02.12.2020 15:13

V Městském divadle Mladá Boleslav se konala neveřejná premiéra inscenace 1000 tváří Adiny

V odpoledních hodinách 27. listopadu proběhla v Městském divadle Mladá Boleslav historicky první neveřejná premiéra, a to zcela nové autorské inscenace s názvem 1000 tváří Adiny. V lednu letošního roku totiž uplynulo 110 let od narození slavné prvorepublikové filmové hvězdy a zároveň mladoboleslavské rodačky Adiny Mandlové.

Když umělecký šéf Petr Mikeska a ředitelka divadla Janeta Benešová oslovili ke spolupráci režisérku Adélou Stodolovou, psal se rok 2018. Ta do projektu přizvala ještě autorku Danielu Sodomovou. Přímo na míru pro naše divadlo tak začal vznikat nový text. Osvědčené tvůrčí duo Stodolová - Sodomová má na kontě například i úspěšnou inscenaci o mecenášce umění Medě Mládkové (v Sovových mlýnech na Kampě).

Premiéra titulu inspirovaného životem slavné herečky byla původně plánována na 16. října 2020, přípravy byly ovšem kvůli pandemii několikrát přerušeny. Nyní, po prvním oficiálním uvedení bohužel bez slavnostních hostů, můžeme alespoň zvolat: Adina Mandlová se vrátila do Mladé Boleslavi a těší se na své diváky.

V titulní roli Adiny Mandlové se mohou diváci těšit hned na čtyři herečky – Svatavu Hanzl Milkovou, Malvínu Pachlovou, Ivanu Nováčkovou a hostující Terezu Blažkovou. V dalších rolích se pak představí téměř celý mladoboleslavský ansámbl.

https://www.mdmb.cz/

Autor článku: Denisa Kábrtová