Banes Motor České Budějovice
02.12.2020, Jiří Michal

Na led Budvar arény zavítá pražská Sparta

Ubíjející čekání na první domácí výhru se hokejisté Českých Budějovic zatím marně snaží ukončit. Další šanci svěřenci Václava Prospala dostanou již ve čtvrtek, kdy na led Budvar arény přijede pražská Sparta. Ačkoliv Česko přechází právě od 3. prosince do třetího stupně protiepidemického systému PES, diváci stále na stadion nemohou. Utkání startuje v 17:30 a vy jej můžete sledovat buď prostřednictvím obrazovek programu O2 TV sport, popřípadě textový komentář najdete tady.

HC SPARTA PRAHA

Spartě se na samém začátku sezony tolik nedařilo, ovšem od čtvrtého utkání dokázali svěřenci Miloslava Hořavy a Josefa Jandače najet na vítěznou vlnu a vyhráli pět střetnutí v řadě. Ani od té doby nevyšel kádr naprázdno a zvítězili ve čtyřech případech ze sedmi příležitostí. Na svém kontě tak Sparta má 31 bodů z 18 odehraných zápasů a nachází se na čtvrtém místě tabulky Tipsport extraligy.

Nejproduktivnějším mužem sestavy je útočník Michal Řepík, který posbíral celkově čtrnáct bodů. O pozici nejlepšího střelce kádru se stará Jan Buchtele s počtem osmi branek, ke kterým ještě přidal tři asistence. Jedničku v brankovišti představuje Matěj Machovský, který zasáhl do 15 soubojů a disponuje úspěšností 90,93 % a průměrem 2,42 obdržených branek na zápas. Záda mu kryje Jakub Neužil, který nastoupil ve čtyřech případech a jeho procentuální úspěšnost činí 90,93 %, průměr dosahuje hodnoty 2,25 obdržených branek v utkání.

Naposledy hráči pražského týmu nastoupili proti třineckým Ocelářům, ve kterém se jim příliš nedařilo. Z počátku se sice díky trefě v první minutě Romana Horáka dostali do vedení, ovšem Třinečtí dokázali strhnout utkání na svoji stranu a vyhráli 4:2.

Sestava Sparty ze zápasu v Třinci (1. 12.)

Machovský – Piskáček, Košťálek, Němeček, M. Jandus, Tomáš Dvořák, Kalina – Sobotka, Horák, Tomášek – Rousek, Sukeľ, Řepík – Buchtele, Pech, Forman – Kudrna, D. Vitouch, Zikmund.

Z tábora Motoru

MADETA Motor po vydařené výhře ve Zlíně doufal, že doma proti Olomouci konečně opustí poslední příčku tabulky a hlavně poprvé doma zvítězí. To se ovšem nestalo. Další příležitost svěřenci Václava Prospala dostali v Pardubicích, ovšem i přes dobrý výkon se opět úkol posunout se blíže předkolu play off splnit nepodařilo. Nyní přichází mnohem těžší test, pražská Sparta, která na tom není vůbec špatně a Jihočeši budou mít cestu k prvnímu vítěznému utkání v domácí hale velmi trnitou.

Produktivitu Motoru nadále vede kapitán Pavel Pýcha. Nejvíce branek má na svém kontě Martin Novák. V brance se vcelku pravidelně střídají Marek Čiliak s Jiřím Paterou. První jmenovaný odchytal 594 minut, ve který dosáhl úspěšnosti 86,67 % s průměrem inkasovaných branek 3,84. Patera disponuje lepšími čísly, když zasáhl do sedmi utkání, v nichž kryl 92,18 % pokusů soupeře a průměrně inkasoval 2,19 branek na utkání.

„V naší situaci to je možná i dobře, že hrajeme s takhle silným soupeřem. Myslím si, že do takového utkání jdeme s klidnější myslí, protože Sparta je favorit a my jsme doma už dokázali obrat Liberec o bod, z toho utkání jsme mohli vytěžit i více. Doufám tedy, že proti aktuálnímu soupeři zopakujeme stejný výkon a budeme schopni Spartu porazit. Věřím, že tenhle zápas nás může nastartovat správným směrem,“ sdělil před utkáním asistent trenéra Aleš Totter.

Sestava Motoru ze zápasu s Pardubicemi (1. 12.)

Čiliak – Vydarený, Plášil, Pýcha, Slováček, Lytvynov, Allen, Pavel – Christov, Venkrbec, Beránek – Karabáček, R. Přikryl, Z. Doležal – Michnáč, Raška I, L. Bednář – M. Novák, Gilbert, D. Voženílek.

Permanentkáři mají videopřenosy bezplatně

Permanentkáři Motoru mohou zápasy Motoru sledovat bezplatně na HokejkaTV.cz, a to až do doby, dokud se fanoušci nevrátí zpět na stadiony. Jak se přihlásit k přenosu najdete zde.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice