Hlavní obsah

Soutěžte o umělecké plakáty pro automobilové nadšence

Foto: Automobilist.com

Pravděpodobně už jste slyšeli o společnosti, která si říká Automobilist. Projekt, který je původně dílem dvojice českých nadšenců, tvoří unikátní metodou umělecké automobilové obrazy, jež vdechují život legendárním momentům historie motorsportu. Právě teď můžete vyhrát jeden z jejich unikátních „Fine Arts“ a spolu s ním ještě další exkluzivní automobilové plakáty.

Článek

Obrazy od Automobilist, které jdou na internetovém obchodě tohoto projektu zakoupit v různých velikostech a sběratelských edicích, rozhodně nejsou starými kolorovanými fotografiemi. Každý obraz vzniká díky ohromné spoustě fotografické a grafické práce, kdy se začíná nafocením skutečných vozů a jejich převedením do digitální podoby. Stejně tak jsou nafocené i dobové reálie, předměty a další detaily a nakonec i herci v dobových kostýmech. Vše se pak během stovek a tisíců hodin grafické práce přenese na digitální plátno a výsledný „Fine Art“, jak v Automobilist svá vlastní díla a vlajkovou loď značky nazývají, je na světě.

Vedle Fine Arts jsou u Automobilist k nalezení ještě designové postery s automobilovou tématikou, mnohé z nich v limitovaných edicích či vytvořené v rámci oficiálních partnerství. Český projekt už spojil své jméno například s Porsche nebo s královskou závodní sérií, s Formulí 1.

Něco od každého nyní můžete vyhrát v soutěži, kterou jsme pro vás ve spolupráci s Automobilist připravili. Celkem jsou pro vás připraveny tyto tři ceny:

1. cena: Fine Art „The Bend That Broke“ zachycující situaci, která se odehrála na původním Masarykově okruhu v Brně v roce 1937. Tazio Nuvolari zde v pátém kole Velké ceny přišel o pravou zadní pneumatiku a byl nucen dojet po ráfku. I tak ale skončil na solidním pátém místě.

Foto: Automobilist.com

2. cena: Dva plakáty „Porsche 917 KH – Past and Future“ vzdávající hold legendárnímu závodnímu Porsche z konce šedesátých let. Zatímco jeden plakát zobrazuje historický moment ze závodu 24 hodin Le Mans v roce 1970, druhý zasazuje klasickou 917 do vzdálené budoucnosti.

Foto: Automobilist.com

3. cena: Plakát „We Race As One“ z oficiální kolekce F1. Unikátní plakát, využívající fluorescenční barvy svítící ve tmě, vznikl pro sezonu 2020, jež byla narušena koronavirovou krizí, aby podpořil iniciativu #WeRaceAsOne. Ta bojuje proti Covidu, ale i proti nerovnoprávnosti.

Foto: Automobilist.com

A jak některou z cen vyhrát? Stačí zodpovědět soutěžní otázku. V rámci kolekce pro značku Porsche vytvořili v Automobilist dva plakáty zobrazující závody v budoucnosti. Na nich jsou historická závodní auta vyobrazena ve vesmíru, ale kde přesně (na jakých kosmických tělesech) závodí?

Odpověď na otázku naleznete na e-shopu Automobilist.com a dáme vám ještě malou radu – hledejte „Porsche Collection“.

Svoje odpovědi zasílejte na redakční e-mail soutez@garaz.cz a nezapomeňte připsat jméno a příjmení. Odpovídat můžete až do následujícího pátku, tedy do 11. prosince 2020 do 8:00 hodin. Poté budou vylosováni tři výherci, kterým budou rozeslány jejich ceny. Kompletní podmínky soutěže si můžete přečíst zde.

Víc od Automobilist můžete vidět na oficiálním Instagramu.

Reklama

Související témata:
Načítám