Vše, co se ví o novém velkolepém fantasy akčňáku Godzilla vs. Kong

Vše, co se ví o novém velkolepém fantasy akčňáku Godzilla vs. Kong
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Děj filmu režiséra Adama Wingarda zavede diváky do světa, kde vedle sebe žijí lidé a příšery. Lidé se snaží poznat původ těchto monster a nečekaně nastává okamžik, kdy se pod vlivem nepředvídatelných událostí proti sobě postaví Godzilla a Kong, aby rozhodli, kdo je mocnější.

Za střetem těchto dvou příšer se však skrývá temné spiknutí, které by mohlo ze zemského povrchu vymazat nejen samotná monstra, ale i lidstvo.

Historie monster

Godzilla a King Kong jsou možná nejslavnější filmová monstra v historii. Diváci se s nimi setkali už v roce 1962, kdy japonský režisér Ishiro Honda režíroval druhé pokračování svého filmu Godzilla z roku 1954, pojmenované King Kong vs. Godzilla.

Nový film se natáčel na Havaji, v Austrálii a v Hongkongu. Měl by navazovat přímo na film z roku 2019 Godzilla II a král monster a starší snímek z roku 2017 Kong: Ostrov lebek. Do série patří ještě Godzilla z roku 2014.

Uvedení filmu

Film měl původně naplánovanou premiéru přesně 58 let od uvedení japonského snímku. Režisér uvedl, že bitva mezi oběma příšerami bude mít tentokrát jasného vítěze, na rozdíl od originálu z roku 1962.

Kino nebo TV?

V současné době přichází informace o uvedení filmu, který už měl mít premiéru letos na podzim, ale ta byla odložená, jako je tomu u mnoha jiných snímků, kvůli uzavření kin v mnoha částech světa. Začalo se mluvit o dalším termínu v roce 2021. To by znamenalo ale posun premiéry očekávaného snímku Matrix 4.

V úvahu přichází další varianta, Legendary Pictures jedná i se streamovacími společnostmi o nejvyšší nabídce. Netflix nabídl 200 milionů dolarů, ale ve hře je i HBO Max, kde vlastní čtvrtinový podíl studio Warner Bros, které je zapojené i v samotném projektu. Warner Bros ale popírá, že by měl film jít do streamovací společnosti.

Netflix má nevýhodu v tom, že nepokrývá čínský trh, a právě Čína je zemí, ve které mají filmy s touto tématikou největší úspěch.

Film, ve kterém si zahrají v hlavních rolích Millie Bobby Brown, Rebecca Hall a Alexander Skarsgard, tak zůstává stále s naplánovanou premiérou na 21.5. 2021 a vše záleží na situaci ohledně znovuotevření kin a na štědrých nabídkách streamovacích společností.