04.12.2020 09:52

Divadlo loutek bude v prosinci hrát online

Divadlo loutek Ostrava bude během prosince každý víkend živě streamovat své inscenace. V neděli 6. prosince zahájí pohádkou Fuj je to! v hlavní roli s Karlem Růžičkou, který za svůj výkon získal nominaci na Cenu Thálie 2020.

Divadlo loutek se rozhodlo na základě velké poptávky diváků uspořádat během prosince několik živých online streamů. Ty budou probíhat na Youtube kanále DLO a budou pro diváky vysílány zdarma.

„Chceme se v maximální míře přiblížit bezprostřednímu zážitku ze živého představení, proto budou herci každé představení hrát opravdu v tu danou chvíli na jevišti našeho divadla. Divák se tak nebude dívat na pouhý záznam, ale na živé hraní se všemi drobnými nedokonalostmi, které takové představení přináší,“ vysvětluje umělecký šéf DLO Václav Klemens.

V neděli 6. prosince v 17 hodin si mohou diváci užít hravou loutkovou pohádku Fuj je to!, kterou v DLO režírovala Michaela Homolová z Naivního divadla Liberec. V pátek 11. prosince proběhne online premiéra pohádky Utíkej, myško, utíkej! v režii Václava Klemense. Reprízu mohou diváci zhlédnout v neděli 13. prosince. A poslední adventní neděli budou ostravští loutkáři vysílat představení Štědrý den malého Jakuba.

https://www.dlo-ostrava.cz/

Autor článku: Lucie Mičková