5. prosince 2020 • 22:42

Vémola dodržel slib! Mikuláška zdemoloval už v prvním kole

Vstoupit do diskuse
29
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Karlos Terminátor Vémola spnil slib. Na závěr večera Oktagon 19 v Brně uškrtil Václava Mikuláška za dvě minuty v prvním kole. Druhým vrcholem akce byla bitva mezi zatím jedinou Češkou, která se prosadila v organizaci UFC, Lucií Pudilovou a Švédkou Cornelií Holmovou. Pudilová zvítězila na body. Celý MMA svátek jsme sledovali ONLINE.



Nejočekávanější galavečer roku je za námi. V hlavním souboji se nekonalo žádné překvapení a Karlos Vémola po 122 sekundách uškrtil Václava Mikuláška. Viděli jsme také vítězství Lucie Pudilové nebo Samuela Krištofiče.

Akci tak chybělo jediné, diváci, kteří bohužel kvůli opatřením okolo koronaviru nemohli do ZONER BobbyHall areny dorazit. Už teď se však můžeme těšit na další turnaj s pořadovou číslicí 20, který proběhne opět v Brně 30. prosince.

23.35 - Pozápasové ohlasy Karlose Vémoly

„Musíte mi začít dávat opravdový fightery a nedávat mi vymyšlený hvězdičky, který nejsou. Třeba Piráta, já si ho chtěl vzít. Rozhodně se ho nebojím, jestli chcete, předhoďte ho lvům,“ začal Vémola s Vervou. „Attilova kluka klidně zmlátím. Je tu plno opravdový hvězd, ne jako tyhle, co vydrží 122 vteřin. Je dobře, že jsem při přípravě v Polsku dostával rány, každá stála za to, protože tady jsem nedostal žádnou.“

„Zasloužim si titulovej zápas. Nebo aspoň bonus večera. Dnešní vítězství bylo pro mojí dceru, kterou nemůžu vidět. Chci titulový zápas. Attilovy kluky, kohokoli,“ pokračoval Terminátor jedním dechem. „Je tu někdo, kdo myslí, že si nezasloužím titulový zápas? Celá republika se zastavila a sleduje zápas s touhle vymyšlenou hvězdou. Fanoušci, vy jste ta motivace, která mě žene. Trenér na mě řval, abych to dotáhnul, já nechtěl, chtěl jsem ho domlátit.“

„Myslel jsem, že dřel. Že se z něj stává sportovec. Smrděl kouřem, jakoby tady vůbec nechtěl bejt. Do toho zápasu nedal vůbec nic. Do přípravy dal desetkrát tolik, aspoň podle těch vašich videích," ukončil rozhovor vítěz souboje.

Karlos Vémola porazil Václava Mikuláška v prvním kole na submisi - rear-naked choke
Karlos Vémola porazil Václava Mikuláška v prvním kole na submisi - rear-naked choke

„Nebudu se vymlouvat. Je mi jedno, jak to dopadlo. Výhra potěší, prohra naučí. Chtěl bych vidět polovinu hejtrů, jak by se sem dostali," odstartoval svou řeč Mikulášek.

„Dva roky trénuju profi. Tohle ze mě stihli udělat za dva roky. Za tu dobu si Karel Vémola o mě řekl. Jeho roky jsem nemohl dohnat. Je mi jedno, jak ten zápas dopadl. Já vyhrál tím, že jsem ten zápas dostal,“ prohlásil poražený bojovník.

SESTŘIH: Vémola - Mikulášek: Terminátor uškrtil Babu Jagu za 122 vteřin
Video se připravuje ...

23.24 - Karlos Vémola porazil Václava Mikuláška v prvním kole na submisi - rear-naked choke

Překvapení se nekonalo! Vémola Airlines zaúřadovaly hned po pár sekundách, Terminátor v podstatě neinkasoval úder, vylepšil si pozici, kdy přešel do plného mountu, a když Mikulášek přestal zvládat údery, otočil se na břicho a nechal se uškrtit. „Čekali jste někdo něco jinýho?!“ zařval pak rovnou Vémola do kamery.

23.06 - Karlos Vémola vs. Václav Mikulášek

Netřeba představovat hlavní zápas večera. Karlos Vémola vs. Václav Mikulášek. Terminátor vs. Baba Jaga. Po měsících slovních přestřelek nastoupí oba aktéři už za chvíli do klece. Překvapí bohumínský rodák, nebo potvrdí první Čech v UFC pozici velkého favorita?

SESTŘIH: Pudilová - Holmová: Příbramská střela utnula sérii proher
Video se připravuje ...

23.04 - Lucie Pudilová porazila Cornelii Holmovou na body

Rozhodčí nabodovali zápas 30-25, 30-26 a 30-27 ve prospěch Lucie Pudilové.

23.02 - Lucie Pudilová vs. Cornelia Holmová - 3. kolo

Jakoby nepovedené první kolo Pudilovou probudilo k excelentímu výkonu. Od první pauzy už existovala v oktagonu jediná žena. Ve třetím kole se obě bojovnice přetahovaly v klinčích, ale trefovala pouze Pudilová, která poté bez problému odmítala i všechny pokusy o strhy.

22.56 - Lucie Pudilová vs. Cornelia Holmová - 2. kolo

Druhé kolo už bylo v režii Pudilové Holmové se totiž nepovedlo hodit ji, a tak zápas probíhal v postoji. Pudilová trefovala lokty i dobré kombinace předního jabu se zadním direktem.

22.49 - Lucie Pudilová  vs. Cornelia Holmová - 1.kolo

Těžký začátek pro Lucii Pudilovou. V šatně údajně zkolaboval její trenér Ladislav Erdélyi a hned po startu zápasu skončila na zádech. Minutu před koncem však skvěle explodoval a zasypala Holmovou tvrdými údery.

22.30 - Lucie Pudilová vs. Cornelia Holmová

Dokáže se Lucie Pudilová znovu vybičovat k přesvědčivým výkonům? To je otázka, na kterou se možná dozvíme odpověď už za chvíli. Jediná Češka v UFC totiž táhne sérii čtyř porážek, navíc prohrála i s Terezou Bledou pod pravidly Undergroundu. Její soupeřkou bude Švédka Cornelia Holmová, která se o zápas s českou bojovnicí vehementně hlásila už delší dobu.

SESTŘIH: Krištofič - Strzelczyk: Pirát rozhodl ve 2. kole díky TKO
Video se připravuje ...

22.24 - Samuel Krištofič porazil Mateusze Strzelczyka TKO ve 2. kole

Dotažená kombinace znamenala pro Strzelczyka začátek konce. Zadní rukou sice Krištofič promáchl, poté však trefil přesný levý hák, který protivníka posadil na zadek. Po několika tvrdých loktech rozhodčí souboj ukončil.

22.22 - Samuel Krištofič vs. Mateusz Strzelczyk - 1. kolo

Skvělá práce Samuela Krištofiče na zemi. Chvíli se vyčkávalo na úvodní úder, při první příležitosti ale vzal Pirát polského protivníka na zem a do konce kola kontroloval pozici.

22.03 - Samuel Krištofič vs. Mateusz Strzelczyk

Očekávaný návrat je tady! Poprvé od "bitvy o Bratislavu", kdy porazil Roberta Pukače, se v oktagonu objeví Samuel "Pirát" Krištofič. Bude chtít pomstít Vlastimila Čepa, který právě s jeho dnešním soupeřem prohrál. Mateusz Strzelczyk nastupuje i do svého druhého souboje pod Oktagon MMA jako outsider.

SESTŘIH: Kalašník - Primera: Španěl vyhrál na body
Video se připravuje ...

21.59 - Tato Primera porazil Andreje Kalašníka na body

Rozhodčí nabodovali zápas 29-26, 29-28, 30-27 pro Tata Primeru, který tak zaznamenal další cenné vítězství.

