Universal chystá novou výpravu pro nejslavnějšího lovce upírů. Bude navazovat na film s Hugh Jackmanem?

Universal chystá novou výpravu pro nejslavnějšího lovce upírů. Bude navazovat na film s Hugh Jackmanem?
Van Helsing (2004) | Wallpaperset
A nepůjde přitom o další rozšiřování tematického vesmíru, který měla
Overlord: Nacistické zombie
Overlord: Nacistické zombie | Paramount Network
velkolepě nastartovat Mumie s Tomem Cruisem, nýbrž o samostatný příběh, jehož detaily a zápletka prozatím zůstávají v utajení. Film nebude produkovat nikdo jiný než hororový guru James Wan (V zajetí démonů) a režie se chopí Julius Avery, který už spáchal zábavný zombie akčňák Overlord a současně pracuje na temném superhrdinském snímku Samaritan, v němž se v hlavní roli představí Sylvester Stallone.
Nový Van Helsing tak bude bojovat na dvou frontách - jednak se pokusí navázat na úspěšného Neviditelného a dál hojit rány po propadáku s Cruisem a Russellem Crowem, jednak bude chtít napravit slavné postavě z pera Brama Stokera reputaci, kterou v očích mnoha diváků poničila verze Stephena Sommerse z roku 2004. Tehdy oblíbený komerční filmař měl k dispozici akční hvězdu Hugha Jackmana a latexovou divu Kate Beckinsale, ale z jeho předpokládaného hitu a počátku velké série vzešel převážně vysmívaný a neurvalý mišmaš, jenž finančně propadl a všichni na něj chtěli rychle zapomenout (osobně ho mám ale celkem rád a minimálně hudba Alana Silvestriho je skvělá).
Richard Roxburgh
Van Helsing | Universal Pictures
To se nyní pokusí změnit Avery, který má i přepsat již existující scénář. Universal tedy skutečně dává najevo, že stejně jako u Neviditelného se spíše spolehne autorský individuální přístup, než aby se vše podřizovalo megalomanské sérii ve stylu MCU - kromě Sommersova Van Helsinga a nedávné Mumie už ostatně taková megalománie tvrdě narazila také v případě 150milionového Vlkodlaka s Beniciem Del Torem. Bude tedy zajímavé, jak se nyní k atraktivní látce přistoupí a jak širokou škálu monster si studio dovolí proti Van Helsingovi postavit. A stejně tak se necháme překvapit, zdali se ikonická postava vykreslí v tradičním duchu, nebo podlehne zasazení do moderní doby se všemi jejími aspekty.
Kdo by podle vás byl ideálním adeptem na roli Van Helsinga?