Mgr. Marek Novák, MBA

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.12.2020 18:27:53

Ministryně Maláčová: Dvojí metr nebo jen nekompetentnost?

Ministryně Maláčová: Dvojí metr nebo jen nekompetentnost?

Ministryně Maláčová nedávno opět rozbouřila mediální vody svým svérázným výkladem možnosti použití takzvané odstranění tvrdosti zákona.

Tento institut má sloužit k prominutí lhůt v odůvodněných případech, kdy jejich zmeškání bylo způsobeno objektivní příčinou, například nemocí.

Ministryně nicméně nepostupuje ve všech případech stejně a možnosti dané zákonem dostatečně nevyužívá k pomoci organizacím v tíživé situaci, do které se nedostaly vlastní vinou. Zcela bezdůvodně jsou tak v ohrožení pracovní místa pro desítky handicapovaných. Usměrňovat ji musela i její předchůdkyně a stranická kolegyně, Michaela Marksová. Viz celý článek zde: https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/amerfo-brno-covid-koronavirus-spolek-organizace-ministerstvo-prace_2011260600_sto

Paní ministryni jsem tudíž zaslal v této věci interpelaci. V té mě zajímají celkové počty žádostí o odstranění tvrdosti zákona, které byly ministerstvu zaslány. Zejména mi jde ale o vyjasnění, na základě jakých kritérií paní ministryně rozhoduje. Není totiž možné, aby v jednom případě výjimku udělila a v jiném, obdobném, žádost zamítla. To zavání klientelismem nebo „přinejlepším“ nekompetentností.

Situaci budu i nadále sledovat. Není totiž možné vystavovat organizace, které zaměstnávají naše nejzranitelnější spoluobčany, zvůli paní ministryně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama