Vyrazit na daleké cesty aneb střešní nosič je praktický doplněk

Stření nosiče a boxy
Stření nosiče a boxy

Hodí se nejen na dovolenou a mohou převážet lyže nebo snowboard stejně tak dobře jako jiný náklad. Umí být praktické a ušetří cenný prostor, který v kufru auta rozhodně není nafukovací. Pokud si chcete užít zimní sportování nebo v létě cestovat i s kočárkem, jsou právě střešní boxy vhodným parťákem. Výhodou je jeho lehká instalace, ke které nebudete potřebovat řemeslníky a zvládnete ji hravě, i když nejste kutil tělem i duší. Bezpečnostní zámek je hodně důležité téma, stejně jako využití materiálu, který odolá otřesům a nárazům.

Výběr z velmi pestré palety modelů…

Produkty známých značek, které využijete celoročně, s kapacitou až 450 litrů. Přepravujete často nadměrnější náklad? Potom jistě oceníte vnější rozměry dosahující až k hranici 230 centimetrů, které velmi dobře stačí i na lyžařskou výbavu. Střešní box nabízí nosnost v řádu desítek kilogramů, snadnou obsluhu a kvalitní materiály – plast, který nepodlehne rozmarům počasí a teplot a mechanicky jej poškodit je úkolem vskutku obtížným.

Na co se zaměřit při výběru střešních boxů? Mimo jiné i na platné zákony, které nestojí v cestě ani rychlejší jízdě. Střešní nosiče jsou podle legislativy běžná součást vozidla a nikde pak není psáno, že musíte jet omezenou rychlostí, byť zvýšená opatrnost je samozřejmě namístě, neboť v kombinaci se střešním boxem nebo nosičem bude automobil vyšší, a zvláště ostřejší zatáčky nebudou tolik snadné.

Na co se zaměřit při výběru?

Počítejte také s vyšší spotřebou paliva a dobře si propočtěte nosnost, která by měla mít i jistou rezervu. Pokud se převážené věci v nosiči volně pohybují, je něco špatně a nezapomeňte si ráčnové pásy a další potřebné vybavení. Osvědčená značka Thule, která pochází z dalekého severu a nabídne široký sortiment nejen aktivním sportovcům. Potřebujete nosiče kol na tažné zařízení nebo jen jeden pár běžek? Užijte si zimu i jarní měsíce, cyklostezky i sjezdovky už čekají…

Booking.com