Hlavní obsah

Kapela Chinaski stěhuje halové turné pod širé nebe a má nový klip

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Chinaski změnili termín koncertů již jednou přesunutých na únor a březen 2021. Novým termínem je květen a kapela místo v halách zahraje pod širým nebem.

Článek

Vstupenky zakoupené na turné v původním i posunutém termínu zůstanou v platnosti. Kapela zároveň nabídla nový videoklip k singlu Báseň. ČTK o tom za vydavatelství BrainZone informoval Roman Helcl.

Ostrava, Brno, Olomouc, Třebíč, Liberec, Pardubice, České Budějovice, Jičín a dvakrát Praha jsou místa, kam Chinaski dorazí v rámci open air turné na jaře 2021. „Kapacita koncertů bude omezená vzhledem k nařízením, ale věříme, že si to pod širým nebem všichni bezpečně užijeme. Bohužel nebude všude možné dodržet místa na sezení. Rodinné sektory ale zachováme, stejně tak VIP lístky budou rovněž platit ve stejném rozsahu,“ uvedl Martin Pokorný, ředitel divize Services hudebního labelu BrainZone. Kapela podle něj pozve na každý koncert místní pracovníky a záchranáře z první linie.

Nový videoklip ke skladbě Báseň je z aktuálního alba s názvem 11. Melodii kapelníka Františka Táborského doplnil text zpěváka Michala Malátného, který se v něm vyznává ze své lásky k poezii. Režisér Jakub Mahdal ve videu nechal Malátného hledat múzu, kterou ztvárnila modelka Zuzana Kušniruková. „Michala jsme obklopili spoustou popsaných a zmačkaných papírů. Když už není kam psát, začne popisovat vše kolem i sebe samého,“ uvedl Mahdal.

Své zatím poslední album 11 vydali Chinaski loni. Jde o první nahrávku v nové sestavě, kdy zpěváka Malátného a kytaristu Táborského doplnili bubeník Lukáš Pavlík, slovenský baskytarista Tomi Okres a klávesista Jan Steinsdörfer.

Letos Chinaski plánovali velké halové turné zaměřené na oslavu 25. výročí křtu jejich debutového alba, který se uskutečnil 26. listopadu 1995 v Jičíně. Ve stejný den se měl na zimním stadionu v Jičíně konat koncert. Pandemie koronaviru však tyto plány překazila.

Reklama

Související témata:

Doporučované