Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

V Santa Caterině se obří slalom kvůli počasí nepojede, závod byl přeložen na pondělí

Ani lyžařský závod mužů se kvůli nepřízni počasí neuskuteční. Po vydatném sněžení v Santa Caterině byl obří slalom Světového poháru přeložen na pondělí. Pořadatelé nemohli zaručit bezpečnost závodníků. Kvůli lavinovému nebezpečí se neuskutečnil závod žen ve Svatém Mořici. 

Adam Žampa
zdroj: ČTK/AP autor: Gabriele Facciotti

V hustém sněžení lyžaři absolvovali už většinu sobotního obřího slalomu, který vyhrál Chorvat Filip Zubčič. Kryštof Krýzl se do druhého kola neprobojoval, od postupu ho dělilo 36 setin sekundy.

"Jízdu hodnotím pozitivně, i když podmínky byly extrémní… to se stává málokdy. V polovině trati jsem si dokonce chtěl udělat stěrače na brýlích, abych si sníh šetřil," prozradil Krýzl v rozhovoru pro Českou televizi. "Ale nechci se na to vymlouvat, všichni to měli stejné," doplnil český lyžař.

"Třicet šest setin je minimální ztráta, postup do 2. kola mám na dosah a je to otázka času. Je to pár bran, větší riziko… celkově jsem byl se svojí jízdou spokojený," dodal Krýzl, který nyní podobně jako jeho soupeři čeká na hotelu na změnu počasí. 

"Doufáme, že se pojede. Předpověď na zítřek není o moc lepší, ale pořadatel bude mít čas navíc něco s tím udělat. Trochu se oteplilo, dopoledne bylo kolem nuly. Na hotelu se snažíme co nejefektivněji připravit na závod, fyzicky i mentálně," prozradil český závodník. 

Pokud se skutečně pojede, bude pondělní závod pro muže celkově třetím obřím slalomem v sezoně. Jednotlivá kola mají začátek v 10 a 13 hodin.

Nepříznivé počasí a také nebezpečí lavin připravily o závody i sjezdařky včetně Ester Ledecké ve Svatém Mořici, kde měly o víkendu absolvovat dvě super-G, první rychlostní závody této zimy.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články