Dovolená v ČR:CZeCOTTourmapyVýchodní ČechyUNESCOČeská inspiraceGEOFUN
Jdi na začátek obsahu stránky CZeCOT logo turistický portál České republiky
Poznejte Česko s CZeCOTem!

rozšířené hledání
ČeskyDeutschEnglishEspañolFrançaisItalianoNederlandsPolskiпо-русскиSpolupráce s námiSpolupráce s námi  Mapa serveruMapa serveru
Fotogalerie + pohlednice Videogalerie
Virtuální prohlídky Počasí
Turistické programy Balíčky zážitků
Kalendář akcí Mapy
Audiogalerie  
Turistický informační servis
Aktuality
Region

Česká republika
Český ráj
Český sever
Frýdlantsko
Lázně Libverda
Jizerské hory
Lužické hory a Ještědský hřbet
Lázně Kundratice
Máchův kraj
Jižní Čechy
Bechyně
Písek
Třeboň
Vráž u Písku
Jižní Morava
Brno a okolí
Brno
Lednicko-Valtický areál
Lednice
Moravský kras a okolí
Podyjí
Slovácko
Hodonín
Ostrožská Nová Ves
Zlínsko
Kostelec u Zlína
Luhačovice
Zlín
Krkonoše
Janské Lázně
Podhůří Krkonoš
Lázně Bělohrad
Špindlerův Mlýn
Plzeňsko
Chodsko
Plzeň
Tachovsko-Stříbrsko
Konstantinovy Lázně
Praha
Severní Morava a Slezsko
Beskydy - Valašsko
Jeseníky
Bludov
Jeseník
Karlova Studánka
Lipová-lázně
Velké Losiny
Opavské Slezsko
Ostravsko
Klimkovice
Poodří - Moravské Kravařsko
Těšínské Slezsko
Darkov - Karviná
Severozápadní Čechy
České středohoří a Žatecko
Mšené-lázně
Děčínsko a Lužické hory
Krušné hory a Podkrušnohoří
Dubí
Klášterec nad Ohří
Teplice
Střední Čechy
Střední Čechy - jih
Střední Čechy - Polabí
Lázně Toušeň
Poděbrady
Střední Čechy - západ
Střední Morava
Olomouc
Slatinice
Teplice nad Bečvou
Šumava
Východní Čechy
Českomoravské pomezí
Svitavy
Chrudimsko-Hlinecko
Hradecko
Hradec Králové
Kladské pomezí
Velichovky
Králický Sněžník
Orlické hory a Podorlicko
Pardubicko
Lázně Bohdaneč
Vysočina
Západočeské lázně
Západočeské lázně
Cheb
Františkovy Lázně
Jáchymov
Karlovy Vary
Lázně Kynžvart
Mariánské Lázně

Téma
Aktivní dovolená
novinky
Průvodce Českošlápek Průvodce Českošlápek
Tipy Českošlápka:
  • Pro rychlé vyhledání žádané informace použijte fulltext nebo si zobrazte mapu serveru.

Aktuální tip:
Grandhotel Zvon
Grandhotel Zvon

Boubín - dřevěná rozhledna
Boubín - dřevěná rozhledna

Spolupráce s námi
Přihlášení do administrace
Partneři serveru

CzechTourism logo

Výsledky anket

Podpora:
Projekt byl podpořen:

  • Ministerstvem pro místní rozvoj (v letech 2003-4)

Hudba pomáhá 2020 letos online

04.12.2020

Současná situace pořádání větších akcí sice nepřeje, ale organizátoři festivalu Hudba pomáhá na své příznivce rozhodně nezapomněli. Místo tradiční šňůry vánočních a klubových koncertů se proto rozhodli připravit pro letošek speciální večerní pořad pojmenovaný „Hudba pomáhá - k pečení“, který si lidé budou moci 19. prosince v 19 hodin vychutnat díky volně přístupnému živému přenosu. Jeho výtěžek následně podpoří speciální školy v Litomyšli, Poličce a Vysokém Mýtě.

Jelikož organizátoři festivalu nechtěli ani za současných podmínek čtrnáctý ročník festivalu zrušit, přišli s alternativou, jež jim alespoň částečně umožní spojit se s pravidelnými návštěvníky, podporovanými rodinami, ale i lidmi, kteří by normálně na koncerty nezavítali. Letos na sebe proto festival vezme podobu večerního pořadu, který bude možné 19. prosince naladit na webu, facebookovém profilu či Youtube kanálu Hudba pomáhá, ale také prostřednictvím Mall.tv.

