6. prosince 2020 • 19:25

SESTŘIHY: Demolice! Sparta zničila Kometu 6:1. Výprask schytal i Hradec

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedělní 25. kolo Tipsport extraligy nabídlo hned několik atraktivních hokejových bitev. Skvěle si počínala Mladá Boleslav, která si vyšlápla na vedoucí Třinec a po výhře 3:2 po nájezdech vyhrála pošesté v řadě. Sparta si se staronovou posilou Adamem Poláškem smlsla na brněnské Kometě, rivala rozstřílela 6:1. Hradec Králové doma schytal výprask 1:5 od Plzně. Liberec neuhasil trápení ani proti Zlínu, který zkrotil Bílé Tygry vítězstvím 4:2. Litvínov přehrál České Budějovice rozdílem 3:2. Vítkovice padly 2:3 v Olomouci. Pardubice nestačily na Karlovy Vary, které vyhrály 2:1 po nájezdech.  



Oceláři přišli o domácí neporazitelnost

Narazily na sebe dva týmy s nejlepší aktuální formou. Domácí, kteří vyhráli ve čtrnácti z předchozích patnácti kol, se ujali se vedení ve dvanácté minutě zásluhou svého elitního útoku. Stránský se dostal po své střele k odraženému kotouči a předložil ho Vránovi, který měl před sebou prázdnou branku.

Hosté otočili na přelomu první a druhé třetiny. Vyrovnal Allen, který je v týmu teprve pár dní na hostování z Českých Budějovic při absenci tři obránců (Dlapa, Hrbas, Klikorka). Prosadil se z mezikruží po přihrávce Ciencialy, odchovance Ocelářů, který proti svému mateřskému klubu hrál poprvé. Druhý gól Mladé Boleslavi vstřelil Zohorna zpoza levého kruhu. V závěru třetiny ještě po střele Allena zazněla branková konstrukce.

Očekávaný nápor Třince ve třetí třetině dlouho nepřicházel, přesto ve 48. minutě vyrovnal. Do Hrňovy střílené přihrávky vložil hůl Zadina a puk skončil v horním růžku Krošeljovy branky. Domácí ožili, skóre mohl překlopit Hrňa a Růžička trefil tyč.

Mladá Boleslav odpověděla v 52. minutě. Zohorna se prosadil na pravé straně a uvolnil Luntera, který zakončoval do odkryté branky. Vedení vydrželo hostům jen 43 sekund. Jejich obrana trestuhodně zapomněla na Růžičku, který zblízka vyrovnal.

Prodloužení odehráli aktivněji hosté, šance si vypracovali Zohorna a Cienciala. Mladá Boleslav se v závěru neprosadila ani z přečíslení tři na jednoho, a tak si oba týmy poprvé v sezoně vyzkoušely samostatné nájezdy.

Hostující Bernad uspěl v první sérii hezkou bekhendovou kličkou a po něm ještě ve třetím kole překonal Kořenáře dalším povedeným blafákem Flynn. Oceláři na Krošelje nevyzráli. Hostující gólman postupně vychytal kanonýry Stránského, Zadinu, Růžičku i Vránu.

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (Třinec): „Bylo to vyrovnané a kvalitní utkání se spoustou šancí na obou stranách. Hrálo se nahoru dolů. Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas, a to se potvrdilo. Soupeř má rychlý přechod do protiútoku, hrál velmi dobře. Podržel je gólman, oba brankáři chytali velmi dobře. Remíza po základní hrací době odpovídala předvedené hře, nájezdy jsou loterie.“

Pavel Patera (Mladá Boleslav): „Do utkání jsme vstoupili dobře, celý zápas byl ale vyrovnaný. Každý tým měl chvilku více ze hry. My jsme mohli na konci druhé třetiny odskočit do dvoubrankového vedení, to se nám nepovedlo. Třinec má strašně silný kádr, hraje výborně. Vždy, když jsme vedli o gól, tak srovnali. Remíza byla i po 65 minutách hry spravedlivá, v nájezdech se k nám přiklonilo štěstí.“

SESTŘIH: Třinec - Mladá Boleslav 3:4sn. Oceláři poprvé v sezoně padli doma
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 11:15. P. Vrána, 47:39. Zadina, 52:33. Martin Růžička

Hosté: 16:25. Allen, 20:46. R. Zohorna, 51:50. Lunter, 65:00. Bernad

Sestavy

Domácí: Kořenář (L. Daneček) – M. Doudera, Gernát, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský, M. Adámek – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), M. Stránský – Hrňa, Marcinko, Zadina – O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík (A) – Dravecký (A), Roman, Hrehorčák.

Hosté: Krošelj (Schwarz) – Šidlík, Ševc (C), Allen, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Vacík – Lunter, R. Zohorna, Šťastný – Jääskeläinen, A. Zbořil (A), J. Stránský – Flynn, Najman, P. Kousal – J. Strnad, Cienciala, Bičevskis.

Rozhodčí

Hodek, Hejduk – Frodl, Komárek

Stadion

WERK ARENA, Třinec

Brněnský výprask řídila elitní lajna Pražanů

Sparťané sice nevyužili brzkou přesilovku, pak ale při své druhé početní výhodě vrátili v 10. minutě do hry hříšníka Klepiše již po 22 sekundách jeho trestu. Pech skvěle prostrčil puk mezi dvěma hostujícími hráči najíždějícímu Košťálkovi, jenž zakončením pod horní tyčku překonal brankáře Vejmelku. Pech si díky asistenci připsal 600. bod v extralize.

V polovině 14. minuty bylo vyrovnáno: Mueller vzal na sebe zakončení při přečíslení dvou na jednoho a prostřelil brankáře Machovského. Hosté si užili vyrovnání jen necelou minutu. Mladý útočník Šmerha při prvním extraligovém startu v dresu Sparty dostal kotouč bruslí za Vejmelkova záda, sudí jeho gól posvětili a domácí opět vedli. V polovině 19. minuty navíc dokázal tísněný Horák zpracovat Řepíkovu nahrávku a zvýšil na 3:1.

Od druhé třetiny zastoupil Vejmelku v brněnském brankovišti Klimeš. Ten se zahřál při možnosti Sukeľa. Pak se prodral do zakončení Rousek, ale Klimeš si s jeho bekhendem poradil. Těsně před polovinou zápasu si Sparta pomohla znovu při přesilovce, když byl na konci precizní souhry Řepík. Jen chvilku nato Piskáček orazítkoval brankovou konstrukci.

Domácí se přesto dočkali hodně brzo i pátého gólu: Jandus své nastřelení namířil dokonale přesně na připravenou Horákovu čepel a Klimeš neměl šanci zareagovat. O chvilku později jel Šmerha sám proti Klimešovi, při forhendovém zakončení ale vysoko přestřelil.

Oživit alespoň malé naděje Komety na návrat do zápasu mohl zkraje třetí části Holík, jeho rána ale rozezvučela jen tyčku. Po velkém zaváhání hostů v jejich obranném pásmu završil výsledek ve 47. minutě Rousek, když si při zakončení parádně poradil s Klimešem. Horák mohl záhy poté završit hattrick, místo střely se ale pokusil akci ještě vylepšit přihrávkou na Řepíka, jenž však dostal puk na brusle a nezakončil přesně.

SESTŘIH: Sparta - Kometa Brno 6:1. Demolici rivala řídilo elitní komando Pražanů
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 09:37. Košťálek, 14:33. Šmerha, 18:32. Horák, 29:58. Řepík, 32:13. Horák, 46:44. Rousek

Hosté: 13:34. Mueller

Sestavy

Domácí: Machovský (Neužil) – Němeček, M. Jandus, Piskáček (A), Košťálek, Tomáš Dvořák, Kalina, Polášek – Sobotka, Horák, Řepík (C) – Rousek, Tomášek, Buchtele – Říčka, Pech (A), Šmerha – Dvořáček, Sukeľ, Zikmund.

Hosté: Vejmelka (20. Klimeš) – J. Zbořil, Pyrochta (A), Freibergs, O. Němec (A), Gulaši, F. Král, Hájek – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller – L. Horký, Klepiš, Schneider – T. Svoboda, Süss, Vincour – Plášek ml., Malý, Kunc.

Rozhodčí

Jeřábek, Obadal – Kajínek, Hynek

Stadion

O2 arena (Praha - Vysočany)

Rothova neúspěšná premiéra za Motor

Motor musel řešit absenci několika útočníků zařazením do ofenzívy obránců Slováčka a Suchánka, kteří společně s Voženílkem vytvořili čtvrtou formaci. Na svém klasickém postu debutoval v dresu Jihočechů bek Roth.

Aktivněji začali domácí a ve čtvrté minutě se dočkali vedení, když Jarůšek našel před brankou zapomenutého Zdráhala, který zakončil do odkryté branky. Vzápětí mohl odpovědět Novák, další šanci měl Přikryl a blízko vyrovnání byl i Roth.

Smazat ztrátu se Motoru podařilo v 11. minutě, kdy nahození kapitána Pýchy tečoval Slováček a ve svém 14. extraligovém utkání oslavil premiérovou branku. Před první pauzou mohl vrátit Severočechům náskok Hübl po Lukešově přihrávce, ale při zakončení si přehodil puk na bekhend a Patera stihl jeho zakončení vytěsnit hokejkou.

Ve 24. minutě se radovali naopak hosté. Venkrbec u levého mantinelu zachytil puk, okamžitě jej nahodil a Jonák jej usměrnil za bezmocného Godlu. Odpovědět mohli Hanzl a Zdráhal. Godla zasáhl poté, co se jej po objetí branky snažil překvapit Gilbert a litvínovský gólman zasáhl i při Venkrbcově po sólu. Hosté se ubránili ve dvou oslabeních a sami svou přesilovku také nevyužili.

Po 113 sekundách třetí třetiny bylo vyrovnáno. Kudla zachytil puk a našel na pravém kruhu Hanzla, který překonal přesouvajícího se Pateru. Litvínov měl převahu a zužitkoval ji v 51. minutě, kdy Patera ještě vyrazil Cibulskisovu střelu přes stínícího Havelku a z dorážky se prosadil Zygmunt. Gól neodvrátila ani trenérské výzva hostů kvůli pádu atakovaného Havelky na českobudějovického gólmana.

Těsný náskok uhájil Litvínov i při Hüblově trestu i v závěru při Irvingově vyloučení. Při power play Motoru přesilovku přerušil Pýchův faul a stav se už nezměnil.

Ohlasy trenérů

Vladimír Országh (Litvínov): „Měli jsme velmi dobrý vstup do zápasu, prvních sedm osm minut jsme byli aktivnější a dali jsme rychlý gól. Potom Budějovice vyrovnaly, svým pohybem byly velice nepříjemné, hlavně první dvě třetiny. Hrály jednoduše, šly do brány a měli jsme s tím problémy. Jsem rád, že jsme se ve třetí třetině vrátili zpátky do zápasu. Hru jsme zjednodušili, šli jsme víc do brány a nakonec jsme vydřeli vítězství za tři body. Kredit patří i Budějovicím, protože sehrály velice dobrý zápas. Pro nás jsou to velice důležité body proti velmi dobře hrajícímu soupeři.“

Václav Prospal (České Budějovice): „Bohužel jsme našli další způsob, jak prohrát zápas. Měli jsme ho celkem dobře rozehraný, po čtyřiceti minutách jsme vedli. Ale to, jak jsme nastoupili do třetí třetiny a jak jsme se tam prezentovali, nebylo dostatečně dobré. Domácí vyhráli zaslouženě.“

SESTŘIH: Litvínov - České Budějovice 3:2. Verva se vzdálila poslednímu Motoru, rozhodovalo video
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 03:31. P. Zdráhal, 41:53. M. Hanzl, 50:28. Zygmunt

Hosté: 10:52. Slováček, 23:51. Jonák

Sestavy

Domácí: Godla (Honzík) – Irving, Ščotka, Štich (A), Cibulskis, Kudla, Demel, L. Doudera – P. Zdráhal, M. Hanzl (A), Jarůšek – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – Látal, Gerhát, Válek – Zygmunt, Helt, M. Havelka.

