Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihlavské Kino Dukla se letos asi už neotevře. Možná pak ani nebude co promítat

Současná situace kolem koronaviru nenahrává ani provozovatelům kin. Podle systému PES jsou kina zařazena do druhého stupně. Vzhledem k současné situaci své plány změnil i jihlavský Filmový klub v Kině Dukla, který nebude programovat celý jarní cyklus.

Jak uvedla jihlavská radnice, Kino Dukla pravděpodobně zůstane do konce roku zavřené. Důvodem je současná pandemická situace a na ni navazující vládní systém PES, který počítá s otevřením promítacích sálů až v druhém, takzvaném žlutém stupni. 

„Problematické však bude i samotné otevření kina. Pokud se neotevřou i ostatní sály po světě, tak tvůrci nebudou distribuovat filmy a nebudeme mít co promítat. Již nyní někteří producenti buď čekají na otevření kin nebo přesouvají svou tvorbu na placené domácí platformy typu Netflix nebo HBO GO,“ doplnil provozovatel Kina Dukla Jiří Šamonil. 

Výzvou bude po novém roce pro kino i personální obsazení. „Jestli jsme ustáli první vlnu uzavření, při druhé uzávěře mají zaměstnanci, kteří jsou drtivou většinou na dohodu o provedení práce, finanční problémy a hledají svůj zdroj příjmů jinde. A pro obsluhu moderních technologií jsou potřeba zkušenosti,“ doplnil Šamonil. 

Dukla v novém 

Než se kinosály otevřou, mohou se diváci těšit na nové sedačky a zvukový systém, které byly vyměněny v letošním roce za přibližně tři a půl milionu korun. „V loňském roce v Kině Dukla proběhla oprava promítacího stroje a také oprava dvou zvukových systémů, které dohromady stály necelých 400 tisíc,“ doplnila Aneta Hrdličková, mluvčí jihlavské radnice.

Nejistoty v oblasti opětovného zahájení provozu kin donutily omezit také aktivity ve Filmovém klubu. Ten nebude programovat celý jarní cyklus 2021, který trvá od ledna až do května, a přerušil i přípravu a tisk svého zpravodaje. 

„Místo toho přejdeme na měsíční interval výběru filmových titulů i jejich objednání. A místo zpravodaje budeme měsíční cykly propagovat v podobě jednoduchých skládacích letáčků, podobných těm, které vycházely v letošním létě,“ uvedl Jaroslav Kristek z jihlavského Filmového klubu. 

Ostatní formy propagace Filmového klubu zůstanou stejné jako doposud a do programové distribuce budou uváděny především neodehrané podzimní tituly nebo ty, které již v minulosti vstoupily do distribuce. Důvodem je opět nejistota v premiérách nových filmů.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky kino, Dukla, otevření, promítání, film, distribuce, filmový klub, Netflix, Protiepidemický systém České republiky, Jaroslav Kristek, Kino Dukla, HBO Go

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavské Kino Dukla se letos asi už neotevře. Možná pak ani nebude co promítat | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.