AŽD Praha koupilo Kocoura. Bude alternativou k Bardotce i zálohou na Švestkovou dráhu

Lokomotiva 742.119 v barvách AŽD Praha. Foto: AŽD PrahaLokomotiva 742.119 v barvách AŽD Praha. Foto: AŽD Praha

Dopravce má už po opravě dvě jednotky RegioSprinter, třetí bude příští týden.

Společnost AŽD Praha rozšířila svůj vozidlový park o další lokomotivu. Od společnosti Správa Ústecké dráhy koupila lokomotivu 742.119, přezdívanou jako Kocour nebo Bangle.

AŽD Praha se pochlubilo novým přírůstkem na twitterovém účtu Švestkové dráhy. „Koupili jsme ji jako jako alternativu k Bardotce 749.039, která bude teď většinou jezdit v režimu propagačních či nostalgických jízd,“ řekl mluvčí AŽD Praha Jiří Dlabaja.

Nově zakoupená lokomotiva je plně funkční, bude tedy nasazována na výkony místo Bardotky. Současně bude sloužit jako záložní hnací vozidlo pro osobní dopravu na Švestkové dráze,“ dodal Dlabaja.

AŽD Praha se v posledních týdnech muselo potýkat s nedostatkem nasazovaných motorových jednotek RegioSprinter na Švestkové dráze u spojů z Litoměřic do Mostu. Důvodem byly výpadky nasmlouvané opravárenské kapacity kvůli pandemii Covid-19 (více jsme psali zde). Polovinu ze čtyř jednotek už má firma po opravě zpět a jezdí. „Třetí RegioSprinter přijede z opravy příští týden a čtvrtý bude po opravě koncem ledna 2021,“ dodal Dlabaja.

Lokomotiva 742.119 v barvách AŽD Praha. Foto: AŽD PrahaLokomotiva 742.119 v barvách AŽD Praha. Foto: AŽD PrahaLokomotiva 742.119 v barvách AŽD Praha. Foto: AŽD Praha

 

Tagy AŽD Praha lokomotiva 742 řada 742 Švestková dráha Top
58 komentářů