Karel Gott s dcerou Charlottkou zpívají pohádkovou píseň. Tahle skladba nepřestane hřát i dojímat

Když draka bolí hlava - Klip

Během natáčení oblíbené pohádky Když draka bolí hlava nikdo netušil, že role kováře se pro Karla Gotta stane tou poslední vůbec. Poslechněte si celou titulní píseň, kterou nazpívali Karel Gott společně s dcerou Charlotte Ellou a která vždycky pohladí po duši.

„Odjakživa mám rád klasické pohádky, kde dobro zvítězí nad zlem. Navíc se mi líbí, když je v pohádce roztomilý humor. A když jsem byl osloven Petrem Šiškou, abych společně s dcerou Charlottkou nazpíval titulní píseň k této pohádce, nemohl jsem říct ne. Četl jsem scénář pohádky a příběh s draky, princi i princeznami mě oslovil a nabídku jsme s Charlottkou přijali a píseň nazpívali,“ řekl k nabídce z roku 2018 mnohonásobný slavík Karel Gott. Radost mu prý udělala i herecká nabídka, která se s ohledem na jeho úmrtí o dva roky později stala tou poslední.

Pohádka Když draka bolí hlava je pro celou rodinu a vy si ji můžete užít 25. prosince v 16:30 na Primě.

Karel Gott svoji roli kováře okomentoval s humorem sobě vlastním: „Jsem rád, že nehraju sám sebe, ale kováře. Muže šlachovitého, svalnatého, na kterém je vidět, že je ošlehaný ohněm kovárny a je z něj cítit životní zkušenost.“

Pohádka Když draka bolí hlava vznikla podle dětské československé knihy Když draka bolí hlava autorů Petra Šišky a Dušana Rapoše a symbolicky spojuje české a slovenské čtenáře. Jedna dračí hlava v ní totiž mluví česky a druhá slovensky. A slovensky v pohádce mluví také například Karel Gott, který si v ní střihl roli moudrého kováře.

Kovářovu partnerku hraje v pohádce slovenská herečka Kamila Magálová, kterou znáte například z komedie Líbáš jako bůh či Líbáš jako ďábel (k přehrání on-line na iPrima.cz). Starší dcera Karla Gotta Charlotta Gottová pak hraje v pohádce zpěvákovu vnučku. A ještě malá perlička. V epizodní roli se zde mihne také mladší Gottova dcerka Nelly, pro kterou to bylo vůbec poprvé, kdy si se svým tátou zahrála.

Kamila Magálová si s Karlem také zazpívala závěrečnou píseň k pohádce s názvem „Láska je náš drahokam“ autorů Michala Davida (hudba) a Petra Šišky (text).

Ještě více pohádek a dětských pořadů můžete kdykoliv sledovat on-line na iPrima.cz


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.