Policejní honička v Lounech! Muže na útěku nezastavil ani varovný výstřel. Co provedl?
ilustrační foto
Louny

Louny - V sobotu odpoledne chtěli policisté z hlídkové služby v Lounech provést kontrolu osobního vozidla zn. Seat Ibiza. Jeho řidič však na výzvu k zastavení nereagoval a před hlídkou ujížděl.

Následně vozidlo zastavil na parkovišti na Svatopetrském náměstí a dal se na útěk. Policisté po opětovné marné výzvě k zastavení osoby použili donucovací prostředek v podobě varovného výstřelu, na který muž opět nereagoval a utekl. K újmě na zdraví ani poškození majetku použitím zmíněného donucovacího prostředku nedošlo.

Následující den v odpoledních hodinách policisté dotyčného muže vypátrali a zadrželi. K útěku před policisty měl zřejmě ze svého pohledu důvod. Zmíněné vozidlo totiž předchozího dne řídil i přesto, že měl příslušným správním orgánem uložen trest zákazu řízení všech motorových vozidel až do listopadu roku 2022. Policisté mu tedy sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Jeho protiprávní jednání řešili ve zkráceném přípravném řízení a po došetření zadrženého ihned předali soudu ke konání zjednodušeného řízení. Podle informací policistů si třiadvacetiletý muž u soudu rovnou vyslechl verdikt, kterým byl poslán na dvanáct měsíců za mříže. K tomu mu byl uložen i další dvouletý trest zákazu řízení motorových vozidel. Policisté včera mladého provinilce převezli do věznice.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru