Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 ComfortJety svezou první
cestující již v červnu

 Do pěti let by mohly vyjet
tramvaje do Komořan

 O Rail Business Days
je letos nebývalý zájem

 Nové jízdní řády v Ústí:
Mizí takt a mění rozjezdy

Jízdní řády dálkových vlaků se příliš nezmění

ČESKÁ REPUBLIKA - V neděli 13. prosince začne platit nový železniční jízdní řád. V dálkové dopravě Českých drah dojde k tomuto termínu jen k menším úpravám a většina spojů tak zůstane v provozu v nezměněné podobě.

K výraznějším úpravám tak prakticky dojde až v souvislosti s rozsáhlou výlukovou činností na Ústeckoorlicku a mezi Velimí a Pečkami...


V mezinárodní dopravě dojde k úpravám spojů s Polskem (nedatováno, České dráhy)

"V novém jízdním řádu denně zajistíme v průměru zhruba 6900 vlaků. V dálkové dopravě pojede téměř 500 spojů, které každý den ujedou přibližně 106 tisíc kilometrů. To je podobná vzdálenost, jako kdyby dvaapůlkrát každý den objely Zemi podél rovníku. U této statistiky uvažujeme takzvaný plný jízdní řád, zahrnuje tedy veškeré spoje, které pojedou po uvolnění všech omezení spojených s epidemií koronaviru," řekl Jiří Ješeta, náměstek generálního ředitele Českých drah pro obchod s tím, že na vybraných vnitrostátních i mezistátních linkách budou některé spoje omezené i ve druhé polovině prosince.

Nový jízdní řád bude platit od 13. prosince letošního roku do 11. prosince příštího roku. V průběhu platnosti se předpokládá jeho pravidelná takzvaná malá změna k 13. červnu 2021. V mezistátní dálkové dopravě dojde k úpravám u spojení do Polska. Ve vnitrostátní dopravě bude zaveden nový vlak Ex551 z Plzně ve 4.57 hodin do Prahy v 6.21 hodin. Na své trase zastaví ve stanicích Rokycany, Hořovice a Praha-Smíchov a pojedou v pracovní dny, soboty a vybrané svátky. Na trase z Prahy do Českých Budějovic bude nově řazen bistrovůz. 


Z Prahy do Českých Budějovic začne jezdit i bistrovůz (23. dubna 2016, Vlčoun.cz/Archiv)

Výrazné úpravy jízdního řádu se plánují od 1. dubna 2020, kdy začne rozsáhlá výluková činnost Správy železnic v úsecích Ústí nad Orlicí - Brandýs nad Orlicí - Choceň a Velim - Pečky. Z tohoto důvodu se od tohoto data předpokládá změna jízdního řádu, která se dotkne pravděpodobně všech vlaků trasovaných zmíněnými úseky. Změna bude obsahovat mimo jiné odklonové trasy vybraných vlaků linky Ex3 přes Havlíčkův Brod. Konkrétní informace k této mimořádné změně budou zveřejněné po detailním projednání se Správou železnic a příslušnými objednateli.

Prosincová změna jízdního řádu bude letos ovlivněna opatřeními proti šíření epidemie koronaviru. "V současné době proto jednáme s ministerstvem dopravy o nabídce dálkových vlaků těsně po změně jízdního řádu. Pokud se v souvislosti s úpravami vyhlášeného stupně pohotovosti v rámci protiepidemického systému změní poptávka ze strany cestujících, jsme připraveni na tuto situaci reagovat a rozsah dálkové dopravy v koordinaci s ministerstvem upravit," uvedl Ješeta s tím, že jednání zároveň probíhají i se zahraničními partnerskými dopravci.


Prosincový jízdní řád bude stále ještě ovlivněn koronavirem (nedatováno, České dráhy)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

  20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!