Václav Klaus: Dopis ministrovi zdravotnictví Janu Blatnému

02.12.2020 12:52

Bývalý prezident České republiky Václav Klaus zaslal ve středu dne 2. prosince 2020 dopis ministrovi zdravotnictví Janu Blatnému:

Václav Klaus: Dopis ministrovi zdravotnictví Janu Blatnému
Foto: Repro XTV
Popisek: Bývalý prezident ČR Václav Klaus

Vážený pane ministře,

dosud jsem neměl příležitost setkat se s Vámi osobně, a je mi proto líto, že naše první vzájemná komunikace musí mít následující podobu. Přesto mi dovolte, abych Vám popřál ve Vaší nové funkci úspěch. Občanům České republiky přeji, aby měli z Vaší práce užitek. Zrovna teď je to mimořádně důležité.

Anketa

Jste pro dobrovolné testování antigenními testy ZDARMA?

76%
24%
hlasovalo: 7355 lidí

Musím se ale zásadně a kategoricky ohradit proti tomu, že mne oficiální stránky Vašeho úřadu – v rubrice „Dezinformace o covid-19“ – zařazují mezi autory „výrazných výroků a silných prohlášení“, které údajně slouží k podpoře „dezinformací a konspiračních teorií.“ Žádám, abyste mi tento nepřijatelný útok vysvětlil, abyste dotyčný text nechal ze stránek Ministerstva zdravotnictví odstranit a abyste z této nehoráznosti vyvodil patřičné důsledky.

Jako ministr a člen vlády jste politikem. A jako politik máte samozřejmě nárok na své politické názory a na hodnotící soudy jiných politických názorů. Nikdy by mne nenapadlo takový nárok zpochybňovat. To patří k politice. Zde ale nejde o Váš názorový polemický soud, ale o informaci zveřejněnou na oficiální platformě ústředního orgánu státní správy České republiky.

Je nepřijatelné, aby webové stránky ministerstva sloužily k napadání, k dehonestování a k nepodloženým nařčením nejen člověka, který byl dvakrát předsedou vlády a dvakrát prezidentem republiky, ale jakéhokoli jiného občana. A je úplně irelevantní, zda ony urážlivé věty sepsali a na ministerský web vyvěsili jeho úředníci, nebo snad dokonce nějaká najatá aktivistická organizace. Oficiální stránky Ministerstva zdravotnictví jsou relevantní úřední cestou ke komunikaci s veřejností a musí být chápány jako výraz oficiálního postoje Vašeho úřadu.

Rozumím tomu, že za několik dnů strávených v nové funkci nemusíte mít přehled, co všechno se jménem Vašeho úřadu koná. Po této své informaci ale očekávám, že politováníhodnou věc napravíte a zajistíte, aby se v budoucnu neopakovala.

Se srdečným pozdravem

Václav Klaus

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…