Zájem o testování mezi učiteli je různý. Někde chtějí všichni, někde nikdo

pátek 4. prosince 2020 ·

Zájem o testování učitelů na covid-19 se mezi pedagogy v jednotlivých školách bude pravděpodobně lišit. Podle předsedy školských odborů Františka Dobšíka se v některých částech republiky chtějí z pedagogického sboru nechat otestovat všichni, naopak v místech, kde nákaza zasáhla v menší míře, se k tomu nechystá skoro nikdo. Informuje iDNES. 


Podle předsedy Asociace ředitelů základních škol Michala Černého hodlá jít nyní na testy kolem třetiny pedagogů. Další zatím váhají nebo to odmítají. Ukázala to anketa, kterou šéf asociace udělal mezi jejími členy. 


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

mirek vaněk řekl(a)...
4. prosince 2020 v 21:15  

Je to dobrovolné. Podmínky demotivující.
Zaměstnavatel učitele neuvolní - žáci nastupují do škol.
Testovací místo je nejisté - možná fronty, možná dlouhá čekání. Další riziko nákazy ve frontě s příznakovými.
V případě pozitivity jen komplikace. Žádný náznak konstruktivního řešení.

Opravdu si někdo myslí, že učitel, který nemá příznaky, cítí se zdráv a dodržuje opatření a nemá jiné důvody(jako např. staré rodiče doma) do toho dobrovolně půjde?
Opravdu si někdo myslí, že školy(vedení) budou zvát týmy na hromadné testy? Když zjistí pozitivitu(i třeba po prodělání infekce - pokud to vůbec poznají) nebudou mít kdo by učil.

Takže většina vyčká a nechá to vyhnít. Třeba se mýlím, ale vládní politika tohle podporuje. Je to jen gesto. Pokud by to mysleli vážně, naženou odběratele do škol a dají to povinně.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.