17 nejlepších kriminálek na Netflixu s českým dabingem

Netflix je známý svými propracovanými kriminálními dokumenty, o jejichž kvalitách jsme Vás přesvědčovali minule. V jeho nabídce se nachází i několik výborných filmových kriminálek, které služba uvedla včetně českého dabingu. Prohledali jsme tedy celou filmotéku Netflixu v češtině a vybrali sedmnáct nejlepších krimi filmů a seriálů, které si nesmíte nechat ujít.

96 hodin

Dceru bývalého špióna, která je na výletě v Paříži, unese gang obchodníků s lidmi. Bude muset napnout všechny síly, aby ji zachránil. Drsný akční thriller se o víkendu po uvedení do kin stal kasovní jedničkou a Liam Neeson ukázal, že umí vyprodat sály.

Agent

Eli Kohen, úředník přeškolený na tajného agenta, se v 60. letech 20. století vydá do Sýrie na mnohaletou nebezpečnou misi jako špión Mossadu. Sacha Baron Cohen (Borat, Da Ali G Show) tentokrát v dramatické roli jako Eli Kohen v thrilleru podle skutečnosti.

Američan

Nájemný zabiják Jack čeká v malém italském městečku na další rozkazy a začne tam vést dvojí život, což může vést až k nebezpečnému uvolnění. Náročnější akční drama s držitelem Oscara Georgem Clooneym v roli charismatického nájemného vraha.

Irčan

V tomhle kritiky uznávaném filmu Martina Scorseseho nájemný zabiják Frank Sheeran vzpomíná na tajemství, která střežil jako věrný člen zločineckého klanu Bufalinových. Nominace na 10 Cen Akademie včetně nejlepšího filmu, nejlepší režie a herce ve vedlejší roli (Al Pacino a Joe Pesci).

Mafiánovi

Nechvalně známá mafiánská rodinka Manzoniů se kvůli programu na ochranu svědků přestěhuje do francouzské Normandie. Zapadnout se jim ale vážně nedaří. V téhle černé komedii se Robert De Niro a Michelle Pfeiffer jako mafiánský pár musí poprat s kulturním šokem.

Mindhunter: Lovci myšlenek

Dva agenti FBI se na konci 70. let ve snaze pomoci rozvoji kriminalistiky odhodlali ponořit do psychologie vraždy a přiblížit se znepokojivě blízko skutečným netvorům. Cameron Britton získal za ztvárnění role Edmunda Kempera v tomto seriálu Davida Finchera a Charlize Theron cenu Emmy.

Narcos

Tenhle drsný seriál se točí kolem skutečných osudů gangsterů z mocných kolumbijských drogových kartelů, nechvalně proslulých svou krvežíznivostí. Ocenění za nejlepší televizní dramatický seriál a nejlepší obsazení na mexických Fénix Awards roku 2017.

Narcos: Mexiko

Nová ostrá sága Narcos zachycuje skutečný příběh vzestupu kartelu ve městě Guadalajara a zrod války proti drogám v Mexiku osmdesátých let. V nové, tentokrát mexické sáze „Narcos“ proti sobě stojí Diego Luna (Rogue One) a Michael Peña (Špinavý trik).

Neuvěřitelná

Jedna mladá žena obviněna ze lži o znásilnění a dvě detektivky vyšetřují sérii děsivě podobných útoků. Podle skutečných událostí. Drama podle skutečné události nominované na Zlatý glóbus. Hrají Merritt Wever, Kaitlyn Dever a Toni Collette.

Orange Is the New Black

Dobře situovaná Newyorčanka musí splácet účty za hříchy mládí a skončí v ženské věznici. Tam brzy zjistí, kdo je přítel, a kdo nepřítel. Uzo Aduba přepsala historii, když za roli Crazy Eyes získala ceny Emmy jak za drama (2015), tak za komedii (2014).

Prací automat

Vdova je podvodem připravena o peníze z pojistky. Její pátrání ji zavede za dvěma mazanými právníky z Panamy, kteří ukrývají peníze těch nejbohatších. Meryl Streep, Gary Oldman a Antonio Banderas hrají v pronikavém filmu Stevena Soderbergha o uniklých „Panama Papers“.

Pryč od pece

Jednoho zavřou a druhý se zaplete s mafií. Vztah těchhle bratrů z chudých poměrů teď proto čeká hodně náročná zkouška. Hvězdně obsazený film, ve kterém se vedle oscarového Christiana Balea blýsknou i Woody Harrelson a Casey Affleck.

Suburbicon: Temné předměstí

V roce 1950 jsou obyvatelé předměstí tak znepokojeni příjezdem černošské rodiny, že si nevšimnou tragédie, která zachvátí jinou rodinu žijící hned vedle. George Clooney za kamerou, Matt Damon a Julianne Moore před ní.

Temné lesy

Pětadvacet let po sestřině zmizení svitne prokurátorovi nová naděje. Důkaz objevený na těle zavražděné osoby dává šanci, že je pořád naživu. V polském seriálu na motivy románu Harlana Cobena (Cizinec, V bezpečí) hrají Grzegorz Damięcki a Agnieszka Grochowska.

Tři dny ke svobodě

Manželku mu zavřeli za vraždu, i když zarytě tvrdí, že ji nespáchala. Univerzitní profesor proto vymyslí pečlivě propracovaný plán, jak ji dostat z vězení. Oscarový Russell Crowe v neobvyklé roli plachého profesora, který plánuje manželčin útěk z vězení.

Zmizelá

Nick žije v rozpadajícím se manželství, a když jednoho dne dorazí domů, zjistí, že jeho žena zmizela. Když se do toho vloží policie, vyjdou na povrch šokující fakta. Za svoji roli v téhle adaptaci bestselleru spisovatelky Gillian Flynn získala Rosamund Pike nominaci na Oscara.

Zlo s lidskou tváří

Svobodná matka Liz se zamiluje do Teda Bundyho a celé roky si odmítá připustit pravdu o jeho zločinech. Drama podle skutečné události. V hlavních rolích Zac Efron a Lily Collins. Režie Joe Berlinger (Rozhovory s vrahem) nominovaný na Oscara.

Pokračuj na nejlepší krimi dokumenty na Netflixu