„Momentálně není zrovna doba koncertní, což ale neznamená, že bychom měli nad vším zlomit hůl. A proto jsme ve vsi Horky našli nádherný mlýn s modrými kachlovými kamny. Jako malí jsme v místním lese trávili prázdniny a teď se tam vracíme na Vánoce. Ze mlýna uděláme naši domácnost s živou kapelou, hosty i pečením cukroví. Ano, celý čtrnáctý ročník bude sice přes kameru, ale můžete s námi mít po celý den přímé spojení. Můžete péct stejné cukroví, povídat si o stejných věcech a dokonce uvidíte osoby, které byste v rámci běžných koncertů neměli šanci zahlédnout,“ vypráví ředitel festivalu Karel Telecký.

Do útulné „hudbí“ domácnosti zavítá festivalová kapela Parkoviště pro velbloudy se smyčcovým triem, realizační tým a jeho hosté. Celým večerem pak budou provázet moderátoři Českého rozhlasu Pardubice. „Díky sociálním sítím a vysílání Českého rozhlasu se lidé budou moci stát součástí této domácnosti už před začátkem živého přenosu. Naše maminky, které na festivalu běžně zajišťují catering, mají totiž opravdu skvělé cukroví a rády se s ostatními podělí o ty nejlepší recepty,“ popisuje plány pořadatelů Karel Telecký. Aby toho nebylo málo, v pořadu se objeví také speciální host, kterým bude oblíbený český herec Jaroslav Dušek.

Živé vysílání si diváci mohou naladit prostřednictvím Mall.tv, ale také na webu, facebookovém profilu či Youtube kanálu Hudba pomáhá. „Muziku a vyprávění hostů se pokusíme skloubit zhruba půl na půl. Hudba bude pochopitelně vánoční a povídat si budeme třeba o tom, jaké paralely prožívá v tuhle chvíli zdravý dospělý člověk a náctiletý vozíčkář. Spoustu věcí se totiž od sebe můžeme navzájem naučit,“ poodhaluje scénář režisér Dominik Kalivoda.

Výtěžek čtrnáctého ročníku festivalu Hudba pomáhá letos poputuje na konto speciálních škol v Litomyšli, Poličce a Vysokém Mýtě, kde poslouží třeba k nákupu nového vybavení a pomůcek pro výuku. „Výtěžek jsme se rozhodli rozdělit mezi speciální školy ve městech, kde naše koncerty standardně probíhají. Pomoc se tak dostane k dětem, které už z festivalu návštěvníci znají, a také k těm, s nimž se jednoho dne na koncertech pravděpodobně setkáme. Budou to pěkné návraty a zároveň rozšíření obzorů tam, kde bychom mohli být v budoucnu užiteční,“ říká Karel Telecký.

Pečení a rohlíčky, které celý čtrnáctý ročník provázejí, se letos odrazí i ve způsobu přispívání na benefici. Svou podporu totiž mohou příznivci festivalu Hudba pomáhá vyjádřit hned několika způsoby. Ačkoliv bude přenos volně přístupný, lidé si mohou zakoupit symbolickou vstupenku na webu www.hudbapomaha.cz, kde organizátoři zřídili také nový eshop. Tam se objeví třeba limitovaná edice rohlíčkového příslušenství vytvořená speciálně pro letošní ročník.

„Letos vydáváme celou edici pojmenovanou Hudba k pečení. Najdete v ní ponožky, zástěry, ale i víno. Ke každému nákupu navíc lidé díky spolupráci s pardubickými Kávovinami dostanou cukr určený ke společnému pečení rohlíčků. Celá edice nese rohlíčkový design čtrnáctého ročníku Hudba pomáhá a víno pečlivě vybírali naši Evča s Oldou, kteří se každoročně starají o vstupenky. Letos se ale přestěhovali na Moravu a od té doby přechutnali prakticky celou vesnici. Vybrali skvělé Chardonnay, kterým si s námi diváci budou moci na dálku připít,” dodává Karel Telecký.

Předměty z letošní limitované edice bude možné zakoupit také v informačních centrech v Litomyšli, v Poličce a ve Vysokém Mýtě. Tam na příznivce festivalu Hudba pomáhá budou čekat i tradiční kasičky, do nichž mohou přispět jakýmkoliv finančním obnosem, který bude později připočten k celkovému výtěžku čtrnáctého ročníku. Všechny možnosti, jak pořad sledovat, jak přispět na dobročinnost a jak upéct skvělé vanilkové rohlíčky, se zároveň objeví na webu www.hudbapomaha.cz.

Večerní pořad

  • Kde je možné vysílání naladit?

o Facebook Hudba pomáhá

o Youtube kanál Hudba pomáhá

o Mall.tv #kulturažije

  • Účinkující:

o Parkoviště pro velbloudy a smyčcové trio

o Organizační tým a jeho hosté

o Jaroslav Dušek



Neklikejte na tento odkaz ani na tento odkaz nebo budete zabanovani!

loginImage