Vzpomínka na Luďka Piaseczného. Zakládající člen skupiny Buty by měl 55 let

30. listopad 2020

Prvního prosince by se dožil 55 let Luděk Piaseczný, inženýr, ekonomický novinář spojený též se zpravodajstvím a publicistikou ostravského rozhlasu. A zároveň muzikant, klávesista a člen skupiny Buty v původním složení druhé poloviny 80. let.

Vzhledem k tomu, že u Butů pobyl do konce těch 80. let, tak ještě stihl pár nahrávek rockové povahy. Ovšem plné melodických a harmonických barev Radka Pastrňáka. Třeba ve skladbě Parník s Ivanem Myslikovjanem a jeho altkou (rok 1987).

Luděk Piaseczný se narodil v roce 1965 v Ostravě. Buty zakládal v polovině osmdesátých let spolu s Richardem Kroczkem a Radkem Pastrňákem. V 90. letech minulého století pak hrál v několika dalších ostravských kapelách, například ve skupině Petarda a v Rock'n'roll Bandu Marcela Woodmana. Později Piaseczný pracoval jako novinář, byl zpravodajem ČTK a poté Hospodářských novin.

Zřejmě jediným v rozhlase dochovaným autorským počinem Luďka Piaseczného, na kterého už 13 let jen vzpomínáme, je opus Písek. Ukázka je součástí záznamu našeho pořadu. Poslechněte si.

Spustit audio