Není to v trenérech, tvrdil Lakatoš po Olomouci. Jak to vypadá s Irglem?

Foto: Alena Zapletalová, hc-olomouc.cz

Trenérská výzva, neuznaný gól a posléze i vyhazov vítkovických trenérů. Tohle nabídl duel Olomouce s Vítkovicemi, který Kohouti otočili a zvítězili 3:2. Vítěznou branku si připsal bek Tomáš Valenta. Trefil se skoro po dvou letech.

„Konečně ubojované vítězství. Tohle potřebujeme. Chytit se a pokračovat dál. Branka jde ale na druhou kolej,“ povídal olomoucký obránce. „Vítězství je víc,“ přiznal Valenta.

Rozhodující trefu zaznamenal necelých sedm minut před koncem. „Vilda Burian mě výborně našel. Jednomu protihráči se navíc zlomila hokejka…“ začal popisovat svou celkově dvanáctou branku v extralize. „Já to zakončil tak, jak asi umím. Zavřel jsem oči a naštěstí to tam padlo,“ usmál se autor důležité branky na 3:2.

Olomouc se z třetího gólu radovala už několik minut předtím, Lukáš Nahodil dostal puk za Miroslava Svobodu. Jenže… Branka neplatila. Vítkovice byly úspěšné s trenérskou výzvou.

„Já k tomu asi nemůžu nic říct. Štve mě to, ale to se nedá nic dělat,“ komentoval Nahodil trefu, která neplatila kvůli tomu, že brankáři bránil útočící hráč v brankovišti.

„Všichni jsme byli přesvědčeni, že to bude platit. Kučis (Lukáš Kucsera, pozn. red.) říkal, že stál mimo brankoviště…“ popisoval Nahodil.

„Všichni jsme byli přesvědčeni, že to bude platit."

Hostům se tak vyplatilo vzít trenérskou výzvu. „Jistí jsme si nemohli být. Bylo to vabank, tentokrát to vyšlo,“ pochvaloval si kouč Darek Stránský.

Podle trenéra Olomouce to ale nemělo vliv na výkonu domácích. „Nemyslím si, že to byla velká rána. Měli jsme sílu a přesvědčení, že vítěznou branku dáme,“ uvedl Zdeněk Moták, který si oddechl, že jeho tým po dvou porážkách vyhrál.

Foto: Alena Zapletalová, hc-olomouc.cz

„Pro nás to je důležité vítězství. Neposouvá nás sice zatím tabulkou nahoru, ale je to hlavně dobré pro pocit,“ pochvaloval si. Někteří bývalí hráči Vítkovic navíc vypsali odměny v kabině za výhru. „Jo, něco tam křičeli. Spíš se radovali ostatní kluci, že někdo něco vypsal,“ potvrzuje Zdeněk Moták.

„Nevím kolik, možná i hodně…“ rozesmál se bývalý trenér ostravského celku. On se k některým svým svěřencům ale nepřidal. „U trenérů se to nedělá. Já bych se tomu samozřejmě nebránil, to je jasné. Po výhře se to dobře platí,“ pobavil přítomné novináře.

Kdo rozhodně nemohl vtipkovat, byli zástupci Vítkovic. Ostravané padli popáté v řadě.

„Faktorů tam je asi více. Naše nedisciplinovanost, neproměňování šancí i přesilovek… Je toho hodně. Kdo nás sleduje, tak sám vidí, že hrajeme jednu třetinu parádně… V jiné ale naopak, jak kdyby nastoupil jiný mančaft,“ říkal zklamaně útočník Dominik Lakatoš.

Foto: Alena Zapletalová, hc-olomouc.cz

Po páteční porážce navíc vyšlo prohlášení sportovního ředitele Romana Šimíčka, který dával najevo nespojenost s výkony A-týmu.

„Pro nikoho není příjemné řešit, když se musí rozebírat naše špatná hra,“ potvrzoval Lakatoš. „Samozřejmě jsme si k tomu něco řekli. Měli jsme důraznou domluvu v kabině. Řekli jsme si, že do Olomouce pojedeme udělat jiný dojem. Bohužel, přijde zase třetí třetina a zase to je podobné, jak bylo předtím…“ dodal autor druhé branky Vítkovic proti Olomouci.

„Pro nikoho není příjemné řešit, když se musí rozebírat naše špatná hra. Měli jsme důraznou domluvu v kabině."

„Jestliže hrajeme dole… To jsme nikdo nechtěli. Je to pro nás těžké. Ovšem je na nás, jak se s tím popasujeme,“ zamyslel se. „Není to v trenérech, ale v ničem jiném než v hráčích. My jsme na ledě a my musíme převzít zodpovědnost za to, jak hrajeme,“ pravil těsně po utkání s kohouty.

„Momentálně to je klasická deka…“ povídal v té době ještě asistent Darek Stránský. Spokojený nebyl ani s přesilovkami. „Pár zkušených hráčů, kteří jsou na přesilovky, nejsou holt úplně v pohodě. Zkoušíme to zjednodušit, abychom měli častou střelbu a zbytečně to nekombinovali,“ konstatoval.

„Není tam ale lehkost. Mluví se o tom… Máme tristní úspěšnost, sebevědomí pak klesá, neudržíme se na puku, máme nepřesné nahrávky a zbytečné ztráty… Je to jedno s druhým. Kluci si s tím ale musí poradit,“ říkal Darek Stránský.

„Irgl? Vypadá to na konec prosince."

V početních výhodách Vítkovicím chybí navíc zkušený Zbyněk Irgl, který je stále zraněný. „Konzultovali jsme to s ním. Vypadá to, že by mohl hrát snad koncem prosince. Věří tomu, ale není to nic jistého…“ prozradil.

Vítkovice si ale se vším musí poradit už s jinými trenéry. Chvíli po utkání v Olomouci bylo odvoláno trenérské trio ve složení Mojmír Trličík, Darek Stránský a Ladislav Svozil. Nový trenérský štáb povede Miloš Holaň, asistovat mu budou sportovní ředitel Roman Šimíček a Radek Philipp.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz