Dvacítka začala trénovat bez dvou hráčů. Gut je ale v pořádku

Foto: Český hokej

6. prosince 2020, 16:15

Martin Voltr

Česká reprezentace do 20 let zahájila ve Vyškově závěrečný kemp před odletem na mistrovství světa do Kanady.

Reprezentanti se sešli na jihu Moravy v sobotu v podvečer. Sestavu ale bohužel nemají zcela kompletní. Určitou potíž signalizovalo už dodatečné páteční povolání brankáře Oldřicha Cichoně.

„Olda Cichoň přijel místo Šimona Zajíčka, kterého aktuálně trápí zranění v dolní části těla. Podobný případ je útočník David Jindra,“ říká hlavní trenér českého výběru Karel Mlejnek na adresu dvou mladíků z Litvínova; byť Jindra letos hrál především za Litoměřice.

Oba dva ale ještě zůstávají členy širšího kádru. „Podstupují testování pro případ, že by nás – nedej bože – postihla v průběhu vyškovského kempu nějaká nepříjemná epidemická situace,“ vysvětluje Mlejnek.

Ostatní jsou v pořádku. „Samozřejmě jsem ve všech utkáních za poslední týden sledoval naše hráče, kteří se tam pohybují,“ ujišťuje kouč. Výjimkou není ani útočník Michal Gut, který musel odstoupit ze čtvrtečního duelu Sokolova proti Ústí nad Labem po tvrdém hitu Michala Trávníčka.

„S Michalem jsme se spojili hned po utkání a v sobotu v pořádku nastoupil do kempu,“ hlásí Karel Mlejnek.

Trenéři na začátku rozdělili hokejisty do dvou týmů, které budou mít oddělenou přípravu. Tedy kromě společných jednotek v pondělí, středu, pátek a sobotu odpoledne, kdy hráče čekají prověrky v podobě modelových utkání.

„Chtěli jsme mít týmy rozdělené pro potřeby tréninku na sudý počet hráčů. V jednom týmu proto trénuje šest obránců, ve druhém osm. Podobně je to s útočníky – deset a dvanáct. Především v průběhu modelových utkání ale může docházet ke změnám,“ vysvětluje Mlejnek, že červený a bílý celek nezůstanou celý týden ve stejném složení.

Sestava týmu U20 na kempu ve Vyškově

Brankáři (5):
Lukáš Pařík (Benátky nad Jizerou), Jan Bednář (Karlovy Vary), Nick Malík, Tomáš Suchánek (oba Frýdek-Místek), Oldřich Cichoň (Sparta Praha).

Obránci (14):
Karel Klikorka (Mladá Boleslav), Martin Hugo Haš (Benátky nad Jizerou), Michal Hrádek (Pardubice), Stanislav Svozil (Kometa Brno), Adam Rutar (Olomouc), David Jiříček, Vladimír Kremláček (oba Plzeň), Ondřej Baláž, Michael Krutil, Šimon Kubíček, Jan Mlčák, Daniel Poizl (všichni Litoměřice), Radek Kučeřík (Přerov), Jiří Suhrada (Zlín).

Útočníci (22):
Adam Najman, Jakub Rychlovský (oba Liberec), Michal Gut (Sokolov), Martin Beránek (České Budějovice), Jonáš Peterek, Adam Raška (oba Frýdek-Místek), Jakub Brabenec (Kometa Brno), Sebastián Malát (Plzeň), David Vitouch (Sparta Praha), Filip Koffer, Martin Lang, Pavel Novák, Filip Přikryl, Jaromír Pytlík, Michal Teplý, Matěj Toman (všichni Litoměřice), Jan Myšák (Litvínov), Ivan Ivan (Vítkovice), Martin Ryšavý (Přerov), Radek Mužík (Lulea, Švédsko), Theodor Pištěk (Örebro, Švédsko), Ondřej Pšenička (Waterloo, USHL).

Brankář Šimon Zajíček (Litvínov) a útočník David Jindra (Litoměřice) nejsou na kempu vinou zranění, ale zůstávají v širší nominaci na MS.

Realizační tým:

Manažer: Otakar Černý
Hlavní trenér: Karel Mlejnek
Asistenti trenéra: David Bruk a Pavel Trnka
Trenér brankářů: Martin Láska
Video trenér: Benjamin Sequens
Lékař: MUDr. Jaroslav Budín
Fyzioterapeut: Lukáš Helm
Kondiční trenér: Martin Iterský
Kustodi: Jan Vejvoda a Václav Vejvoda
Media manažer: Ondřej Kalát

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz