá zpráva, česko je pro esterajch auf, ale protože tihle offšourkoví dělníci kapitálu mají panglobál passy, tak jich se závora v Alpách týkat nebude – tož pro ně dávám další zprávičku – https://www.lidovky.cz/svet/protilatky-na-covid-mohou-fungovat-docasne-druha-nakaza-miva-vaznejsi-prubeh-zjistila-to-nova-studie.A201201_165614_ln_zahranici_livs

Bety
Bety
2. 12. 2020 14:24

Z komentářů: – Vakcína má účinnost 90%, to znamená, že 10% přežije.
-Řešením možná budou Svědci Jehovovi, z náboženských důvodů odmítají transfuze a očkování.
(Myslím, že Češi nepřestali být „smějícími se bestiemi“ a ani nepřestanou).

Jan Kristek
Jan Kristek
2. 12. 2020 14:53

Aerolinky budou na zpáteční letenku dopravovat jenom jedním směrem. Kompenzují si tak ztráty způsobené nařízením, že smí být obsazeno jen každé druhé sedadlo.

orinoko
2. 12. 2020 15:30

Upřímně řečeno, kromě tří čtyř zemí mám mezinárodní cestování u řitě. Nějakou AUstrálii pak ale úplně docela. Na spřátelených stránkách umisťuje jeden Čech /asi/ videa, co se v AU děje. Není o co stát. A bude hůř. Mně by chybělo Rakousko, Sasko, pořád mám v úmyslu Sýrii , a také Rusko. Rozhodně bych se chtěl projít po Arbatu, už to mám nastudované. Je jen určitý problém. Auto nebo mezinárodní turistika. Nemůžu se zbavit pocitu, že to všechno jsou zatím jen takové nástřely, kam až můžou zajít. A ovce bečením dávají parchantům najevo, že hodně daleko. V reálu nastíněná praxe nemůže… Číst vice »

Botičky od Diora
Botičky od Diora
Reply to  orinoko
2. 12. 2020 20:29

Austrálie, to jo – roztomilé koaly, skokany, milé holky, viď… Idylka.

Human Rights Watch zveřejnila fotografii australského vojáka speciálních sil, který pije pivo z protézy, kterou utrhl mrtvému talibánci.
comment image

„Mluvčí informačního oddělení čínského ministerstva zahraničí zveřejnil tweet s upravenou fotografií, na které australský voják podřezává afghánského chlapce. Austrálii snímek velmi pobouřil a požaduje omluvu. Peking kontruje tím, že prvně by se měla Austrálie omluvit Afghánistánu. Premiér Scott Morrison označil za „opravdu nechutný, hluboce urážlivý a naprosto nehorázný“.
comment image

Gatta
Gatta
Reply to  orinoko
3. 12. 2020 12:30

Tak ono je těch PSŮ víc ? Já to tušil :-)

Pro orinoka – jeden náhodný nález Tiché dohody:
https://www.youtube.com/watch?v=XFkeO46hR_s

fajt
2. 12. 2020 18:31

kdo si založil pohřebku v dnešních časech rozhodně nestrádá, no a až se zítra do márnic konzumu nahrne chtivé stádo třepoucí se na evropský odpad zadrženým orgazmem, pak aby to pálili venku jak na ruské frontě … ale Deus vult . ..)

orinoko
2. 12. 2020 18:54

Je toho všude plno … koronavíry … ale jen tohle jsou Otázky Václava Moravce …

Otázky Václava Moravce.jpg
fajt
2. 12. 2020 19:06

comment image – staronový muž(ík) pro rychlá řešení ve špatných časech. ..)

fajt
3. 12. 2020 7:58

comment image

Botičky od Diora
Botičky od Diora
Reply to  fajt
3. 12. 2020 13:07

Ano, je to tak!

Gatta
Gatta
3. 12. 2020 8:01

Jak to pozoruji – tak ono to je vždy trochu jinak. Když se chce něčeho dosáhnout, tak se na věc 3x hodně „od lesa“, abyse nikdo nevyplašil. Arabské jaro taky zacalo v Tunisku a Covid v nějaké střední Číně. Pak věci pokračují nějakým svým zdánlivě přirozeným vývojem, u něhož je jasný problém.Ale přitom je sledován jiný cíl. Clintona taky negrilovali kvůli sexu, ale pro lež pod přísahou. Pokud nastanou probleémy, cíl se na nějakou dobu odloží a problém jakoby ztratí. Třeba Covid v létě. Ale děj pokračuje a vše se dostává do jiné roviny a do uplně jiné situace. A… Číst vice »

Gatta
Gatta
Reply to  Gatta
4. 12. 2020 21:58

No nakonec to tedy prošlo, ale stejně zase nevím jak a v čem se příště polepšit.
Jediné neslušné slovo v textu, co mě tak napadá je „Clinton“.

Mimo jiné slovo „sex“ byla ještě velmi nedávno běžná kolonka v kdejakém formuláři a uvádělo se tam v příslušlém jazyce „muž“ nebo „žena“. Dnes by pravda bylo nutno zařádit do možností přijatelného vyplnění ještě „to“ – tedy třetí a jakékoliv další jiné pohlaví.

Gatta
Gatta
3. 12. 2020 12:14

Tak, podle mne neškodný a neurážející příspěvek mi čeká už pár hodin na schválení – o to nic, ale jen nevím čemu se mám příště vyvarovat a vyjádřit to opisem ???

https://www.youtube.com/watch?v=hh6JfrzB2PU

Nebo jde snad o nějakou myšlenku ?

orinoko
3. 12. 2020 16:09

Tak … poté , co jsem si spletl dny , a už včera „stepoval“ u hospod, jsem dneska konečně dorazil… Nemají šanci, pravím tobě …. pax vobiscum. V hospodách míň lidí , než bych čekal. Někde jsem se dozvěděl něco , co by měli vědět někde úplně jinde už dávno, a přitom tam vědí h@vno. Zabíjíme děti, a to je smrtelný hřích. Když jsem čekal na autobus jinam, tak řádily jako pominuté. Už žádné skladování dětí ve sklepích režimu!! V bance jsem vyvolal salvy smíchu poté, co jsem citoval OM. Ovšem nejdříve mě chtěli odstřelit měřičem duhovosti. Prý jsem podchlazen.… Číst vice »

fajt
Reply to  orinoko
3. 12. 2020 18:47

máš recht, běž se promořit, není nad vlastní zkušennost s tímto virem nevirem, budeš mít jasno … třebas forever. ..)

orinoko
Reply to  fajt
3. 12. 2020 20:20

Ty jsi stejně profláklá persona jako já. Budgie jsou tvůj demiurg.
Tobě speciálně doporučuji jedno:
Zavři se na hajzlu na sedm záchudů a vyprávěj na výchud, kterak Polska má nad covidem ještě obří moc.
Ty bláboly jsou z tvojí lebky , anebo si potřebuješ přivydělat?
Dneska to praSKLO!
Ty vůbec nemáš ánunk , co se děje. Ale … boj se boj … pro Čížky máš vždycky jen slova pohrdání.
Nic proti tomu – Polska už je jen vytíračka. V Emerice blbečkové na válku, v eurosojuzu kanonefutr , který půjde proti Rusku chcípat rád a hrdě: Polska ešče nězgyněla.

fajt
Reply to  orinoko
3. 12. 2020 21:41

koukám, že ti ( konečně) otevřeli tvůj oblíbený browarek a tys to přehnal s místním ryžovým piwem :) snad tam nejste všichni tak umanutí a chytří, jinak by vás zítra ten škopek na krku mohl bolet nejenom z levného piwiska … a na zbytek ti odpovím písničkou ( dnes seš tak trochu slabý na nervy a tak tady nebudeme vést blbé kecy o českém péru, ju). ..)

https://www.youtube.com/watch?v=gOtTyWIJD1Q