Zákazníci McDonald’s si konečně dopřejí burger na místě. Hygiena znovuotevřených restaurací bude na špičkové úrovni

Společnost McDonald’s na základě uvolnění vládních opatření od čtvrtka 3. prosince otevře interiér svých restaurací. Celkem se bude jednat o 80 poboček napříč republikou, které začnou svým zákazníkům nabízet konzumaci jídla přímo v restauraci, zbylých 25 restaurací v obchodních centrech bude vydávat objednávky
s  sebou. Samozřejmostí budou přísná hygienická opatření, která zajistí bezpečí zákazníků i zaměstnanců.

„Už se těšíme na to, až budeme moci s úsměvem pod rouškou přivítat naše zákazníky. Věříme, že se znovuotevření nemohou dočkat stejně jako my,“ říká Tomasz Rogacz, ředitel společnosti McDonald’s. 

„Pro McDonald’s je ochrana zdraví a bezpečnosti zákazníků i zaměstnanců tou nejvyšší prioritou. Již od počátku koronavirové krize dodržujeme veškerá vládní nařízení, a stejně tak je tomu i při blížícím se znovuotevření restaurací. Již před několika měsíci jsme nainstalovali do všech restaurací plexiskla, která jsou umístěná k pultům a co nejvíce tak chrání naše zaměstnance i příchozí zákazníky.“ dodává Jitka Pajurková, ředitelka PR a komunikace společnosti McDonald’s.

McDonald’s má nadstandardní opatření

Hygienická opatření ve všech restauracích McDonald’s budou od znovuotevření na vysoké úrovni, ostatně stejně jako předtím. Splňují totiž všechna nařízení ministerstva zdravotnictví a dokonce je v něčem ještě předčí. Potvrzuje to Jitka Sosnovcová, odbornice ze Státního zdravotního ústavu v Praze, která se podílela i na tvorbě vládních opatření během rozvolnění.

„Měla jsem možnost detailně si projít harmonogram všech hygienických opatření v restauracích McDonald’s
a s čistým svědomím mohu říct, že by všechny pobočky měly být v naprostém pořádku. Interní opatření v McDonald’s v souvislosti s epidemií bych dokonce označila za nadstandardní,“ říká Jitka Sosnovcová ze Státního zdravotního ústavu v Praze.

Zdraví zákazníků na prvním místě

McDonald’s už od začátku epidemie koronaviru neponechal nic náhodě a zavedl přísná hygienická opatření. Při práci s potravinovými surovinami platí časté mytí rukou dezinfekčním mýdlem, pro styk se zákazníky na výdejovém
a platebním okénku mají zaměstnanci k dispozici jednorázové rukavice a samozřejmostí je nošení roušek. 

V těchto opatřeních bude McDonald’s pokračovat i nadále. Zaměstnanci budou mít při výdeji ochranné pomůcky
a budou se držet zpřísněných předpisů. Pro zákazníky navíc bude připravena možnost využít před jídlem stojany s dezinfekcí, které najdou umístěné v restauracích. „Naši zaměstnanci pravidelně dezinfikují stoly a židle, kromě toho také zábradlí, displeje objednávacích kiosků, platební terminály, povrch dávkovače dezinfekce či použité tácy,“ doplňuje Vít Grec z McDonald’s.

Podrobné informace o tom, které restaurace fungují i nyní, najdou zákazníci v mobilní aplikaci nebo na webové stránce McDonald’s.

Společnost McDonald’s už od začátku šíření viru Covid-19 zavedla ve svých restauracích řadu přísných hygienických opatření, která jsou ve všech pobočkách normou pro přípravu jídla a jeho výdej: 

  • Všichni zaměstnanci nosí roušky.
  • Zaměstnanci používají rukavice ve všech rizikových oblastech (např. na výdejovém okénku a u platby, při manipulaci se syrovými produkty, při přípravě salátů nebo při čištění a dezinfekci chemickými prostředky.
  • Zvýšená frekvence pravidelného umývání a desinfekce rukou jsou samozřejmostí.
  • Displeje, pokladny či tlačítka se čistí a desinfikují pravidelně ve velké míře, včetně všeho, čeho se zákazníci
    a zaměstnanci dotýkají.
  • Zákazníkům a kurýrům McDelivery se odevzdává jídlo bezkontaktně.
  • Preferují se bezkontaktní platby.