Brněnská sportoviště otvírají, bazény je však ještě třeba ohřát

Brno, 3. prosince 2020 - Městská brněnská sportoviště se díky rozvolnění vládních opatření opět otevřou. Nyní se ještě musí na otevření důkladně připravit, a stejně tak bude určeno, kolik návštěvníků se v nich jednu chvíli bude moci nacházet.

akvapark kohoutovice

„Zahájili jsme přípravu k otevření sportovišť. U každého zařízení – bazénu nebo kluziště – musíme dodržet veškerá hygienická opatření. Překážkami jsou především časová náročnost ohřevu vody v bazénu a získání ověření rozborů vody od hygieny,“ zdůrazňuje generální ředitel společnosti STAREZ – SPORT Martin Mikš.

Provoz Aquaparku Kohoutovice
Předpokládaný termín zahájení provozu je 12. 12. 2020. Kapacita areálu dle nařízení vlády bude v jeden čas omezena na 149 osob v bazénu včetně sauny a 10 v posilovně. V provozu nebude parní kabina, ledové ochlazení a saunové ceremoniály. Některé vodní atrakce budou omezeny. Termín zahájení provozu je nastaven z důvodu ohřevu velkého množství vody, úpravy vody a povinných hygienických rozborů vody.

Provoz Lázeňského a relaxačního centra Rašínova
Předpokládaný termín zahájení provozu je 7. 12. 2020 a dočasně je změněna provozní doba od 14:00 do 22:00 ve všední dny, v sobotu a neděli od 8:00 do 20:00. Kapacita areálu bude v jeden čas omezená na 43 osob v bazénu včetně wellness a 5 v posilovně. V provozu nebude malý cvičební sál, infrakabina, parní kabina a ledové ochlazení. Termín zahájení provozu je nastaven z důvodu ohřevu a úpravy vody a povinných hygienických rozborů vody. Cvičební sál není k dispozici kvůli omezení kapacity dle m2. Spočítaná kapacita 3 osoby na sál je provozně nerentabilní.

Provoz Městského plaveckého stadionu za Lužánkami
Předpokládaný termín zahájení provozu je 11. 12. 2020. Kapacita areálu bude v jeden čas omezena na 202 osob v bazénu včetně wellness. V provozu nebudou parní kabiny, ledové ochlazení a saunové ceremoniály. Termín zahájení provozu je nastaven z důvodu ohřevu velkého množství vody, úpravy vody a povinných hygienických rozborů vody.

Provoz Bazén Ponávka
Z důvodu omezení kapacity bude Bazén Ponávka uzavřen.

Provoz Mobilního kluziště za Lužánkami
Předpokládaný termín zahájení provozu je 11. 12. 2020. Kapacita areálu bude v jeden čas omezena na 50 osob. Z hygienických důvodů nebude v provozu půjčovna bruslí. Termín zahájení provozu je nastaven z důvodu přípravy ledu trvající 10 dnů. Otevírací doba kluziště se nemění.

Provoz Kluziště Vodova
Předpokládaný termín zahájení provozu je 11. 12. 2020. Kapacita areálu bude v jeden čas omezena na 50 osob. Z hygienických důvodů nebude v provozu půjčovna bruslí. Pozdější zahájení provozu je z důvodu přípravy ledu trvající 10 dnů.

„Vzhledem k omezené kapacitě pro venkovní sportoviště v jeden čas jsme navýšili počet bloků tak, aby se na kluziště dostalo v jeden den více lidí. Místo odpoledních dvou bloků budou tři bloky a o víkendu se bude bruslit v šesti blocích do 21:30,“ doplnil Martin Mikš.

Foto: STAREZ - SPORT


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...