21.57 - Andrej Kalašník vs. Tato Primera - 3. kolo

Ani v posledním dějství se Kalašníkovi nepovedlo nic změnit. Primera měl navrch v postoji a vcelku bez obtíží dominoval domácího borce i na zemi. Ukončit jej sice nedokázal, ale měl by si připsat vítězství na body.

21.51 - Andrej Kalšník vs. Tato Primera - 2. kolo

Jakoby Primera Kalašníka zlomil. Brněnský rodák sice na začátku doručil takedown, Španěl jej ale jednoduše přehodil a na zemi působil Kalašník odevzdaně. Z nepochopitelných důvodů se ale Primera znovu postavil a začalo se boxovat. V postoji už oběma chyběla síla v úderech.

21.45 - Andrej Kalašník vs. Tato Primera - 1. kolo

I přes svůj zápasnický background se snažil Andrej Kalašník s Tatem Primerou boxovat. Ze startu kola sice trefoval častěji, Primera jej však poté nachytal tvrdým zadním hákem a poslední minut Čech spíše přežíval.

21.32 - Andrej Kalašník vs. Tato Primera

Čtyři souboje hlavní karty odpálí Andrej Kalašník. Český bojovník s přezdívkou AK-47 se utká s Španělem Tatem Primerou. Čech si na posledním turnaji připsal bonus za výkon večera, když soupeře sestřelil kolenem do hlavy. Primera  už fanoušci Oktagonu také znaji, naposledy porazil slovenského oblíbence Gábora Borároše.

21.30 - Začíná hlavní karta turnaje Oktagon 19.

Promotér a moderátor Ondřej Novotný na turnaji Oktagon 19.Foto Oktagon TV

21.26 - Oktagon oznámil novinky k turnaji Oktagon 20. 30. prosince se představí opět Karlos Vémola, Ronald Paradiser, Ivan Buchinger, Lucia Szabová nebo Milan Ďatelinka, který se postaví Davidu Hoškovi. Další duel obstarají Leo Brichta a Matouš Kohout.

21.10 - Matěj Kuzník porazil Marka Bartla na body.

Rozhodčí nabodovali zápas 30-27, 30-27 a 29-28, vše ve prospěch Matěje Kuzníka, který si tak připsal vítězství.

21.07 - Marek Bartl vs. Matěj Kuzník - 3. kolo

Nečekaný vstup! Bartl se rozběhl pro takedown a hodil Kuzníka na zem, místo úderů se ale snažil protivníka uškrtit, a ten jej přetočil. Pozice se do konce kola měnila ještě několikrát, ani jeden z bojovníků ale zápas nedotáhl do vítězného konce před limitem. 

21.00 - Marek Bartl vs. Matěj Kuzník - 2. kolo

Stejný obrázek jako v prvním kole. Kuzník lisoval Bartla na pletivu, nedokázal jej však dostat pod sebe. Bartl opět hrozil zejména lokty, jichž zasadil soupeři v klinči i v postoji několik.

20.53 - Marek Bartl vs. Matěj Kuzník - 1. kolo

Hned od začátku se oba snažili prosadit svou taktiku. Bartl chtěl zápas držet v postoji, ale Kuzník do něj vletěl, chvíli mačkal soupeře na pletivu a poté jej dostal pod sebe. Bartl jej však trefil loktem ze spod, a tak Kuzník půjde do druhého kola s tržnou ránou.

Matěj Kuzník porazil Marka Bartla na body.Foto Oktagon TV

20.44 - Marek Bartl vs. Matěj Kuzník

Do třetice všeho dobrého. Český souboj mezi Matějem Kuzníkem a Markem Bartlem se totiž už dvakrát nepodařilo uskutečnit. Kuzník se v Oktagonu představí v krátkém časovém sledu. V říjnu totiž porazil Štěpána Gubu. Bartl na druhou stranu nezápasil téměř dva roky.

 

20.35 - Javid Basharat porazil Alexandera Bezkorovaynaye ve 2. kole na submisi - arm triangle choke

S postupem času Basharat prohluboval rozdíl, trefoval kopy, lokty i údery. Poté, co Ukrajinec tvrdě inkasoval, šel k zemi, kde mu Afghánec zamknul hlavu do škrcení. I když jej neměl úplně dobře chycené, přiměl soupeře odklepat a připsal si tak desáté vítězství v řadě.

Afghánec Javid Basharat porazil Ukrajince Alexandera Bezkorovaynaye ve 2. kole na submisi - arm triangle chokeFoto Oktagon TV

20.29 -  Javid Basharat vs. Alexander Bezkorovaynay - 1.kolo

Zahraniční bojovníci předávdí taktický, tehnický souboj v postoji. Přesnějším z dvojice byl Basharat, který se trefoval zejména při delších kombinacích.

20.21 - Javid Basharat vs. Alexander Bezkorovaynay

Na řadu přijde parťák Karlose Vémoly. Javid Basharat trénuje v London Shootfighters a je považován za velkou naději. Oba borci disponují skvělým skór, Basharat si zatím připsal 9 vítězství a žádnou prohru, Bezkorovaynay drží bilanci 11-1.

20.08 - Rozhodčí nabodovali zápas jako remízu

Souboj mezi Pavlem Salčákem a Filipem Tomczakem nabodovali rozhodčí jako remízu. Jeden ze soudců viděl jako vítěze Poláka, ostatní dva vyrovnaně.

Souboj Pavla Salčáka s polským bijcem Filipem TomczakemFoto Oktagon TV

20.04 - Pavel Salčák vs. Filip Tomczak - 3. kolo

Kvalitní Polákův vstup. Hned po gongu posadil tvrdým úderem Salčáka na zem a opět přešel do vrchní pozice. Přestože Tomczak nebyl vůbec aktivní, celých pět minut strávil na Salčákovi, který nenašel síly k tomu, aby jej přetočil. 

19.58 - Pavel Salčák vs. Filip Tomczak - 2. kolo

Druhé kolo už vypadalo pro Čecha o poznání hůř. Prakticky celých pět minut strávil pod svým protivníkem, na konci kola už oba vypadali velmi vyčerpaně, o něco čerstvěji však vypadal Salčák.

19.52 - Pavel Salčák vs. Filip Tomczak - 1. kolo

Obrovský úvod Pavla Salčáka, který hned prvním úderem málem ukončil zápas. Polák se pokusil pořád českého bijce tlačit na pletivo, ale nakonec jej Salčák dostal pod sebe a na konci kola málem ukončil.

Souboj Pavla Salčáka s polským bijcem Filipem TomczakemFoto Oktagon TV

19.38 - Pavel Salčák vs. Filip Tomczak

Další duel, který se upekl na poslední chvíli. Pavel Salčák měl totiž původně bojovat s Andrésem Raškou, ten se ale zranil, a tak mu bude v dnešním zápase suplovat Polák Filip Tomczak. Ten drží bilanci sedmi vítězství a dvou porážek, v minulosti přemohl knockoutem také Jozefa Wittnera.  

19.31 - Matúš Juráček porazil Jana Širokého ve 3. kole TKO

V posledním kole se Juráček s Širokým přesunuli na zem mnohem dřív. Na Širokém už byla vidět únava, jelikož neabsolvoval plnohodnotnou přípravu. Soupeř mu zasazoval údery na zemi a rozhodčí zápas odmával. 

19.26 - Matúš Juráček vs. Jan Široký - 2.kolo

Druhé kolo se neslo ve stejném duchu jako to první. Juráček byl přesnější v postoji a na konci pětiminutovky skončil ve výhodné pozici na zemi. Kdyby druhé kolo trvalo ještě o pár sekund déle, možná by se mu podařilo zápas i ukončit.

19.20 - Matúš Juráček vs. Jan Široký - 1. kolo

Širokému dělalo v prvním kole problém vypořádat se s velkou výškovou nevýhodou, a tak se nemohl na Juráčka pořádně dostat. Na konci kola si navíc Juráček připsal takedown a hrozil škrcením.

