Lucie Veselá ukončila závodní kariéru

Velká bojovnice Lucie Veselá se po 20 letech rozhodla ukončit kariéru...  

Autor: Jan Němec
Foto: Jan Němec, Jaroslav Svoboda, Michal Červený
Lucie Veselá ukončila závodní kariéru


Na sklonku minulého týdne oznámila pětatřicetiletá stálice domácí bikové scény Lucie Veselá svůj odchod do závodnického důchodu. Její rozhodnutí urychlilo vleklejší zranění ruky. "Bylo toho hodně, bylo toho dost. Něco končí a něco zase začíná," napsala na svůj facebook Lucka, která je neodmyslitelnou součásti brněnského bikingu a domácí tváří značky GT.  

"Původně jsem chtěla skončit už před dvěma sezonami, ale hecla jsem se kvůli Mistrovství Evropy v Brně. Tam se mi zadařilo na eliminátoru, tak jsem si řekla, že to zkusím ještě jeden rok. Ale v hlavě už jsem to neměla nastavené tak, že bych tomu chtěla obětovat všechno. Dlouhé roky jsem znala jen trénink anebo povinnosti. Také do toho přišla rekonstrukce domu, protože bydlet do 40 u rodičů jsem nechtěla. Jakákoliv zábava tak šla zcela stranou. Dovolená či volné dny a svátky byly vyhrazeny pro soustředění. Sama pro sebe jsem neměla vůbec žádný volný den. Volné tréninkové dny jsem byla nucena vyplnit prací, kterou jsem doháněla. Času pro regeneraci bylo míň a míň. A jít se někam pobavit bylo také nemyslitelné, ale já jsem tvor společenský. Nejsem introvert, který by seděl pořád jen doma u telky. A tím vším jsem svoje tělo úplně přetížila. To se mi také samo snažilo dát na vědomí, jenže já tomu moc nevěnovala pozornost. Letos mi vystavilo definitivní stopku. Pochopila jsem, že tohle je už poslední varování," uvádí v článku na Bikecentrum.cz.

SP Houffalize 2007


ME MTB Dohňany 2011


ČP XCO Pec pod Sněžkou 2013


SP NMNM 2019


ME XCE Brno 2019

 

Lucie Veselá pochází z malebné obce Vojkovice nad Svratkou, jež leží pouze pár kilometrů jižně od Brna. Je absolventkou Masarykovy univerzity Fakulty sportovních studií v oboru Trenérství a tělesná výchova. Téměř celá její závodní kariéra byla spjata s formací Dušana Olejníčka, dnes pod názvem GT Opportunity Brno. V něm tvořila základ týmu, kde se kromě vlastních závodních aktivit, stále výrazně podílela na fungování týmu na pozici manažerky a PR komunikátorky. Nad rámec interních týmových povinnosti se také aktivně angažuje i ve výchově cyklistické mládeže v projektu Aspire Sportovní Centrum Mládeže, kde si jejích trenérských i závodních zkušeností a vztahu k dětem velmi cení. Na letošním dvojzávodě Světového poháru v Novém Městě na Moravě se právě vinou zraněné ruky zařadila do početné skupiny dobrovolníků a vyzkoušela si tak i práci na druhé straně barikády.

Mezi největší úspěchy obrovské bojovnice můžeme řadit například 8. místo na Akademickém mistrovství světa MTB XCO 2010, nesčetná pódiová umístění v závodech Českého poháru XCO a rovněž i na mistrovství republiky. Dařilo se jí také ve Sprint Eliminátoru, kde obsadila 13. místo na mistrovství světa v roce 2014 nebo sedmé místo na mistrovství Evropy MTB XCE v loňském roce před domácími fanoušky v Brně.


MTB King of Prague 2012


ME Brno 2019

Kromě výše zmíněného musíme vyzdvihnout zejména Lucčinu vytrvalost, zapálenost a bojovnost, kterou předváděla dlouhá léta. Stále se držela na předních příčkách v domácích podnicích a mnohokrát si oblékla reprezentační dres.  

Původně se Lucka věnovala atletice a sportovní gymnastice, do cyklistky se aktivně zapojila v roce 1999, kdy se v barvách brněnského Favoritu Brno objevila na silničním kole a na dráze. V rámci přípravy došlo i na horská kola, která ji nakonec zaujala natolik, že poměr času stráveného na bikových tratích začal výrazně převažovat.




Lucko, přejeme hodně zdaru, štěstí a zdraví. Už teď je jasné, že se budeme dál potkávat, a i přesto, že ses rozhodla závodní kariéru ukončit, jistě tvůj další život bude s bikem spjat. Tak ať to v něm šlape a na zdraví!

 

 
Přečteno - 7863x Tagy: lucie veselá
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Týmy a klubyGT Opportunity Brno 2020 - mládí vpřed!
    GT Opportunity Brno 2020 - mládí vpřed!
  2. ZávodyFotogalerie: O Pohár Štamberského krále 2019
    Fotogalerie: O Pohár Štamberského krále 2019
  3. Týmy a klubyTým GT Opportunity Brno vyrazil do sezony
    Tým GT Opportunity Brno vyrazil do sezony
  4. ZávodyFotogalerie: Štamberský král 2018
    Fotogalerie: Štamberský král 2018
  5. Týmy a klubyTým GT Opportunity Brno vstupuje do sezony
    Tým GT Opportunity Brno vstupuje do sezony
  6. ZávodyFotogalerie: Horská kola Stupno 2017
    Fotogalerie: Horská kola Stupno 2017

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #4 rotik - vloženo: 20.12.2020 v 23:19:50

    odpověď na Storck — #3 A kdo je to Storck?

    ... kluk co nic nedokazal ani tom hnojaku :P

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #3 Storck - vloženo: 18.12.2020 v 18:16:33

    odpověď na martin.s — #2 Aha :) Na nějakém hnojáku možná...

    1. na tento komentář reaguje rotik — #4
    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #2 martin.s - vloženo: 10.12.2020 v 07:32:53

    odpověď na Storck — #1 Holka co na kole něco dokázala! Na rozdíl od jiných lidí.

    1. na tento komentář reaguje Storck — #3
    odpověz na tento komentář
  4. avatar
    #1 Storck - vloženo: 09.12.2020 v 21:09:37

    Kdo to je ?

    1. na tento komentář reaguje martin.s — #2
    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744