Hosté: Patera (Strmeň) – Pýcha (C), Plášil, Vydarený (A), Roth, Lytvynov, Pavel, Suchánek, Slováček – Christov, Venkrbec, Jonák – Michnáč, Gilbert, Raška I (A) – M. Novák, R. Přikryl, Z. Doležal – D. Voženílek.

Rozhodčí

Kika, Micka – Hlavatý, Lederer

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov

Plzeňský válec přejel Hradec, dvěma góly se blýskl Budík

Zápas začal pro domácí nemilou událostí. Hned ve 22. vteřině se totiž prosadil nejproduktivnější hráč ligy Gulaš. Plzeňský kapitán přešel trochu se štěstím přes beka Zámorského, ale následné zakončení už bylo nekompromisní a precizní. Šéf týmu tak odstartoval plzeňskou jízdu, během níž Škoda prakticky rozhodla o vítězství v utkání.

V 11. minutě hosté vedli už 3:0. Po Gulašovi skórovali dva obránci. Oba navíc velmi efektně. Nejprve Čerešňák využil Růžičkovy laxnosti při bránění a poté kličkou obelstil gólmana Mazance. Ještě větší parádu předved Budík. Prohodil si puk mezi Zámorským a Nedomlelem a poté trefil horní roh.

Škoda jasně ukazovala, proč je na špici tabulky. Mountfield nestačil. Vlastně mu ani příliš nepomohl gól beka Hronka. Nejlepší hráč Východočechů snížil pouhých čtrnáct sekund po Budíkově zásahu.

Hradečtí totiž další šance nevyužili, do hry se mohli vrátit především ve 22. minutě, jenže Kelly Klíma zblízka nepřekonal Frodla, plzeňský brankář udržel dvougólové vedení.

To navíc jeho spoluhráči během druhé třetiny ještě navýšili. Hned minutu po Klímově možnosti proměnil Suchý skvělou Gulašovu nahrávku. Plzeňská hvězda naznačila přihrávku doprava, puk poslala na druhou stranu a Suchý si připsal devátý gól v sezoně. Další ránu zasadil Mountfieldu svým druhým zásahem Budík, který využil skvělý Strakův pas. Plzeňský útočník šikovně ošálil jinak znovu výborného Hronka.

Ve třetí třetině Plzeň držela domácí na distanc a v klidu kontrolovala průběh zápasu a připsali si další výhru. Domácí si naopak připsali pátou porážku v posledních šesti utkáních.

SESTŘIH: Mountfield HK - Plzeň 1:5. Indiáni vyplenili Hradec, dva góly dal bek Budík
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 10:46. Hronek

Hosté: 00:22. Gulaš, 07:39. Čerešňák, 10:27. Budík, 22:41. Suchý, 33:19. Budík

Sestavy

Domácí: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Zámorský, Jank, Hronek, Šalda, F. Pavlík (A), Čáp – Smoleňák (C), Cingel, Jergl – J. Sklenář, V. Růžička, Orsava – Perret, Kevin Klíma, Lev – R. Pilař, Koukal, Kelly Klíma.

Hosté: Frodl (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák, Budík, Stříteský, Vráblík, Kvasnička – Suchý, Kracík (A), Gulaš (C) – Straka (A), Kodýtek, Eberle – Pour, Rob, Kantner – Stach.

Rozhodčí

Pražák, Kubičík – Gebauer, Rožánek

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Černá série Bílých Tygrů se natáhla na pět utkání

Do utkání lépe vstoupili domácí, kteří navíc hned po minutě hry dostali možnost přesilovky. Se střelou Rosandiče i dorážkou Vlacha si ale poradil brankář Kašík. Po skončení přesilové hry Rachůnek krásně našel Lence, Kašík se ale skvěle přesunul.

Udeřilo tak na druhé straně a do vedení šli hosté. Z první vážnější šance otevřel gólový účet zápasu na brankovišti nikým nehlídaný Kubiš. Tygři mohli rychle odpovědět, Zachara ale vychytal Kašík. Výborný zákrok si následně připsal také strážce liberecké branky Pavelka, který parádně lapil šanci Karafiáta. Poté hráli Severočeši v početní výhodě a do Lencovy přihrávky se opřel Vlach, který střelou bez přípravy vyrovnal.

Druhou část začínali Berani přesilovkou a vzali si své vedení zpět. Herman nabil na modrou čáru Novotnému, který propálil vše, co mu stálo v cestě. Vyrovnání měl na hokejce hned vzápětí Zachar, tváří v tvář Kašíkovi ale neuspěl. A tak se trefili znovu Zlínští, když Gazdův pas zpoza branky uklidil za Pavelkova záda pohotový Ondráček.

Liberec se snažil o rychlou odpověď, Lenc ale v ideální pozici mířil těsně vedle. Hra se poté rychle přelévala a šance byli k vidění na obou stranách. Pavelka podržel svůj tým při střele Ference, Kašík zase zneškodnil nebezpečné pokusy Knota a Jelínka.

Domácí trenér Augusta do třetí třetiny proházel útočné formace a Liberec se musel tlačit dopředu. V dobré palebné pozici se ocitnul Hrabík, Kašík měl s jeho střelou plné ruce práce.

Berani už se ve třetím dějství nikam nehnali a soustředili se na bránění svého náskoku. V 51. minutě utkání ale vybojoval v útočném pásmu puk Lenc, po jehož krásné přihrávce vrátil domácí na dostřel Birner. Bílým Tygrům dodala vstřelená branka energii a rázem jich byl plný led.

Zlín ale v čele s výborným Kašíkem s vypětím všech sil odolával. Liberec to ještě v samém závěru zkusil při hře bez brankáře, zlínské vítězství ale podtrhnul svým druhým gólem v utkání Kubiš.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta´(Liberec): „Zápas se mi nehodnotí vůbec lehce. Stál proti nám hodně bojovný a dobře zorganizovaný soupeř, který výborně bránil. My se nenacházíme v ideálním rozpoložení, jsme v křeči a z vypracovaných šancí nedáváme góly. Udělali jsme hloupé chyby a soupeř je potrestal. Musíme se z té krize dostat tvrdou prací, času ale není příliš, jelikož zápas střídá zápas.“

Martin Hamrlík (Zlín): „Jsme absolutně spokojeni s tím, jak se tým k utkání postavil po minulém zápase v Plzni. Chceme po hráčích takový přístup vždy. Prohrát se může, ale musíme mít čisté svědomí. Je to pro nás cenné vítězství, které nám může psychicky hodně pomoci a i cesta domů bude příjemnější.“

SESTŘIH: Liberec - Zlín 2:4. Trápení Bílých Tygrů pokračuje. Podlehli také Beranům
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 15:39. J. Vlach, 50:34. Birner

Hosté: 07:59. Kubiš, 21:03. M. Novotný, 25:41. J. Ondráček, 58:18. Kubiš

Sestavy

Domácí: J. Pavelka (Kváča) – Šmíd (A), T. Hanousek, Rosandić, Knot, Derner, Kolmann, Havlín (A) – Birner, Filippi, Pekař – T. Rachůnek, Bulíř, Lenc – A. Musil (C), P. Jelínek, Šír – J. Vlach, Hrabík, M. Zachar.

Hosté: Kašík (Huf) – Řezníček, Ferenc, Dluhoš, M. Novotný, Žižka (C), Gazda – Köhler, Herman, Karafiát – Kubiš (A), Honejsek, Vopelka – Okál (A), P. Sedláček, Václavek – J. Ondráček, Poletín, Šlahař.

Rozhodčí

Hradil, Horák – Lhotský, Svoboda

Stadion

Home Credit Arena, Liberec

Návštěva

Bez diváků diváků

První Kousalův gól od návratu stačil jen na bod

Skóre pohledného utkání se mohlo poprvé měnit již po minutě hry, Plutnarovu střelu šikovně tečoval Lauko těsně vedle pardubické branky. Na opačné straně Kousal vybídl Blümela k zakončení, ale pardubický mladík sám před Novotným neuspěl. Atraktivní pětiminutovku dokončila Mikúšova šance v samotném závěru přesilovky, Vladař ale sklapl své betony včas.

Dynamu pomohla k zisku vedení proměněná přesilovka, Poulíček po výměně puku s Nakládalem našel Kousala před brankou a ten dokázal ve vzduchu letící puk sklepnout puk do sítě. Útočník domácích, který v sestavě Dynama chyběl téměř měsíc, se prosadil podruhé v sezoně.

Za střelecky aktivnější Energii mohl odpovědět Mikúš, ale jeho prudkou střelu zneškodnil Vladař lapačkou. Na pardubickém vedení po první třetině nic nezměnily akce Lauka s Flekem nebo Pulpánův pokus v samém závěru, který zamířil do tyče.

Hned v úvodu druhé části hry mohl vyrovnat Mikúš po pasu od Graňáka, samostatný únik slovenského útočníka ale obratně zneškodnil Vladař. Lépe se zadařilo z podobné akce Vondráčkovi, jehož dorážku ze záporného úhlu si Vladař srazil do sítě. Chvíli poté mohla Energie získat vedení, když Kaše našel mezi kruhy najetého Fleka, jehož ve velké šanci předčil Vladař.

I Pardubice měly šance, Blümelův únik zneškodnil Novotný vystrčenou holí. Potlesk obou střídaček pak vyvolalo gesto fair play, když Lauko odvolal faul na sebe. Oba týmy se snažily útočit, brankáři čelili ve druhé třetině dohromady 31 střelám. Beránkův pokus bekhendem zaměstnal Vladaře, Kohoutova teč Černochova nahození proskákala těsně vedle pravé tyčky domácích. Nejblíže ke vstřelení druhé branky byly Pardubice ve 38. minutě, Tybor ale trefil tyč.

Poměrně útočný hokej na obou stranách pokračoval i ve třetí třetině, zajímavou možnost prováhal po rychlém nabruslení do pásma Lauko, na pardubické straně zase nevyužil Kousalův pas Tybor. Dynamu nepomohla ke vstřelení branky ani dvě slepené přesilové hry, když nejblíže ke skórování byli dorážející Tybor s Kousalem po Nakládalově ráně ze strany.

Těžko bylo brankáři Novotnému po prudké Mandátově střele, která jej trefila do ramene. Karlovarský gólman se oklepal a pokračoval ve hře.

Utkání dospělo do prodloužení i proto, že Dynamo neproměnilo početní výhodu v závěru základní hrací doby. Za hlavu se chytal útočník Tybor poté, co jeho pokus zamířil pouze do pravé Novotného tyče.

Karlovy Vary byly v prodloužení blízko druhému bodu, po Flekově přihrávce střílel do poloodkryté branky Rohan, jehož fantastickým přesunem vychytal Vladař. V samostatných nájezdech byli úspěšnější hosté, když Vladaře překonali Koblasa s Laukem. Novotného přelstil jen Kousal.

Ohlasy trenérů

Richard Král (Pardubice): „První třetina byla z naší strany slušná, měli jsme trochu více ze hry, ale neproměnili jsme vypracované šance. Narážím na střely z mezikruží nebo nadějná přečíslení. Celý zápas jsme žehrali na nevyužité příležitosti. Ve druhém dějství se hrálo moc nahoru dolů, byl to na můj vkus až příliš otevřený hokej. Ve třetí třetině jsme hráli nejlépe, ale nezužitkovali jsme přesilové hry. V nich jsme nenašli odvahu jít do koncovky, nahrávek tam bylo moc a to nás stálo vítězství.“

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): „Byl to zápas výborných gólmanů, nás podržel Filip Novotný, na druhé straně nám dělal Daniel Vladař neskutečné problémy. Jejich výkony ozdobily dnešní utkání. Po většinu to byl vyrovnaný duel, domácí hrozili z brejků, my jsme si na ně měli dát ještě větší pozor. O osudu utkání rozhodla naše obětavě ubráněná oslabení ve třetí třetině, kdy domácí měli šanci rozhodnout. V nájezdech jsme byli šťastnějším týmem. Dva body považujeme vzhledem k průběhu zápasu za výborné. Do kabiny míří velké poděkování.“

SESTŘIH: Pardubice - Karlovy Vary 1:2sn. Energie veze z východu Čech dva body, v nájezdech rozhodl Lauko
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 09:22. R. Kousal

Hosté: 25:46. Vondráček, 65:00. Lauko

Sestavy

Domácí: Vladař (Kantor) – J. Kolář (A), Nakládal (C), Mikuš, J. Zdráhal, Holland, Ďaloga, Vála – Svačina, Mandát (A), Poulíček – Camara, Paulovič, Claireaux – Blümel, R. Kousal, Tybor – Kusý, Rohlík, Zeman.

Hosté: F. Novotný (Hamrla) – M. Rohan (A), Šenkeřík, Graňák, Plutnar, Zábranský, Pulpán (A), Weinhold – Lauko, Flek, D. Kaše – Hladonik, T. Mikúš, Koblasa – O. Beránek, Kohout, Černoch – Redlich, Skuhravý (C), Vondráček.

Rozhodčí

Šír, Sýkora – Ondráček, Špůr

Stadion

enteria arena

Pád na Hané znamenal pro trenéry konec

V úvodních deseti minutách si oba týmy připsaly šance pouze v přesilových hrách. Domácí brankář Konrád i hostující Svoboda však byli pozorní. V polovině první třetiny se ke dvěma střelám dostal Bambula, poprvé proti němu zasáhl Svoboda, podruhé olomoucký útočník branku netrefil.

Úspěšnější byl ve 12. minutě Olesz, který využil přihrávku Valského přes osu hřiště a střelou z první poslal Olomouc do vedení. Vzápětí se bývalý hráč Vítkovic ocitl v další šanci, tentokrát ale Svobodu zblízka nepřekonal. Minutu před koncem první třetiny ještě Knotek z dorážky těsně přestřelil.

Na začátku druhé třetiny domácí během přesilové hry předvedli povedenou kombinaci, na jejímž konci střílel Ondrušek do Svobodovy lapačky. Následně se za olomouckou obranu dostal Mallet a jen těsně minul zadní tyč Konrádovy branky.

Ve 27. minutě hosté srovnali, když se z prostoru mezikruží prosadil Mikyska. O dvě minuty později mohl domácím vrátit vedení v samostatném úniku Knotek, zamířil však jen do připraveného Svobody. V podobné situaci se pak zjevil také Káňa, ale také jeho zakončení hostující brankář pokryl.

Vítkovice otočily skóre v přesilové hře čtyř proti třem zásluhou Lakatoše, který prostřelil Konráda a připsal si desátý gól v sezoně. Zvýšit vedení hostů mohl hned vzápětí v klasické přesilové hře Trška, jeho střelu ale zastavila tyč.

Domácím se povedl vstup do třetí části. Začali ji přesilovou hrou, během které Káňa prostřelil Svobodu nečekanou střelou k bližší tyči a srovnal na 2:2. O pět minut později dostal puk v další přesilové hře do sítě Nahodil. Vítkovice však využily možnost přezkoumání nedovoleného bránění v brankovišti a rozhodčí po kontrole videa gól zrušili.

Mallet se po návratu z přesilové hry dostal k odraženému puku a zamířil jen těsně vedle Konrádovy branky. Domácí se znovu do vedení dostali sedm minut před koncem třetí třetiny, kdy se při hře čtyř proti čtyřem prosadil Valenta. Vítkovice už ve zbývajícím průběhu zápasu nedokázaly na olomoucký obrat zareagovat a výraznější šanci si nevypracovaly. Jedinou příležitostí ke skórování byla tvrdá rána Poláka od modré čáry.

Po páté porážce v řadě již došla vedení Vítkovic trpělivost a rozhodlo se rozvázat spolupráci s trenérským štábem Mojmíra Trličíka, končí tedy i jeho asistenti Darek Stránský a Ladislav Svozil. Nástupce by měl být představen v pondělí.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (Olomouc): „Je to vybojované a udřené vítězství. Zápas z mého pohledu nebyl úplně hezký. Hlavně ve druhé třetině jsme měli spoustu příležitostí, které jsme měli proměnit. Jeli jsme sami třikrát na brankáře a gól jsem z toho nedali. Kdybychom šance proměnily, tak už se neobáváme o výsledek a nemuseli jsme to otáčet. Jsem rád, že se nám to podařilo. Neuznaný gól nebyla zas tak velká rána, věřili jsme, že to dnes dokážeme otočit. Spíš to ovlivnilo zápas z pohledu počtu vyloučených v dalším průběhu. Nedovolili jsme ale hostům ani v power play nás dohnat. Je to pro nás velice důležité vítězství. Neposouvá nás to sice v tabulce, ale je důležité hlavně pro pocit dobře vykonané práce.“

Darek Stránský (Vítkovice): „Potřebovali jsme po posledním zápase zlepšit vše, pohybem začínaje. Pohyb byl sice o poznání lepší, ale bylo to takové syrové. Nebyla tam žádná souhra. Sice jsme prohrávali, ale podařilo se nám zápas ve druhé třetině otočit. Bohužel nás pohřbila častá vylučování, kterými trpíme celou sezonu. Jako třešničku jsme ve čtyřech zlomili hůl a soupeř nás tam dobyl. Musíme teď začít poctivou prací, organizovaností, nenechat se vylučovat a zlepšit obrannou fázi. Od toho pak výkon mužstva stoupá. Padne nějaký gól, uhraje se vítězství a zvedne se to. Momentálně je to ale klasická deka.“

SESTŘIH: Olomouc - Vítkovice 3:2. Obrat v závěrečné části přinesl Hanákům tři body
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 11:59. Olesz, 40:40. J. Káňa, 52:50. Valenta

Hosté: 26:07. J. Mikyska, 32:58. Lakatoš

Sestavy

Domácí: Konrád (Lukáš) – Švrček, Valenta, Dujsík, Vyrůbalík (C), T. Černý, Ondrušek (A), Škůrek – Bambula, J. Knotek (A), Burian – J. Káňa, Kolouch, Kucsera – Olesz, Nahodil, Valský – V. Tomeček, Kusko, Gřeš.

Hosté: Mi. Svoboda (Dolejš) – R. Polák (C), Štencel, Trška, L. Kovář, R. Černý, Koch, Kubeš – Schleiss (A), Hruška (A), Lakatoš – Dej, Marosz, Mallet – Dočekal, Werbik, Šišovský – Lednický, J. Mikyska, Fridrich.

Rozhodčí

Pešina, Lacina – Brejcha, Gerát

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Hokejisté Plzně slaví gól kapitána Milana Gulaše (uprostřed)
Hokejisté Plzně slaví gól kapitána Milana Gulaše (uprostřed)

Z V VP PP P Skóre B
1. Sparta 52 32 3 6 11 194:116 108
2. Třinec 52 31 4 5 12 187:130 106
3. M. Boleslav 52 26 6 7 13 167:126 97
4. Liberec 52 24 8 5 15 152:118 93
5. Plzeň 52 24 6 7 15 170:128 91
6. Mountfield 52 26 4 3 19 144:127 89
7. Pardubice 52 21 7 4 20 141:146 81
8. Vítkovice 52 20 4 6 22 130:142 74
9. Brno 52 19 5 6 22 144:152 73
10. K. Vary 52 17 8 6 21 145:176 73
11. Litvínov 52 17 8 5 22 133:146 72
12. Olomouc 52 14 6 5 27 105:156 59
13. Zlín 52 11 3 4 34 108:178 43
14. Č. Budějovice 52 6 4 7 35 128:207 33
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud