2. prosince 2020 • 23:00

Volejbalisté Karlovarska podlehli v LM Trentinu, proti favoritovi uhráli set

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Volejbalisté Karlovarska znovu získali v Lize mistrů alespoň set. Na úvod dnes vylekali hvězdné Trentino, ale s italským velkoklubem prohráli 1:3 po setech 25:19, 18:25, 18:25 a 20:25. Ve čtvrtek uzavřou první turnaj skupiny E v Itálii duelem týmů bez výhry proti Novosibirsku.



V úterý podlehl český výběr německému Friedrichshafenu 1:3. Těšit se mohl alespoň ze zisku premiérového setu v historii klubu v elitní evropské soutěži.

„Musíme si věřit, že se dají porazit,“ řekl kouč Jiří Novák v České televizi před utkáním s trojnásobným vítězem soutěže Trentinem. A jeho svěřenci v prvním setu za pomoci razantního servisu a téměř bezchybné hry favorita zaskočili.

„Fungovala obrana na síti i v poli. Velice dobře jsme dohrávali chycené míče v poli, což byl základ úspěchu,“ řekl asistent trenéra Zdeněk Sklenář v tiskové zprávě. Západočeši od začátku vedli a vypracovali si osmibodový náskok 16:8. Na smeči dostal šanci zkušený Wiese místo Luxe a v útoku dotáhl Karlovarsko za ziskem prvního setu.

„Poté jsme malinko polevili. Trentino se nadechlo, začalo být odvážnější a pomohlo si střídáním. Potom to byl boj o každý míč a hosté byli ve výsledku šťastnější,“ komentoval Sklenář další tři sety, které Karlovarsko prohrálo.

Od druhé sady začal český tým proti favoritovi, kterému kvůli koronaviru chybějí nahrávači, přece jen ztrácet. Méně tlačil servisem a domácí razantněji útočili. Přestalo se dařit i v útoku a nadšení postupně opadalo. „Palice nahoru,“ burcoval Novák. Ve druhém a třetím setu soupeř vždy rychle odskočil a náskok si pohlídal.

Západočeši se v Trentu, kde v minulosti zářil univerzál Jan Štokr, musejí také obejít bez jedné opory, prvního nahrávače. Kapitána Lukáše Ticháčka vyřadilo svalové zranění. Proti Trentu rozděloval míče převážně Nizozemec Keemink.

Ve čtvrtém setu sice Karlovarsko znovu od začátku ztrácelo, ale dokázalo i díky dobré obraně zkušeného libera Pfeffera dotáhnout na 16:16. Vzápětí ale volejbalisté českého klubu ztratili čtyři body v řadě, což rozhodlo.

„Hráli jsme uvolněněji, dařil se nám servis i jsme udrželi jejich těžká podání na příjmu. Ubránili jsme dost balonů v poli i na bloku. Bohužel s týmem, jako je Trento, musíme být ještě o trošičku lepší, třeba v balonech zadarmo, určitých maličkostech, které by nás dnes třeba dovedly do tie-breaku,“ řekl Pfeffer.

Druhý turnaj se uskuteční 9. až 11. února ve Friedrichshafenu. Z pěti skupin postoupí vítězové do čtvrtfinále a doplní je tři nejlepší týmy z druhých míst.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud