Wizz Air otevře novou základnu v Cardiffu

04.12.2020 - Evropa



Nízkonákladová společnost Wizz Air pokračuje ve své expanzi ve Velké Británii. Ve čtvrtek aerolinie oznámila otevření nové základny v Cardiffu. V hlavním městě Walesu bude společnost bázovat od konce března jeden letoun Airbus A321 a nabídne v letní sezóně lety do sedmi destinací.

(foto: Wizz Air)

Wizz Air bude z Cardiffu operovat celoroční linky do Alicante (2x týdně), Fara (2x týdně), Larnaky (2x týdně) a Tenerife (3x týdně). Dále bude v letní sezóně létat na Korfu, do Heraklionu (3x týdně) a Palma de Mallorca (2x týdně). V zimní sezóně společnost plánuje létat na Lanzarote (3x týdně) a Šarm aš-Šajchu (2x týdně). Svou nabídkou jde Wizz Air do střetu s britskou společnosti TUI Airways, která provozuje většinu ohlášených linek.

Cardiff bude v pořadí již čtvrtou základnu britské dceřiné společnosti Wizz Air UK. Již dříve tato pobočka otevřela báze na londýnských letištích Luton a Gatwick, a dále v Doncaster Sheffieldu.

V období pandemie koronaviru Wizz Air obnovil výrazně vyšší procento letů v porovnání s jinými leteckými společnostmi, otevírá nové linky a základny. V posledních měsících aerolinie expanduje zejména ve Velké Británii a Itálii.

Témata