18.59 - Matúš Juráček vs. Jan Široký

Ať už tento zápas dopadne jakkoliv, Jan Široký zůstane oslavován. Duel totiž přijal teprve včera před vážením, původně do Brna přijel jako trenér Lukáše Tvrdého. Původní soupeř Matúše Juráčka se ale nakazil koronavirem, a tak musel zaskočit právě Široký, který před třemi týdny absolvoval zápas bez rukavic.

18.52 - Filip Macek porazil Jerryho Kvarnstroma ve 2. kole na submisi - guilltoine choke

Macek potrestal hned první soupeřovu chybu. Když se Fin pokoušel o takedown na začátku kola, chytil mu hlavu do gilotiny a submisi následně dotáhnul.

Filip Macek porazil Fina Jerryho Kvarnstroma ve 2. kole na submisi - Guilltoine chokeFoto Oktagon MMA

18.50 - Filip Macek vs. Jerry Kvarnstrom - 1. kolo

Na zemi chtěl pracovat v prvním kole spíše Fin. Macek strávil téměř celých pět minut na zádech, kde bránil soupeřovy útoky, ani jednou se však nedostal do ohrožení.

Filip Macek porazil Fina Jerryho Kvarnstroma ve 2. kole na submisi - Guilltoine chokeFoto Oktagon TV

18.37 - Filip Macek vs. Jerry Kvarnstrom

Souboj škrtičů. Tak by se dal nazvat střet Filipa Macka s finským veteránem Jerrym Kvarnstromem. Oba dva totiž mají na kontě 15 ukončení submisí. Kvarnstrom se sice nepyšní impozantní bilancí, utkal se ale například s bratrancem Chabiba Nurmagomedova, Usmanem, který je považován za velkou vycházející hvězdu.

18.34 - Michal Glos porazil Lukáše Tvrdého v 1. kole na submisi - knee bar

Glos potvrdil pozici favorita. Okmažitě přenesl dění souboje na zem, kde přešel do vítězné pozice. Když jej soupeř přetočil, uvěznil mu nohu a dotáhl knee bar, který byl Tvrdý nucen odklepat.

Slovenský bojovník Michal Glos porazil Lukáše Tvrdého už v prvním kole technikou knee bar.Foto Oktagon TV

18.18 - Lukáš Tvrdý vs. Michal Glos

V prvním zápase večera se představí ostravský bojovník Lukáš Tvrdý a proti němu velká naděje slovenského MMA. Michal Glos sice nemá v profesionální kleci takové zkušenosti jako jeho soupeř, sbíral však úspěchy mezi amatéry. V souboji je proto favoritem

18.10 - Slovenský promotér organizace Oktagon MMA Pavol Neruda v rámci úvodu turnaje prozradil, že v průběhu přenosu se diváci dozví seznam zápasů příštího turnaje Oktagon 20, který se uskuteční 30. prosince.

18.07 - Galavečer Oktagon 19 začíná.

17.57 - Vítáme vás u sledování online přenosu z turnaje Oktagon 19, který vyvrcholí hlavním zápasem mezi Karlosem Vémolou a Václavem Mikuláškem. Galavečer každou chvílí začne. 

Program Oktagon 19


Hlavní karta (od 20 hodin)


Karlos Vémola vs. Václav Mikulášek 
Lucie Pudilová vs. Cornelia Holmová
Samuel Krištofič vs. Mateusz Strzelczyk
Andrej Kalašník vs. Tato Primera 


Prelims (od 18 hodin)


Marek Bartl vs. Matěj Kuzník
Javid Basharat vs. Alexander Bezkorovayny
Pavel Salčák vs. Filip Tomczak 
Filip Macek vs. Jerry Kvarnstrom
Matúš Juráček vs. Jan Široký
Lukáš Tvrdý vs. Michal Glos

Vstoupit do diskuse
29
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud