Nový Humble Bundle nabízí vesmírné strategie. Ulovíte si Stellaris?
zdroj: Paradox Plaza

Nový Humble Bundle nabízí vesmírné strategie. Ulovíte si Stellaris?

2. 12. 2020 16:20 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Nejnovější balíček her služby Humble Bundle si posvítil na opěvované strategie prozkoumávající blízkou i dalekou budoucnost. Všech šest her v nabídce je z žánru sci-fi a ve většině případů jde o tituly, ve kterých strávíte klidně stovky hodin a nebudete mít dost.

Už za pouhé jedno euro dostanete polovinu z nabízených her. Předně je tu vynikající strategicko-taktická hra Halcyon 6, ve které naleznete například budování vlastní základny z XCOMu, boj s nepřáteli podobný FTL a 4X prvky známé třeba ze Stellaris. A protože jde o Lightspeed edici, tedy remaster, je to vše ještě o kousek lepší než v původní hře.

Vedle Halcyonu 6 nabízí první úroveň bundlu ještě klasičtější vesmírné realtimové 4X Sins of a Solar Empire: Trinity, v němž se stanete vůdcem celé civilizace, s níž se pokusíte přežít nepřátelskou invazi. Třetí hrou za euro je taktická tahovka Rain of Reflections v mnohem, ale mnohem menším měřítku. Nejde o žádnou 4X strategii, ale plíživou špionážní adventuru s tahovými souboji zaměřenou na jednotlivce namísto armád.

O úroveň výš se nacházejí dvě hry, jejichž cena se mění. Je totiž průměrem toho, kolik zákazníci za tento bundle utratí. V době psaní článku bylo možné pořídit si za 5 eur další velkou 4X strategii Galactic Civilizations III se třemi jejími rozšířeními – Crusade Expansion Pack přidávajícím možnost invazí a špionáže, Mega Events DLC přidávajícím nové události ovlivňující celou galaxii a Retribution Expansion zakončujícím příběh hlavní hry se dvěma novými rasami a mocnými artefakty. Na stejné úrovni naleznete ještě jednu 4X strategii Starpoint Gemini Warlords.

A na nejvyšší příčce, nejdražší úrovni za 10 eur, sedí jedna jediná, zato vážně skvělá hra Stellaris, kterou dennodenně na Steamu hrají desetitisíce hráčů. Jde navíc o Galaxy edici se soundtrackem, exkluzivní mimozemskou rasou, digitálním artbookem a románem, podepsaným wallpaperem a ikonami a avatary na fóra.

Abych byl přesný, pokud jste s Humble Bundlem ještě neměli tu čest, tak za zmíněných 10 eur nedostanete pouze Stellaris, ale i všechny výše zmíněné hry, a to je nabídka, která se jen těžko odmítá, pokud má sci-fi strategizování ve vašem srdci místo. Řekněte sbohem volnému času a vyrazte dobývat vesmír!

Nejnovější články