Zde může být vaše reklama.

Vánoce na Floře letos nebudou

Vánoce na Floře letos nebudou

foto: Flora Olomouc

04. 12. 2020 - 06:32

Podobně jako spousta dalších akcí se letos neuskuteční ani 39. ročník oblíbené akce Vánoce Flora. Za současné situace a platných opatření nelze vánoční trhy na Výstavišti Flora Olomouc uspořádat. Prodej vánočních stromků před pavilonem A však bude. A to v období od 17. do 20. prosince.

„Vzhledem k aktuální situaci letos bohužel nebudeme moci uspořádat oblíbenou akci Vánoce Flora. I když se opatření částečně rozvolňují, stále platí přísná pravidla pro pořádání kulturních akcí,“ komentuje situaci tisková mluvčí Výstaviště Flora Olomouc Kristýna Buchtová.

Kulturní akce ve vnitřních prostorách se může zúčastnit maximálně 10 lidí v jeden okamžik. Další omezení se týkají doprovodného programu. Veškeré vystoupení umělců před diváky je zakázáno. Podle slov ministra zdravotnictví nelze do konce roku počítat s mírnějšími restrikcemi. Je tedy jasné, že pořádat vánoční Floru za takových podmínek, je nesmyslné. Výhoda akce Vánoce Flora, oproti ostatním trhům, byla právě v tom, že se konala uvnitř ve vyhřátém pavilonu A. Návštěvníci si tak mohli nakupování vánočních dárků i doprovodný program užít bez zmrzlých nosů a prstů u nohou.

„Po zvážení veškerých pro i proti tedy neuvažujeme ani o menší venkovní verzi trhů. Děkujeme za pochopení. Věříme, že se situace bude postupně zlepšovat a brzy se na Floře společně setkáme,“ dodala k současné situaci ředitelka Výstaviště Flora Olomouc Eva Fuglíčková.

O co však letos rozhodně nepřijdete, je tradiční venkovní prodej vánočních stromků před pavilonem A od 17. do 20. prosince.

Další články