po 7.12.2020
Aktuální zprávy

Ondřej Smetana: Věřím, že začneme na konci ledna

Ačkoliv má MSFL odehráno jen jedenáct podzimních utkání, žádné další už B-tým Baníku v letošním kalendářním roce nečeká. Vynucené odklady zápasů udělaly své a šest podzimních duelů se bude dohrávat na jaře. Trenér baníkovské rezervy Ondřej Smetana zareagoval. Jeho tým má v této fázi volno, ale už brzy najede na individuální tréninkový plán. Ondřej Smetana věří, že MSFL se rozehraje už na konci ledna.

Za normálních okolností by měla v této chvíli MSFL odehráno sedmnáct kol. Kvůli hygienickým opatřením je jich odehráno jen jedenáct, takže jaro bude pestré. Pokud samozřejmě okolnosti vůbec dovolí soutěž dohrát. Zatím není jisté, kdy baníkovská rezerva svou jarní pouť začne. Trenér Ondřej Smetana doufá, že se nebude čekat na začátek března a začne se už na konci ledna.

"Myslím si, že pokud máme k dispozici hřiště s umělou trávou, je lepší hrát na nich než dva tři měsíce čekat, až se zase začne hrát," míní Ondřej Smetana. 

Na případný brzký start MSFL chce být trenér baníkovské rezervy připraven. "Proto jsme hráčům dali už s předstihem volno. Už v prosinci každý z nich dostane individuální plán. Velmi tvrdý, dokonce si myslím, že nejtvrdší, jaký kluci zažili. Chceme je posunout nejen fotbalově, ale i běžecky. A k tomu, aby tento plán zvládli, potřebovali také určitý čas volna. Protože my jsme sice nehráli, nicméně jsme trénovali, takže určitá pauza je před tím, co teď kluky čeká, nutná," konstatuje Ondřej Smetana.

Jeho tým je po předčasném konci podzimní části MSFL na deváté příčce. Z jedenácti zápasů vydoloval šestnáct bodů. "To samozřejmě není důvod ke spokojenosti. Určitě by těch bodů mělo být víc a umístění lepší," hodnotí Ondřej Smetana. "Tím spíše, že v žádném utkání pro nás nebyly vzhledem k průběhu tři body nedosažitelné. Což je na druhou stranu potěšující fakt. Máme mladý tým, který se učí, získává zkušenosti a občas třeba ztratí body v závěru zápasu, ale je to tým, který se dokázal poměřit se všemi soupeři v soutěži a v žádném utkání nepropadl. Na některých mladých hráčích je navíc vidět progres, což je určitě důvodem ke spokojenosti. Věřím, že se na jaře posuneme ještě výrazněji," uzavírá kouč, který k baníkovské rezervě nastoupil po druhém podzimním kole.

10
Matěj
Šín
17
Michal
Frydrych
15
Patrick
Kpozo
21
Jiří
Klíma
19
David
Lischka
0
Paixao da Silva
Ewerton
35
Jakub
Markovič
28
Filip
Kubala
9
David
Buchta
4
Robert
Mišković
24
Jan
Juroška
20
Abdullahi
Tanko
30
Jiří
Letáček
7
Karel
Pojezný
26
Filip
Blažek
5
Jiří
Boula
29
Ladislav
Takács
11
Eldar
Šehić
12
Tomáš
Rigo
77
Gigli
Ndefe
13
Samuel
Grygar