AKTUALIZOVÁNO: Na Vysočinu spadal první větší sníh. Silnice jsou sjízdné jen s opatrností

3. prosinec 2020 07:00

Dopravu na Vysočině dnes zkomplikovalo první významnější sněžení letošní zimy. Silnice jsou sjízdné jen se zvýšenou opatrností.

Sněžit začalo okolo 03:00 na Pelhřimovsku a sněhové přeháňky se postupně posouvají napříč celou Vysočinou. Agentuře ČTK to řekl Dalibor Tomšů z dispečinku krajské správy a údržby silnic. Na kluzkou vozovku a sníh na dálnici D1 upozorňuje řidiče i státní Ředitelství silnic a dálnic.

60 sypačů v terénu

Všechny silnice jsou ale podle něho s opatrností sjízdné. Problematický je třeba úsek sinice I/38 Dlouhá Brtnice - Hladov, kde zůstal stát kamion. Problémy jsou také v Náměšti nad Oslavou na výjezdu na Brno a u Kostelce na Jihlavsku v prudkém kopci. Sypače tam po 06:00 zamířily už podruhé.

Na D1 jsou řidiči varováni před sněžením a kluzkou vozovkou mezi 50. a 120. kilometrem. Přitom okolo 90. kilometru u Humpolce ještě neskončila letošní část modernizace dálnice a auta tam vjíždějí do zúžení.

Podle Českého hydrometeorologického ústavu může být dnes sněžení na Vysočině přechodně i vydatnější a nejvyšší denní teploty nepřekročí nulu. V noci nohou být srážky spíš smíšené, někde s mrznoucími mlhami.

Nehody

Policie od rána do devíti hodin řešila celkem 25 dopravních nehod v souvislosti s počasím.

„Pět osob se při ranních nehodách lehce zranilo. Nehody jsme ráno šetřili napříč celým krajem, i když nejhorší situace byla na Třebíčsku, kde se během rána stalo osm nehod,“ řekla mluvčí policie Dana Čírtková.

autor: mik | zdroje: ČTK , Policie České republiky
Spustit audio

Související